Contactează-ne

Actualitate

10 modalități prin care îți poți PROTEJA copilul de accidente casnice!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Daca ai un copil mic te gandesti deja, cel mai probabil, la momentul in care acesta va creste si va incepe sa mearga prin casa si sa exploreze imprejurimile.

Aceasta perioada va fi destul de indelungata, asadar, este bine sa te gandesti inca de pe acum la modalitati prin care il poti proteja pe micut de incidentele neplacute sau periculoase. Chiar si sub supravegherea ta atenta, acesta se poate lovi sau poate cadea, asa ca specialistii recomanda ca parintii sa ia masuri de precautie si sa amenajeze incaperile astfel incat accidentele sa fie evitate.

Primul pas pe care îl poți face este alegerea unei pardoseli potrivite

Cand copilul tau incepe sa mearga de-a busilea, cea mai buna suprafata pe care il poti lasa sa faca asta este podeaua. De aici, nu are cum sa cada sau sa se loveasca. Insa, nu este recomandat sa ai o pardoseala din gresie sau marmura. Acestea sunt dure si, in cazul in care cel mic aluneca, mai ales daca se ridica si in picioare, exista riscuri foarte mari sa se loveasca. Cel mai bine este sa montezi parchet laminat in incaperi precum dormitor, sufragerie sau holuri. In plus, acesta este finisajul care izoleaza cel mai bine termic, astfel incat cel mic sa nu stea pe o suprafata rece.

Alte modalități de protecție

• In ceea ce priveste curentul electric, poti monta prize speciale care au un panou deasupra, ce impiedica accesul celor mici la sursa de electricitate. Ia aceasta masura de precautie pentru toate prizele din casa la care copilul tau ar putea ajunge.

• Aseaza corpurile de iluminat, precum lampa sau veioza, intr-un loc cat mai inalt si mai ferit.

• Instaleaza mansoane de protectie pe colturile obiectelor de mobilier. Fiind ascutite, acestea prezinta un risc real la siguranta bebelusului. Daca le acoperi, vei scapa de aceasta problema!

• Fixeaza in perete piesele de mobilier grele. Biblioteca, dulapuri sau orice alt corp de care micutul se poate agata si care poate cadea pe el.

• Daca vrei sa ii cumperi o lada pentru jucarii, asigura-te ca aceasta are un sistem de amortizare la inchidere.

• Instaleaza opritoare de cauciuc pentru usile din casa.

• Monteaza pe usile dulapurilor, atat cele din bucatarie, cat si cele din dormitor ori sufragerie, sisteme de inchidere. Acestea pot fi deschise de catre un adult, simplu si rapid, dar il impiedica pe copil sa aiba acces la lucrurile aflate inauntru.

• Asigura capacul de la toaleta cu un sistem asemanator, pentru ca micutii au obiceiul de a-si dori sa se joace in cele mai neobisnuite locuri. Nu lasa obiecte ascutite, lotiuni, produse cosmetice ori solutii de curatat la vedere sau la indemana.

• Poti instala, de asemenea, un paravan de protectie pe aragaz. Acesta se foloseste, de obicei, cand copilul este mai mare si mai inalt.

Bineinteles, toate aceste masuri de precautie nu inseamna ca nu trebuie sa ii mai acorzi copilului toata atentia ta. Insa, acestea reduc considerabil riscul accidentarilor si este recomandat sa tii cont de ele pe parcursul primilor ani de viata ai micutului tau!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending