Contactează-ne

Actualitate

„Zbor deasupra unui cuib de cuci“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doamna Senator PSD de Neamţ, Emilia Arcan, a demisionat recent din partid, pe motiv de Cuc. Nu este vorba despre pasărea migratoare numită „Cuculus canorus“, care-şi depune câte un ou prin cuiburile altor specii înaripate, aruncându-le jos câte un ou de al acestora, pentru a compensa la număr.

Până şi puiul de cuc eclozat împinge jos din cuib fraţii de alianţă, pentru a rămâne sigur şi singur pe toată hrana cărată de gazdele credule. Nu din cauza unui astfel de cuc, a declarat doamna senator că şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat, ci din cauza apucăturilor acestei păsări migratoare, care s-au transferat la oameni, ca şi coronavirusul de la lilieci, via pangolin.

În speţă este vorba despre deputatul PSD Răzvan Cuc, fost secretar de stat vreo şase luni de zile în Guvernul Ponta (noiembrie 2015 – mai 2016) şi ministru vreo 17 luni în guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă (ianuarie – octombrie 2017 şi februarie – noiembrie 2019), la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

După ce şi-a tot schimbat cuibul politic în Giurgiu, de la Partidul Social Democrat la Partidul poporului – Dan Diaconescu şi invers, între 2009 şi 2012, Răzvan Cuc a fost preluat în custodia mult prea mediatizatului Nicolae Bădălău, care i-a ţinut scara să urce în cuibul său. A venit o vreme când lui Bădălău i s-a părut că, din cuib, Cuc îl priveşte cam de sus şi dă semne de prea multă independenţă.

Rezultatul, Bădălău l-a abandonat pe Cuc, lăsându-l să-şi caute cuib aiurea, unde să-şi etaleze priceperea. În februarie 2019, postul de ministru al Transporturilor devenise vacant, şi la târguiala din faţa lui Dragnea s-au contrat doi titani, ca să-şi plaseze fiecare omul. Cei doi titani, Bădălău de la Giurgiu şi Ionel Arsene de la Neamţ, şi-au împins oamenii din spate ca să ocupe scaunul.

Omul lui Bădălău era un giurgiuvean. Omul lui Arsene era tot un giurgiuvean, respectiv Răzvan Cuc. Omul lui Dragnea era Arsene, aşa că Răzvan Cuc a ajuns ministru în Guvernul Dăncilă. De Arsene se lipise mitul că pe cine împinge el în faţă, ministru ajunge. Bădălău a capitulat, aruncând peste umăr afurisenia „să-şi asume propunerea Partidul Social Democrat Neamţ“. Ulterior, Bădălău a recunoscut că pentru PSD Giurgiu, Cuc nu reprezintă decât o pierdere numerică, nu plânge nimeni după el.

De la moţiunea din octombrie 2019, Răzvan Cuc nu mai fost ministru, fiind doar deputat. Acum, Cuc vrea un nou mandat de deputat. Şi poate de ministru, dacă Partidul Social Democrat câştigă alegerile pe ţară, şi are cine să-l împingă din spate. Emilia Arcan a fost avertizată să-şi ia oul din cuibar, dacă vrea să nu fie aruncat jos, fiindcă în locul lui va fi pus oul lui Cuc.

Desigur, se poate presupune că în spatele demisiei doamnei senator se ascunde o mare frustrare. Aceea că nu va mai figura pe nicio listă la alegeri. Dumneaei este ferm convinsă că zicalei „Nimeni nu este de neînlocuit“ nu ia venit încă rândul să i se aplice. Aşa că Emilia Arcan îşi croieşte propriul drum spre o listă electorală, migrând spre Pro România, unde Ponta a primit-o cu braţele deschise. Emilia Arcan îl anunţă pe Ionel Arsene că ea va fi coşmarul vieţii lui, deoarece va candida pentru şefia Consiliului Judeţean, rupând voturi de la Partidul Social Democrat.

Este prea posibil să se ajungă în situaţia în care, când doi se bat, să câştige un al treilea. Şi la Bucureşti, Victor Ponta este decis să se bată cu Gabriela Firea, pentru a ieşi primar general Nicuşor Dan. Ponta are vocaţia îngropării Partidului Social Democrat încă de la Moţiunea de cenzură din 10 octombrie 2019, când voturile Pro România au fost decisive în dărmarea Guvernului Dăncilăă. Vrea să îngroape Partidul Social Democrat, să-l deshumeze, să-l resusciteze, să-l bage în ring şi cu care să se bată de la egal la egal, uimind lumea că vine tare din urmă, umăr la umăr cu viitorul aliat.

Viaţa bate filmul

„Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este filmul de Oscar al lui Miloş Forman din 1975. Acţiunea romanului omolog se petrece într-un ospiciu, în a cărui atmosferă găsim cu uşurinţă paralelisme în zilele noastre.

În ospiciu, personajul principal este un oportunist, nebun închipuit, care devine liderul nebunilor reali şi evadează împreună cu ei. La finalul acţiunii, personajul este supus îndobitocirii prin lobotomizare, fiind plasat astfel în rând cu lumea reală a ospiciului. Şi în ospiciul politic al zilelor noastre, bântuie o mulţime de politicieni închipuiţi, care se cred mesianici. Cum de fiecare dată se dovedeşte, aceştia sfârşesc la lada de gunoi a istoriei, fiind puşi acolo unde le este locul.

După demisia sa, Emilia Arcan şi-a motivat gestul printr-un rechizitoriu tăios la adresa conducerii Partidul Social Democrat Neamţ, în care a atins două teme de mare actualitate, privind promovarea şi oportunismul în partid. Aceasta a declarat că:

„Nu este normal ca organizaţia municipală să nu promoveze un om din Piatra Neamţ; nu pot asista la promovarea unor personaje care văd organizaţia fie ca un colac de salvare, fie ca o trambulină spre propăşire materială… care văd în organizaţia judeţeană o vacă bună de muls“.

Cele două teme trebuie să constituie un semnal de trezire la realitate a liderilor politici, de la toate nivelele şi din toate partidele. Pentru ca acest articol al meu să nu declanşeze satisfacţii în celelalte tabere politice locale, precizez că temele respective sunt la fel de actuale şi pentru acestea.

Promovarea în Partidul Social Democrat este politica exclusivă a Şefului

Politica de cadre în Partidul Social Democrat a fost confiscată de Liviu Dragnea, după un model patentat de acesta, asupra căruia acum reflectează cu amărăciune tardivă, după cum s-a văzut într- un recent interviu.

Modelul lui Dragnea a fost preluat în teritoriu de către oamenii de casă ai acestuia, şefi locali sau judeţeni ai Partidului Social Democrat. În interviul pomenit mai sus, Dragnea s- a dezis de unii dintre oamenii lui de casă, printre care şi de Ionel Arsene, despre care nu a catadicsit să vorbească, pentru că nu îl consideră un subiect de interes.

La vremea lui, nici Adrian Năstase nu îndrăznise să meargă aşa departe cu politica de cadre, fiind anihilat la timp şi coborât multe trepte mai jos, chiar de oamenii de casă ai acestuia. Astăzi, în Partidul Social Democrat, promovarea se realizează fie prin migranţi utili de import, fie prin incompetenţi locali. Şi aici nu mă refer în mod special la funcţii doar din ministere şi parlament, ci şi la funcţii din partid.

Promovarea din rândul migranţilor locali sau de import, dar şi a incompetenţilor, nu dovedeşte că există un deficit de cadre şi de competenţe în Partidul Social Democrat, ci doar că se respectă aforismul „La umbra stejarului nu creşte nimic“.

Sau nu trebuie să crească ceva, trebuie să crească doar Şeful. Atât Dragnea cât şi oamenii săi de casă, au fost fideli acestui aforism, pentru a-şi conserva poziţiile sau dorinţa de mărire şi propăşire.

Migranţii – pepiniera de partid

Exemple elocvente în acest sens, de migranţi de import la Neamţ, au fost Ilan Laufer, Răzvan Cuc şi Cătălin Zamfira. În data de 17 iulie 2017, Ilan Laufer era băgat pe uşa din dos în PSD Neamţ, pentru a deveni ulterior, ceea ce presa a definit un „Ministru playboy“. Preşedintele Arsene motiva atunci că a realizat „o achiziţie importantă“.

Atât de importantă, că ia promis ca bonus şi funcţia de vicepreşedinte. Speranţele lui Arsene vizau contribuţia lui Laufer în promovarea unui parc industrial în judeţ, a cărui mare investitor nu a mai ajuns niciodată la Neamţ. În martie 2019, Laufer mulţumea public lui Arsene, că a intervenit pe lângă Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, pentru a i se acorda conducerea unui departament din Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

Aflat pe această poziţie, Laufer a făcut obiectul unui dosar penal deschis de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice în cazul Adamescu. Reevaluându-l, Arsene a propus înlocuirea lui Laufer din Guvernul Dăncilă, cu Dănuţ Andruşcă. Astăzi, Laufer anunţă că şi-a tras un nou partid, PSL (Platforma Social Liberală).

În februarie 2019, Răzvan Cuc a fost transferat urgent de la organizaţia Giurgiu, la organizaţia Neamţ, Arsene susţinându-l pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Dragnea nu l-a putut refuza pe Arsene, vrând astfel să-i umple golul lăsat de remanierea lui Dănuţ Andruşcă, care făcuse furori în opinia publică. Astăzi, lui Răzvan Cuc i se asigură primul loc pe listă la Camera Deputaţilor, prilej de nemulţumire în Partidul Social Democrat Neamţ.

Cătălin Zamfira, deputat PSD de Ilfov, din anul 2016, are o traiectorie de migrant notabilă. În anul 2012 a candidat la Senat din partea Partidul Poporului – Dan Diaconescu Gorj şi a fost urmărit penal pentru mită electorală. Nu s-a ales atunci în Senat, dar candidează în 2016 la Camera Deputaţilor din partea Partidul Social Democrat Ilfov. În noiembrie 2018 a demisionat din Partidul Social Democrat, revenind în februarie 2019.

Victor Ponta şi Gabriela Firea în faţa testelor

Recunosc că am fost, sunt şi voi rămâne constant om de stânga. Dar nu-mi este indiferent ce fac cu votul meu din patru în patru ani şi cine se foloseşte de el. De-a lungul istoriei noastre postdecembriste, s-a împământenit obiceiul, ca odată cu apropierea perioadelor electorale să înceapă şi migrarea de la un partid la altul. Migrează consilierii, primarii, preşedinţii consiliilor judeţene şi parlamentarii, după cum bate vântul sondajelor de opinie.

În decembrie 2016, Partidul Social Democrat realiza scorul de 46 % la alegerile parlamentare, obţinând 210 mandate de parlamentari. La alegerile din 2020, un Partid Social Democrat singur poate conta doar pe 140 de parlamentari, cu tot cu redistribuiţi. Asta înseamnă că 70 de mandate, vor fi preluate de celelalte formaţiuni, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Salvaţi România sau Pro – România.

Migraţia candidaţilor pentru noul Parlament, a început deja, printr-o mişcare browniană. Victor Ponta, preşedintele Pro – România, se vede pe cai mari şi pentru a intra într-o alianţă preelectorală cu Partidul Social Democrat cere de la acesta 40 de locuri eligibile pe liste. O alianţă Partidul Social Democrat – Pro -România ar putea fi creditată cu un 37%, adică 180 de mandate, cu tot cu redistribuiri. Cedând 40 de mandate lui Ponta, Partidul Social Democrat rămâne curat cu circa 140 de parlamentari, într-un scenariu optimist.

Acum, Ponta şi Partidul Social Democrat negociază, miza pe masă fiind Gabriela Firea. Dacă PSD ignoră pretenţiile lui Ponta, pierde funcţia de Primar General, aceasta fiind singura şansă a lui Nicuşor Dan de a câştiga alegerile la Capitală. PSD este în dilema de a alege între două rele. Dacă cedează în faţa lui Ponta, Partidul Social Democrat câştigă Primăria Capitalei. Dar nu garantează nimeni că Ponta va renunţa la vocaţia lui de trădător.

Dacă Partidul Social Democrat nu cedează, Ponta, voluntar sau involuntar, va asigura victoria lui Nicuşor Dan. Varianta optimă, pe termen lung, ar fi ca Partidul Social Democrat să nu cedeze în faţa lui Ponta, lăsându-i acestuia să decidă viitorul relaţiei lui cu Partidul Social Democrat şi implicit viitorul stângii în România. Este un test pentru Ponta.

Dacă Ponta pică testul, Gabriela Firea ar trebui să se retragă din competiţie. Este testul lui Firea. În acest caz, ambiţia lui Ponta de salvator al stângii este compromisă definitiv.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Emilian Barbu

    23 iulie 2020 at 4:08 AM

    Dezamagire totala:nimic despre Klaus ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Iată cine este cea mai frumoasă şoferiţă de TIR

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Diana Stoian a primit cele mai multe voturi la un concurs organizat de „Omul Şoselelor“ pentru desemnarea celor mai atrăgătoare şoferiţe profesioniste ■ „E greu să le ignori, au «handicapul» de a fi frumoase şi profesioniste“, spune Ilie Matei ■ concursul se va materializa prin editarea unui calendar ■

Ilie Matei, românul care a a creat o pagină dedicată şoferilor profesionişti din România, „Omul Şoselelor“, a iniţiat un inedit concurs pe Facebook, invitând pe cei care-l urmăresc să voteze cele mai frumoase şoferiţe de TIR. Ideea a prins, iar dintre cele nouă fete care au obţinut cele mai multe sufragii pe primul loc s-a clasat Diana Stoian, din Bicaz Chei, care va fi declarată cea mai frumoasă şoferiţă a anul 2020.

„Româncele care lucrează pe camioane întorc privirile chiar şi celor mai pudici bărbaţi prin toată Europa. E greu să le ignori, au «handicapul» de a fi frumoase şi profesioniste. Exista chiar o vorba în străinătate, prin parcări: «Bă, ce frumoasă e aia, sigur e româncă!».

La sfârşitul lunii viitoare avem in plan să punem in practica ideea cu calendarul «cspfe» pentru 2021. Cele mai frumoase şoferiţe românce vor apărea în primul calendar care a fost tipărit vreodată în România şi care este dedicat fetelor la volan de mastodont. În funcţie de numărul de like- uri acordate fiecarei poze vom lua în calcul ca o parte dintre participante să apară în calendarul Romania truckers team“, explică Ilie Matei, iniţiativa sa.

A mai spus că în calendarul care va fi realizat în luna decembrie vor apărea aproximativ 30 de fete, „colege noastre din trupa cspfe (Comunitatea şoferilor profesionişti fără experienţă – n.r.), aproximativ 20 fete plus aceste frumoase doamne şi domnişoare votate de dumneavoastră, cei care îmi urmăriţi pagina“.

Şi a detaliat pe marginea originalei sale idei, afirmând că aceste femei superbe sunt profesioniste, lucrează cot la cot cu bărbaţii, într-un mediu care uneori este greu de digerat şi de cei cu vechime în branşă. Votată ca cea mai frumoasă şoferiţă de TIR din România, Diana Stoian are 26 de ani şi conduce un camion de patru ani, având la „bord“ circa 800.000 de kilometri.

Că este pasionată de ceea ce face o doveşte şi faptul că şi-a creat o pagină pe Facebook, „Trucker girls“ „pentru a ajuta pe cât posibil şi a încuraja şoferiţele profesioniste cât şi viitoarele şoferiţe, dar şi pentru a le arăta celor care nu sunt în domeniul transportului dedesubturile acestei lumi“.

Diana spune că nu a fost pasionată de mică de şoferie sau camioane, dar i-a fost insuflată de un iubit, care i-a devenit şi soţ. „Pasiunea pentru camioane nu am avut-o de mic copil, ci mi-a fost insuflată de iubitul meu de la acea vreme, actualul meu soţ. Această meserie nu are legătură cu şcoala pe care am făcut-o, eu fiind asistent medical, dar dragostea m-a făcut să-mi schimb orientarea profesională.

Începutul a fost destul de greu, eu neavând nici cea mai mică experienţă în domeniu şi fiind primul meu loc de muncă“, destăinuie Diana. Mai spune că nu mi-a fost deloc uşor să ste cinci-şase luni doar în camion, să nu ştie unde se va opri seara, daca poate să facă undeva un duş, dacă va avea acces la o baie, dacă îi ajung proviziile şi multe alte lucruri ce se ivesc în cotidianul muncii la volan, străbătând Europa în lung şi în lat.

Meseria pe care o practică este periculoasă prin însăşi natura ei, şoferii de TIR fiind expuşi în principal oboselii şi stresului, dar în curse se mai ivesc şi alte riscuri. „Oboseala e cel mai mare pericol al unui şofer de TIR. Un alt factor care «ajută» la acumularea oboselii sunt pauzele efectuate pe timpul zilei. Mai exact noaptea conduci şi ziua dormi, lucru aproape imposibil în special în perioada caldă a anului când temperaturile pot ajunge la 30-40 de grade Celsius în anumite zone“, afirmă şoferiţa.

Alte elemente care contribuie la disconfortul şoferilor de pe camioanele de mare tonaj sunt traficul foarte aglomerat care de multe ori împiedică ajungerea la ora stabilită la descărcat sau descărcat marfa, lipsa de respect cu care eşti tratat cam peste tot, plus hoţii care pândesc prin unele parcări.

La toate acestea se adaugă şi dorul de cei dragi rămaşi acasă, în România. În prezent, Diana şi soţul, şi el camionagiu, s-au stabilit în Spania, efectuează curse tur-retur prin Europa. Şoferiţa profesionistă conchide că domeniul în care lucrează este unul care aparţine în foarte mare măsură bărbaţilor, dar fetele vin tare din urmă: „Momentan este un domeniu dominat de bărbaţi, dar în ultimii ani fetele au venit tare din spate şi cred că orice informaţie sau vorbă bună le poate ajuta să devină din ce în ce mai bune în ceea ce fac.

În concluzie, sunt fericită în ceea ce priveşte alegerea făcută şi mă bucur că munca a devenit o pasiune. Până atunci, cu bune şi rele, departe de ţară, de familie, s-aveţi numai drumuri bune şi multă sănătate, dragi colegi şoferi!“.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 180 de cazuri noi. Naţional – 5.343 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ în total sunt 5.751 cazuri, cu o rată de incidenţă de 1,84 la mie

Până pe 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 777 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.681 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 de ani, 7 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 17 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.133.809  teste. Dintre acestea, 36.815 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.641 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.174 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 468 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 octombrie.

Pe teritoriul României, 27.280 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.931 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.565 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.823 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.082 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.302 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 962.800 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 7 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Fostul primar de Roman, director la Spitalul Judeţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ “Știu să fac administrație, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condițiile optime pentru a avea siguranța că își pot face treaba cum pot ei mai bine”, spune Lucian Micu

Lucian Micu, fost primar de Roman, este noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Anunţul a fost făcut chiar de cel în cauză pe pagina sa de Facebook. El îi ia locul managerului demisionar Silviu Verzea. Acesta a decis să părăsească postul după ce presa locală a difuzat filmări şi poze în care se vede cum bătrâni erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, sub cerul liber. Revenind la noul manager acesta anunţă pe pagina de socializare:

“E un nou început în viața mea, unul în care îmi propun să pun și mai mult suflet, și mai multă muncă, și mai mult timp decât am făcut până acum, evident, dacă asta este posibil. Cei care mă cunosc știu sigur că nu îmi place să stau degeaba și nici să nu iau lucrurile de-a gata!

De astăzi, am preluat funcția de manager la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Știu să fac administrație, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condițiile optime pentru a avea siguranța că își pot face treaba cum pot ei mai bine. Acesta este primordialul meu scop. Iar acestui scop i se alătură cel care îmi aduce o provocare în plus – construirea unui nou spital – cel de la Gârcina, din fonduri europene, direct de la Bruxelles. Am atras fonduri europene când eram primar și am trecut prin mai multe guvernări, dar cu un proiect fezabil pentru județul Neamț și fără coloratură politică sunt sigur că pot face din această dorință o realizare extrem de necesară pentru toți nemțenii și nu numai.

Nu este cel mai favorabil moment pentru a accepta să fiu lider în sistemul sanitar, știu asta, dar am încredere în echipa medicală de la SJU că face ceea ce poate și știe mai bine ca pacienții din unitatea medicală să se facă bine! Acesta este scopul lor și nu am nici cea mai mică îndoială că se preocupă pentru a-l duce la bun final. La fel voi face și eu, ca preocuparea mea principală – de a administra foarte bine acest spital – să fie una care să răspundă celor mai multor solicitări atât venite de la pacienți, cât și de la echipa medicală.

Sunt onorat să recunosc că primele întrevederi cu cei care mi-au devenit colegi au fost de bun augur. Am reușit deja să aflu o multitudine de lucruri pe care le voi folosi pentru bunul mers al instituției. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că și eu, la fel ca și ei, vrem să ne fie bine!

Printr-o bună comunicare, cu multă deschidere și transparență totală, vom reuși să trecem peste barierele ”impuse de societate” și să ne aducem aminte că, cel mai important, este să avem grijă de binele celui din jur!

Să auzim numai de bine!“

Rămâne însă întrebarea: ce îl recomandă pe Lucian Micu să fie managerul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ şi nu era mult mai normal ca în această perioadă de criză managementul SJN să fie asigurat de un profesionist în domeniul medical? Se pare însă că factorul politic a decis altfel, neţinând cont că, la debutul pandemiei, când a fost numit un alt manager provenit din mediul politic, Toader Mocanu, spitalul a fost la un pas de a deveni un focar major de COVID-19, după modelul “dezastrului” de la Suceava.

Revenind la Micu, în debutul campaniei pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, acesta s-a făcut „remarcat“ prin aceea că a sărit din barca PNL în cea a PSD, în speranţa că va mai prinde o candidatură la Primăria Roman, însă „visul“ său a fost spulberat de o instanţă de judecată pe motiv de incompatibilitate.

Citește știrea

Trending