Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

472.371 de nemteni, pe listele votantilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

• cei care nu se vor regãsi pe listele permanente vor vota pe liste electorale tip I, II sau pe liste speciale • paza sectiilor si ordinea publicã vor fi asigurate de peste 1.000 de jandarmi si politisti •

Pregãtirile pentru referendumul de pe 19 mai au intrat în linie dreaptã în judetul Neamt. Ieri, au fost fãcute publice listele definitive cu nemtenii care au drept de vot. În judetul Neamt sînt asteptati la urne 472.371 alegãtori, din cele 78 de comune si cinci localitãti urbane – douã municipii (Piatra Neamt si Roman) si trei orase – Bicaz, Tîrgu Neamt si Roznov. În noaptea de joi spre vineri, la Piatra Neamt au ajuns buletinele de vot, timbrele autocolante si stampilele cu „Votat“. „Cele 519.705 buletine de vot si tot atîtea timbre autocolante au fost preluate de subrefectul Vasile Sendrea, joi, 10 mai 2007, de la Bucuresti. Acestea au fost depozitate sub paza Jandarmeriei la sediul Biroului Electoral Judetean si vor fi predate presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare pînã cel tîrziu în data de 18 mai a.c. Tot joi au fost aduse si cele 2.320 de stampile cu mentiunea VOTAT. În cursul zilei de astãzi (vineri, 11 mai – n.r.), vom realiza autoreceptia tuturor materialelor preluate de la Bucuresti“, a declarat prefectul Toader Mocanu. La finalul acestei sãptãmîni, vor fi gata si stampilele care vor fi folosite la birourile electorale, urmînd ca pînã luni, 14 mai 2007, judetul Neamt sã primeascã douã stampile pentru circumscriptia judeteanã si una de rezervã. De asemenea, se vor mai primi 469 de stampile de control ale sectiilor de votare, dintre care cinci stampile de rezervã aflate la dispozitia institutiei prefectului. Prefectul Toader Mocanu a mai declarat cã s-au realizat 464 de exemplare de liste electorale suplimentare si 464 de liste speciale. În ziua votãrii, acestea vor fi completate de presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare.

Patru tipuri de liste

Fatã de alte alegeri la care au fost chemati românii sã-si exprime optiunile si cînd se foloseau trei tipuri de liste, de aceastã datã referendumul se va desfãsura pe baza a patru tipuri de liste. Pe lîngã cele permanente, care sînt de bazã, se vor folosi liste electorale suplimentare de tip II. Acestea vor cuprinde alegãtorii care locuiesc în altã localitate decît cea în care îsi au domiciliul si care au solicitat primarului înscrierea în listele suplimentare cu trei zile înaintea datei scrutinului. Altã categorie de liste – liste electorale de tip II, vor cuprinde alegãtorii care voteazã în altã localitate decît cea în care îsi au domiciliul, în unitãtile militare, în spitale etc. Pe listele electorale speciale vor fi trecuti alegãtorii omisi din lista electoralã permanentã. Vineri, 11 mai, au fost stabiliti presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare, prin tragerea la sorti efectuatã de cãtre presedintele Tribunalului Neamt. Sãptãmîna viitoare, urmeazã sã aibã loc instruirea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, moment în care le vor fi distribuite toate materialele necesare desfãsurãrii procesului electoral – listele suplimentare si speciale, rechizite etc. „În ceea ce priveste autoritãtile locale, pentru solutionarea oricãror probleme care pot aparea în organizarea si derularea votãrii, am cerut primarilor sã asigure permanenta la sediul primãriilor atît în zilele de 12 si 13 mai a.c., cît si în zilele de 18, 19 si 20 mai. Permanenta va fi asiguratã atît la sediul Institutiei Prefectului, cît si la cele ale structurilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative din judet“, a mai declarat prefectul Toader Mocanu.

Referendum cu efective întãrite

În ziua organizãrii referendumului, ordinea publicã va fi asiguratã de 1.005 angajati ai unitãtilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Dintre acestia, 524 vor asigura paza sectiilor de votare, 348 – ordinea publicã, iar diferenta este reprezentatã de rezerva de cadre pentru situatii deosebite, echipele de control etc.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending