Publicitate

Proiectul pentru reamenajarea Parcului Zăvoi, din zona cartierului ANL de pe malul Moldovei, a primit aviz pozitiv. Documentaţia a trecut de selecţia tehnico-economică şi urmează vizita în teren, care reprezintă etapa premergătoare semnării contractului de finanţare cu bani europeni. „În primă fază proiectul a fost respins dar l-am refăcut şi l-am retrimis la finanţare. Obiectivul va genera pentru locuitorii din zonă o creştere a condiţiilor de mediu şi de viaţă“, a declarat primarul Lucian Micu. Terenul pe care se va amenaja zona de agrement e situat în intravilanul Romanului, are suprafaţa de 73.365 metri pătraţi, învecinîndu-se cu proprietăţi private, domeniul public al oraşului, rîul Moldova şi Aleea Vasile Lupu. Amplasamentul este situat pe terasa inferioară a rîului Moldova, în aval de microhidrocentrală, pe malul stîng. Iniţial, Parcul Zăvoi a picat testul de proiect, din cauza faptului că era prinsă şi o parcare, care nu prea avea nici o treabă cu destinaţia obiectivului, de relaxare şi recreere. Conform studiilor care vizează repunerea în circuitul spaţiilor verzi din Roman ale vecinătăţii fostului kartodrom, în zona din spatele cartierului ANL din Vasile Lupu, trebuie amenajată o suprafaţă care să se bucure toţi romaşcanii. Şi o tiroliană este prevăzută a fi realizată.

Comentarii Facebook
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here