Contactează-ne

Actualitate

5 cărți de citit pentru educație financiară pe care merită să le ai în bibliotecă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Finanțele personale trezesc mai mult interes și din ce în ce mai multe persoane sunt iteresate de acest subiect. Din fericire, există o serie de cărți de citit pe care merită să le ai în bibliotecă și din care să înveți sau să te inspiri din când în când. Este foarte probabil să fi auzit sau chiar să fi citit câteva titluri din cele prezentate mai jos, dar iată care sunt 5 dintre cele mai bune cărți pentru educație financiară.

Tată bogat. Tată sărac. Educația financiară în familie de Robert T. Kiyosaki

Una dintre cele mai populare cărți de citit de educație financiară din lume. Kiyosaki conturează cartea prin firul comun a doi părinți, unul a cărui economie este foarte înfloritoare, iar celălalt a cărui condiție este mai umilă, prin care se succed un șir de anecdote ilustrând situații strâns legate de finanțele personale și de educația financiară.Este o carte care mizează pe antreprenoriat ca un loc mai bun din care să dezvolți un concept foarte apreciat de Kiyosaki și repetat în acest bestseller, precum libertatea financiară. La fel, prin cei doi părinți, extinde și alte concepte precum căutarea oportunităților, depășirea obstacolelor, inteligența financiară, diferite tipuri de venituri și impozite.

Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului de George S. Clason

Acest clasic vă va oferi principiile pentru a învăța cum să achiziționați, să mențineți și să înmulțiți bani într-un mod simplu și motivant. Profitând de regulile de bază ale economiei apărute în Babilonul antic, Clason povestește, prin pilde și povești, cum această civilizație străveche a reușit să acumuleze o mare bogăție în ciuda vremurilor. Dacă vrei să ai bani, învață să te disciplinezi acum și nu mai târziu.O lectură pe cât de utilă, pe atât de plăcută pentru că este povestită ca un roman. Într-un mod deosebit de simplu și practic, acesta acoperă concepte cheie despre economisire și planificare financiară. Cu siguranță face partedin colecția de cărți ce merită citite.

Gândește și vei fi bogat de Napoleon Hill

În această lucrare vei găsi tot felul de sfaturi și trucuri pentru a genera bogăție și a face față temerilor financiare. Deși cartea are aproape un secol, principiile ei sunt prezente astăzi mai mult ca niciodată. Cu ea vei învăța săîți planifici și săîți organizezi mai bine finanțele, să iei cele mai bune decizii pentru banii tăi, să creezi metode care îți vor crește veniturile. Gândește-te și îmbogățește-te este cunoscută drept cea mai populară și eficientă metodă de a câștiga bani.

Transformarea financiară totală de Dave Ramsey

Îi invită pe oameni să preia controlul asupra finanțelor lor, să-și asume o poziție de decizii precise cu privire la modul de a scăpa de datorii, oferind unul dintre cele mai eficiente sisteme de a scăpa de datoriile cronice pe care unii oameni le-au acumulat de mult timp: snowball effect. Este un instrument foarte util și reușește să descompună termenii și conceptele financiare dintr-o perspectivă cuprinzătoare, punând accent pe sănătatea emoțională și fizică a persoanei.

Secretele minții de milionar de Harv T. Eker

Această carte a lui Harv T. Eker nu vă va oferi cunoștințe tehnice financiare, deoarece se concentrează pe un alt aspect important al bogăției: mentalitatea. Dacă nu îți schimbi tiparul de gânduri, modul tău de a vedea viața și banii, nu contează cât de multe știi despre economie. Succesul este legat și de modul de a gândi, cu o atitudine pozitivă. Oamenii care cred că banii sunt ceva negativ care corupe vor evita întotdeauna inconștient să-și avanseze averea, atâta timp cât nu schimbă acea credință interioară. Nu  te învață să fii milionar, ci să gândești și să decizi ca unul dintre ei. Dacă îți programezi mintea să fie o persoană bogată, potrivit acestei cărți, succesul financiar îți va bate curând la ușă.

O bună sănătate financiară personală, familială sau de afaceri este cheia pentru a putea face față evenimentelor neprevăzute și a face față planurilor de viitor pe care le ai. De aceea, este util să îți dezvolți cunoștințe și în această direcție și să apelezi la cărți de citit.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending