Contactează-ne

Actualitate

2,7 milioane euro investiți de Dăruiește Viață în Spitalul Modular ATI Piatra Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

Asociația, sponsorii și donatorii care s-au implicat în campania ”Împreună pentru Moldova” anunță finalizarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț, care redă Spitalului Clinic Județean de Urgență Neamț capacitatea de a trata pacienți în terapie intensivă

Dăruiește Viață, asociația din spatele inițiativei =NoiFacemUnSpital și cea care a construit Spitalul Modular 1 Elias – primul spital modular din România dedicat tratării pacienților cu forme grave de COVID-19, a predat, marţi 27 iulie, către Spitalul Judeţean de Urgenţă PiatraNeamț, spitalul de terapie intensivă, ridicat de la zero, la standardele europene actuale. Spitalul Modular ATI Piatra Neamț asigură spitalului județean o secție modernă de terapie intensivă, după ce vechea secție a ars în totalitate, în incendiul din noiembrie 2020.

Spitalul modular găzduiește 17 paturi de terapie intensivă, grupate în 3 saloane și o rezervă tip izolator pentru pacienții care au și alte boli contagioase. Este dotat cu centrală de tratare a aerului (care asigură controlul calității, umidității și temperaturii aerului, precum și diferența de presiune între  zonele roșii și verzi, pentru a preveni răspândirea virusurilor și protejarea personalului), platformă de gaze medicale, sistem de alertă în caz de incendiu,sistem control acces, sistem nurse call etc.

”După improvizațiile din spitalele românești, care au dus inclusiv la pierderea de vieți omenești și după investițiile uriașe în înșiruiri de containere, acest Spital vine să demonstreze că putem avea secții de terapie intensivă, la cele mai bune standarde de tratament, dar și de siguranță, atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale.

Este al doilea spital modular pus în funcțiune de Dăruiește Viață în ultimul an, după cel de la București, și sperăm că acesta va aduce nu doar șanse la viață pentru oamenii din zona Neamț,  care vor avea nevoie de terapie intensivă, ci și încrederea că se poate, că putem împreună să construim bine și repede în folosul  comunității”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Spitalul modular de terapie intensivă poate funcționa 5-10 ani, cu întreținere adecvată, și poate deservi spitalul județean ca secție exterioară de ATI, secție de boli infecțioase sau poate fi adaptat oricărei alte nevoi, cu costuri mici. De la incendiu și până astăzi, spitalul a funcționat cu doar câteva paturi de terapie intensivă, improvizate pe alte secții.

”Secția de terapie intensivă este inima oricărui spital de urgență. La Neamț, această inimă a ars în totalitate. Am vrut să fim alături de nemțeni și de toată Moldova cu acest proiect și ne bucurăm enorm de implicarea comunității locale, dar și a sponsorilor și a donatorilor din toată țara. Peste 400 de companii au pus umărul și peste 10.500 de persoane fizice au fost solidari cu Moldova. Un proiect realizat de oameni, acolo unde autoritățile au eșuat de nenumărate ori”, a declarat  Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

 Spitalul Modular ATI Piatra Neamț este primul proiect major realizat de Dăruiește Viață în zona Moldovei. Proiectul se alătură celorlalte inițiative Dăruiește Viață de schimbare radicală a sistemului medical de sănătate din România în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale, alături de construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă (inițiativa =NoiFacemUnSpital).

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. escu

    27 iulie 2021 at 3:35 PM

    si ionel a lu’ arsene ,pretenul puscariasului dragnea, ce parere are?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending