Contactează-ne

Actualitate

4 sfaturi pentru a face fotografii excepționale cu o cameră GoPro

Știre publicată în urmă cu

în data de

Fie că ești pasionat de fotografie de acțiune, de aventură sau de călătorie, iată ce trebuie să știi despre cum să creezi fotografii GoPro impresionante.

 

Camerele GoPro sunt cunoscute pentru că sunt cele mai bune camere de acțiune de pe planetă, dar se pot dovedi destul de dificile de stăpânit cu adevărat pentru un începător. Toate GoPro-urile sunt însoțite de un manual de instrucțiuni privind modul de utilizare, dar singura modalitate de a învăța cu adevărat cum să folosești GoPro-ul este să îl scoți și să fii practic, experimentând cu toate setările, butoanele, unghiurile și sursele de lumină.

 

Fotografierea cu GoPro poate fi destul de diferită de utilizarea unui DSLR sau a unei camere compacte, deoarece nu ți se oferă gama de butoane pe care o are o cameră mai mare, dar în schimb ești limitat de la 1 la 3 butoane, în funcție de modelul GoPro. Cu toate acestea, acestea sunt într-adevăr una dintre camerele de călătorie de top de pe piață!

 

Simplitatea unei GoPro este foarte utilă atunci când fotografiezi sporturi de acțiune, de la salturi cu parașuta la scufundări și acest lucru face ca GoPro să fie atât de iubit de milioane de fotografi din întreaga lume.

Încadrarea fotografiei

Modelele GoPro sub Hero 3 Silver nu au un ecran pentru a vizualiza fotografiile, iar acest lucru îngreunează vizualizarea a ceea ce se află în câmpul vizual în cadrul fotografiei. Dar modelele mai noi au un ecran, iar sfatul meu este următorul: folosește ecranul tot timpul! Asigură-te că setezi GoPro-ul astfel încât să aibă în câmpul vizual doar ceea ce dorești.

 

Dacă găsești ceva care iese în evidență, poți oricând să îl decupezi, dar acest lucru poate scădea calitatea imaginii fotografiei.

Originalitate

Pentru majoritatea utilizatorilor de GoPro există doar un număr stabilit de moduri în care poți face o fotografie până când aceasta arată ca o idee a altcuiva.

 

Gândiți-vă la clasicele fotografii „mâinile în fața GoPro în timp ce vă aflați într-o pădure sau la un apus de soare” sau de la „mâna care se leagănă din apă” la „ținându-ți prietena de mână în timp ce te plimbi într-un lan de porumb”. Toată lumea o poate face și este depășită.

 

În schimb, ia niște bețe pentru a merge în drumeții, pune-ți un suport de ghidon spre partea de jos a bețelor și atașează GoPro în timp ce mergi la plimbare sub bolta unei păduri. Arată epic!

 

Un selfie stick poate fi folosit și pentru a face mult mai mult decât selfie-uri! Încearcă să realizezi fotografii și clipuri video în timp ce balansezi selfie stick-ul în diferite direcții în timp ce te plimbi, înoți, vâslești sau faci orice altă activitate care te pasionează.

 

Pentru ca fotografiile tale să fie văzute, trebuie să fii cât mai creativ. Există o cantitate nelimitată de moduri în care poate fi folosită o cameră GoPro. Așadar, gândește-te în afara cutiei și vei avea câteva unghiuri uimitoare în cel mai scurt timp!

Planifică din timp

În funcție de cât de serios ești în legătură cu fotografiile GoPro, este într-adevăr ideal să planifici ceea ce vrei să surprinzi cu câteva zile, sau chiar săptămâni, înainte.

 

Planificarea îți oferă avantajul de a ști cum va fi vremea, ce se află efectiv la locul respectiv, de ce echipament vei avea nevoie și pe ce mod de fotografiere și pe ce setări va trebui să fie setat GoPro-ul tău.

Fotografiază la răsărit sau la apus, niciodată la amiază

La fel ca în cazul tuturor fotografiilor, cel mai bun moment pentru a scoate GoPro-ul este dimineața devreme, în timpul orei de aur, chiar când primele raze se ivesc la orizont, sau când soarele apune.

 

Lumina care intră în senzorii camerei nu este la fel de intensă, creând o strălucire blândă care oferă o fotografie perfect expusă. Cu toate acestea, prea devreme sau prea târziu, va avea un impact negativ asupra calității imaginii din cauza luminii scăzute.

 

Dacă fotografiezi la amiază, când este cea mai mare luminozitate, filmează departe de soare sau folosește filtre care pot fi atașate la exteriorul GoPro, limitând lumina care intră în obiectiv.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending