Contactează-ne

Actualitate

2.508.657 buletine de vot pentru Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 455.756 de alegători sunt așteptați la vot în Duminica Orbului ■

Duminică, 9 iunie, vor avea loc, în întreaga ţară, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.
Conform prefectului de Neamț, Adrian Bourceanu: ”Numărul total de persoane cu drept de vot cu domiciliul în Neamț este de 455.756 de persoane, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, iar numărul total al secţiilor de votare organizate în judeţ este de 490.
Numărul total al buletinelor de vot pregătite pentru alegeri în județul Neamț este de 2.508.657. Pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European au fost tipărite 501.329 buletine de vot. Diferența reprezintă buletinele de vot pentru alegerile pentru autoritățile administrației publice locale, câte 501.832 pentru fiecare tip de alegeri (consilieri locali, primar, consilieri judeţeni şi preşedinte de Consiliu Judeţean). În total, fiecare persoană cu drept de alegător va primi câte cinci buletine de vot. De asemenea, au fost confecţionate 475.003 timbre autocolante şi 2450 ştampile cu inscripţia VOTAT”.

La alegerile din data de 9 iunie, votarea începe la ora 07.00 și se încheie la ora 22.00.

Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să-şi exercite dreptul de vot, până cel târziu la ora 23.59. Alegătorii pot afla secţia de votare la care sunt arondaţi consultând https://www.registrulelectoral.ro/.

Persoanele care se prezintă la vot pot opta pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. În cazul în care alegătorul care se prezintă la o secție de votare optează pentru participarea la un singur tip de scrutin, președintele biroului electoral al secției de votare sau membrul desemnat de către acesta va bara, în prezența alegătorului, cu o linie orizontală, rubrica destinată semnăturii din lista electorală permanentă aferentă tipului de scrutin pentru care nu a optat.

Pentru a putea vota, alegătorii trebuie să prezinte un act de identitate operatorilor de calculator, care vor înscrie datele personale ale acestora în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Prin act de identitate se înțelege un act de identitate emis de statul român, respectiv cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, iar în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending