Contactează-ne

Prima pagină

13 arestări într-un dosar de trafic cu droguri de mare risc, între care Cristal, și viol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acuzații ofereau gratuit și comercializau canabis, 3-CMC și 4-CMC, denumite Cristal, către consumatori, inclusiv minori, din județul Neamț

Pe 17 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au pus în executare 21 de mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Una dintre acestea este urmărită penal și pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată. Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – iunie 2024, în mod repetat, persoanele în cauză ar fi deținut, oferit cu titlu gratuit, intermediat și comercializat direct diferite cantități de canabis (drog de risc) și 3-CMC, respectiv 4-CMC (droguri de mare risc), către consumatori, inclusiv minori, din județul Neamț.

Din materialul probator administrat, a rezultat că în intervalul martie – iunie 2024, unul dintre bănuiți ar fi întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu două persoane vătămate minore, de 14 și 15 ani. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal).

O parte erau porționate și ambalate în scopul comercializării. Anchetatorii au mai confiscat în timpul descinderilor imobiliare la domiciliile suspecților grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, medii de stocare a datelor, 28.760 de lei și 250 de euro, un pistol cu bile de cauciuc, precum și alte mijloace de probă.

Pe 17 iunie, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 13 bănuiți pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu (unul trimis în judecată în alt dosar, pentru fapte similare), iar un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Galați și Bacău și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și inspectoratelor de jandarmi județene Neamț, Bacău și Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending