Contactează-ne

Actualitate

3 metode inedite de a juca la pariuri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Încă dinainte de istoria scrisă, oamenii făceau pariuri și nu se temeau să își asume riscuri, indiferent de cum arătau jocurile de noroc. De altfel, foarte multe moduri de a face pariuri s-au transmis generații la rând, într-o formă distorsionată poate și modificată sau îmbunătățită, dar lucrurile s-au schimbat mai mult sau mai puțin.

Însă, niciodată nu au fost suficiente date când a venit vorba despre pariuri, așa că s-au căutat tot timpul metode mai mult sau mai puțin improvizate care să distreze și să vină cu ceva inedit când vine vorba despre această activitate. Și tocmai că pariurile înseamnă și distracție, și forma de socializare și o potențială îmbogățire, oamenii sunt extrem de creative și la nivel global s-au conturat moduri originale prin care poți plasa pariuri și care s-au adoptat și în cazinourile care pun la dispoziție o varietate de jocuri de noroc.

Pentru foarte mulți dintre cei interesați, faptul că pot alege dintre alte moduri de a face pariuri, asta înseamnă o opțiune de a nu se plictisi, de a evada din cotidian, de a încerca ceva aventuros și de a experimenta ceva altfel – așa cum se poate întâmplă și pe platforme precum EGT demo.

Dar despre toate acestea vom povesti mai jos, cât să ai informațiile necesare pentru a lua propriile decizii.

Pitching Pennies

Cu o vechime care îl plasează în Grecia Antică, jocul de pariuri Pitching Pennies are la bază aruncarea unui banut. Cei implicați în provocare stau în spatele unei linii desenate, undeva la patru metri distanță de un perete, și arunci cu o monedă, scopul fiind să le colectezi pe toate.

Cu cât dai mai aproape de marcaj, cu atât ești mai bun –  se consideră că poți lua banul unui adversar, dacă îți atingi moneda, la aruncare, cu a ta. În momentul când un singur jucător a reușit să strângă toți banii, atunci jocul este considerat încheiat și se trece la runda următoare, care începe cu învingătorul.

Valoarea monedelor este nominală, iar variantele de joc sunt cu mult mai multe, jocul mai fiind cunoscut și ca jingle.

Mahjong

O metodă de joc care datează de câteva secole, Mahjong este originar din China de la începutul anilor 1800. Cu toate că inițial era doar ceva local, în comunitățile asiatice, un secol mai târziu popularitatea jocului avea să crească, îndată ce granițele s-au deschis. S-ar putea să fi văzut ceva scene cu acest joc complex în comedia romantică Crazy Rich Asians.

Pentru a se juca, de cele mai multe ori este nevoie de patru jucători, dar și de două zaruri și de piesele de joc – 144 numerotate de la 1 la 9, care se completează cu trei suits: dots (36 de plăci), bamboo(36 de plăci) și characters(108 plăci) – care au fiecare patru plăci. Mai există și dragon tiles, care sunt roșii, verzi și albe.

Regulile sunt ceva mai complexe, dar se începe cu fiecare jucător care își alege 13 plăci, iar pe parcurs se ia încă o piesă din grămadă sau din cele eliminate de adversar.  Câștigător este jucătorul care realizează „Mahjong”, după ce a găsit patru suits și o pereche.

Hand game sau Odd and Even

Odds and Evens este un joc de noroc simplu, care se practică cu degetele mâinii și care implică o întrecere între două persoane, care își divulgă simultan alegerea (un deget pentrui impar sau două degete pentru par), în funcție de asta stabilindu-se cine a câștigat sau a pierdut.

Fiecare dintre participanți va încearcă să înscrie cele mai multe puncte – se începe prin a se decide asupra numărului de runde la care vor participa toți jucătorii (ceva scurt ar însemna 3-5 runde sau mai lung 10-20). Se continuă prin a se decide cine va fi odds și cine evens – ține cont că asta nu condiționează câștigătorul. Mâinile se pun la spate, se numără până la trei și apoi se arată ce se ascundea la spate – odds sau evens. Dacă totalul amândurora va fi par, câștigă acela care alesese par (odd), iar dacă va fi impar, viceversa, cel care era pentru impar (even)

Totodată jocul mai poate însemna și o persoană care să ridice monede sau alte obiecte mici și să le ascundă în mâna închisă, în timp ce un altul ghicește dacă are un număr par sau impar. Jocul poate fi folosit fie pentru a se facilita luarea unei decizii sau pur și simplu pentru distracție.

Concluzie

Este cumva în ADN-ul nostru curiozitatea, așa că nu ne ferim să încercăm mereu lucruri noi, să luăm în considerare să încercăm ceva diferit mereu când ni se ivește ocazia – mai cu seamă când este vorba despre distracție. Sigur, poate că unele dintre cele prezentate aici nu sunt accesibile de oriunde, fiind vorba despre pariuri care funcționează localizat, dar este important să le cunoști, ca să înțelegi că lumea funcționează diferit în anumite colțuri din lume și că mereu pot fi lucruri interesante de descoperit când vine vorba despre această industrie a milioanelor de dolari.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending