Contactează-ne

Actualitate

5 greșeli de evitat atunci când montezi gresia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/6r131NMPolU

 

Amenajarea locuințelor presupune schimbarea aspectului și îmbunătățirea funcționalităților acestora. Unul dintre cele mai eficiente moduri de amenajare a locuinței este placarea suprafețelor cu gresie, material care oferă o acoperire eficientă și suprafețe estetice, care se curăță cu ușurință. Pentru a monta gresia, se recomandă să lucrezi cu o echipă de profesioniști, însă, dacă vrei să realizezi această lucrare în regie proprie, ar trebui să fii atent la greșelile comune care pot apărea, iar pe acestea ți le prezentăm în cele ce urmează.

Lipsa pregătirii substratului

Pentru ca lucrările de montaj a gresiei să fie realizate în mod corect, una dintre etapele peste care nu ar trebui să treci este pregătirea substratului. Pentru aceasta va trebui să cumperi materialele necesare pentru reparare, din magazine specializate. Poți găsi gresie la preț avantajos pe mathaus.ro, acolo unde găsești de asemenea și o multitudine de materiale precum glet sau adezivi, care te vor ajuta în procesul de reparare a substratului.

 

Substratul trebuie să fie întotdeauna plan și lipsit de fisuri, goluri sau găuri. De aceea poate fi nevoie chiar de aplicarea unei șape, în cazul suprafețelor orizontale, care să constituie un substrat bun pentru placarea ulterioară cu plăci ceramice, cum ar fi gresia.

Montajul gresiei pe suprafețe umede

Ca orice alt material de finisare, gresia nu trebuie să fie montată pe suprafețe umede, deoarece acest lucru influențează aderența. Dacă substratul nu este uscat, atunci apa nu va permite adezivului să ajungă la structura de beton, în vederea ancorării, astfel că cel mai probabil sub plăcile de gresie va apărea mucegaiul, iar apa va conduce la făinarea plăcilor.

 

Apa staționară de pe suprafețe trebuie eliminată cu ajutorul unei pompe de apă, iar substratul trebuie lăsat să se usuce înainte de aplicarea materialelor. Dacă vorbim despre apa care se infiltrează din sol spre structură, atunci va fi necesară umplerea fisurilor cu rășină poliuretanică ce are rolul de stopare a ascensiunii apei. Este nevoie de un material care să pătrundă în capilaritatea betonului, astfel încât să funcționeze ca o barieră împotriva ascensiunii apei.

Lipsa chitului de rosturi

Chitul de rosturi este un material deosebit de important, deși multe persoane nu înțeleg exact de ce se dispune acesta. Chitul are rolul de a preveni infiltrarea apei sub plăcile de gresie, iar din acest motiv este nevoie să alegi un chit potrivit, în conformitate cu tipul gresiei și al lucrării.

 

Chitul are și rol estetic, însă de asemenea are și rolul de a menține plăcile la distanța de rost, pentru a preîntâmpina împingerea ulterioară a acestora.

Tăierea incorectă a gresiei

Plăcile de gresie ar trebui să fie tăiate la dimensiunea dorită în mod corect, folosind o mașină specială de tăiat gresia. Este foarte important să nu permiți montajul plăcilor tăiate în mod defectuos, deoarece acestea vor influența întregul parcurs al lucrărilor. Este nevoie să măsori foarte bine suprafețele astfel încât nici să nu înregistrezi pierderi de material și nici să nu influențezi în mod negativ aspectul final al lucrării de acoperire cu gresie.

Exploatarea prea rapidă a suprafețelor

Montajul materialelor de construcții presupune și așteptarea unor timpi tehnologici care permit uscarea materialelor. Este nevoie să respecți acești timpi, pentru că altfel s-ar putea ca lucrarea să se deterioreze, din cauza faptului că materialele nu sunt perfect ancorate de substrat. Permite, așadar, uscarea adezivilor și a chitului și abia mai apoi poți exploata în mod corect suprafețele.

 

Acestea sunt cele mai comune situații care pot influența felul în care arată în final lucrările de montaj pentru plăcile de gresie. Alege să lucrezi eficient, folosind materiale de calitate, iar acest lucru îți va garanta rezistența lucrărilor și o exploatare corectă a suprafețelor placate cu acest material.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending