Contactează-ne

Actualitate

Explozie în Hidrocentrala de la Stejaru

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nu au fost victime ■ explicații Hidroelectrica pentru incidentul din Centrala Stejaru ■ întrebarea este ce a produs problema tehnică ■

Vineri, 22 martie 2024, a avut loc o avarie, urmată de explozie, la un întrerupător de 110kV aparținând Hidrocentralei de la Stejaru. Problema a apărut în perioada unei manevre de oprire cu descărcare de sarcină a hidroagregatului (HA) nr. 3 (20 MW). Hidroelectrica a transmis un comunicat din care rezultă că, la deconectarea întreruptorului de 110 kV – HA3, polul aferent fazei T a rămas nedeconectat, personalul executând manevrele de intervenție specifice pentru astfel de cazuri. Intervenția a fost urmată de o explozie a camerei de stingere a polului fazei T, urmată de declanșarea grupurilor HA4 si HA2, încărcate la 20 MW fiecare, precum si a HA6, încărcat la 52 MW.

Instituția Prefectului de Neamț a informat sintetic faptul că ”astăzi, în jurul orei 18, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.

Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică. Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA”.

La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, care a trimis trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM. În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la SJU Piatra-Neamț.

Confirm Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei. Operatorul economic de distribuție a energiei electrice lucrează pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment.

 

C.V.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending