Contactează-ne

Actualitate

13 proiecte cu finanţare nerambursabilă în valoare totală de 16.579.000 euro, depuse de Primăria Piatra Neamt, au fost aprobate la finanţare până la această dată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un număr de 13 proiecte, dintre care 10 europene şi 3 naţionale, în valoare însumată de 16.579.000 euro, depuse de Primăria Piatra Neamţ, au fost aprobate la finanţare până la această dată şi sunt în diverse stadii de implementare.

Proiectele cu finanţare europeană aprobate până acum sunt următoarele:

 1. Extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public, tronson I – 1.114.000 euro;
 2. Extinderea şi modernizarea iluminatului public, tronson II – 1.054.000 euro;
 3. Modernizarea staţiilor de aşteptare pentru transportul public de persoane – 4.808.000 euro;
 4. Realizarea unui sistem bike-sharing cu staţii pentru biciclete în toate cartierele oraşului – 2.556.000 euro;
 5. Reabilitarea, modernizarea si reconfigurarea coridorului secundar de transport est-vest, strada Dimitrie Leonida şi Bd. 9 Mai – 3.434.000 euro;
 6. Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Dărmăneşti – 699.000 euro;
 7. Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Speranţa – 410.000 euro;
 8. Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Văleni – 559.000 euro;
 9. Reabilitarea, dotarea şi modernizarea Creşei Mărăţei – 697.000 euro;
 10. WIFI4EU – Internet gratuit în 11 zone publice – 15.000 euro.

Toate aceste proiecte europene beneficiază de finanţare în proporţie de 98% din partea Uniunii Europene şi doar 2% contribuţie locală, iar lucrările de execuţie vor începe în prima jumătate a anului viitor.

Proiectele cu finanţare guvernamentală sunt:

 1. Realizarea a şase staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice – 300.000 euro (90% finanţare de la Agenţia Fondului de Mediu şi 10% din bugetul local), se află în procedura de achiziţii;
 2. Finalizarea Şcolii cu 10 clase din cartierul Speranţa – 465.000 euro (finanţare prin programul PNDL), lucrările au început;
 3. Grădiniţa cu 12 grupe şi program prelungit din cartierul Speranţa – 468.000 euro (finanţare prin programul PNDL), lucrările au început.

Pentru finanţare europeană, în actualul exerciţiu financiar sunt pregătite în total pentru municipiul Piatra-Neamţ un număr de 32 de proiecte, însumând peste 92 milioane de euro, aflate în diverse stadii procedurale.

„Atragerea de fonduri, în principal europene, a fost şi rămâne o prioritate pentru administraţia pietreană şi vom reusi să  realizăm din fonduri atrase proiecte de investiţii importante pentru oraş şi pentru cetăţeni. Ne batem pentru fiecare cent din bani europeni şi fiecare  leu din programe naţionale care poate fi atras în Piatra Neamţ, nu ratăm nicio sursă externă de finanţare. Prin implementarea acestor proiecte, municipiul Piatra Neamţ se va dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 3 ani fapt ce va genera o creştere a calităţii vieţii şi confortului pentru cetăţenii oraşului” a declarat primarul Dragoş Chitic.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending