Contactează-ne

Actualitate

Vulpiţe Galbene în vederile naţionalelor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Luciana Ştefana Mocanu este înregimentată în vederea formării lotului naţional U15, în timp ce Elena Jaleru a fost cooptată pentru lotul naţional U17 ■ tinerele de la ACS Vulpiţele Galbene au programate stagii de pregătire la malul mării ■

Două junioare, din lotul formaţiei de fotbal feminin ACS Vulpiţele Galbene Roman sînt vizate pentru lotul naţional. Descoperite şi antrenate de profesorul Adelin Tălmăcel, de la Colegiul Tehnic Miron Costin, acestea au fost convocate să participe la activităţile unui centru de pregătire pentru jucătoarele vizate pentru loturile naţionale. Luciana Ştefana Mocanu, născută în anul 2004, este înregimentată în vederea formării lotului naţional U15, în timp ce Elena Jaleru a fost cooptată în vederea formării lotului naţional U17. Ambele sesiuni de pregătire vor avea loc la Costineşti. Ştefana Mocanu va rămîne la Costineşti pînă pe 10 iulie, iar Elena Jaleru va fi în aceeaşi staţiune în perioada 10 – 17 iulie. „Convocările celor două jucătoare ale noastre arată că tînăra generaţie a crescut frumos şi că, în curînd, ne vom putea baza pe fete pentru formarea echipei mari. Le doresc succes Ştefanei şi Elenei şi să se întoarcă cu bateriile încărcate pentru sezonul ce urmează“, a menţionat profesorul Adelin Tălmăcel, antrenorul principal ACS Vulpiţele Galbene. Echipa de junioare a Vulpiţelor Galbene a terminat sezonul anterior pe locul I. Echipa de fotbal feminin din Roman a reuşit, astfel, o performanţă notabilă în Liga a III-a, seria 1, a Campionatului Naţional de Fotbal Feminin, ediţia 2017-2018. Echipa a punctat 14 victorii din tot atîtea meciuri. Lotul a fost format din jucătoarele: Amalia Trifaşi, Corina Neagu, Oana Poiană, Anda Ungureanu, Carmen Grosu, Geanina Calfa, Mădălina Nedelcu, Oana Anton, Elena Jaleru, Ştefana Mocanu, Florentina Borcilă, Diana Giurgilă, Raluca Rotilă, Ana Dănilă, Maria Ciauşu, Roxana Borcea, Iulia Ceauşu, Paula Agu, Alice Rotaru, Marina Diac, Bianca Calistru şi Ana Gherasim. Staff-ul tehnic a fost format din: antrenor principal Adelin Tălmăcel, antrenori secunzi Adrian Pricopoaia şi Ioan Diaconu, psiholog Elena Chelmuş, medic Maria Tălmăcel, preparator fizic Sebastian Tulbure, kinetoterapeut Felix Neculăeş. Patru jucătoare nu vor mai evolua, din toamnă, în cadrul clubului: Amalia Trifaşi (portar) , Carmen Grosu (mijlocaş central) , Roxana Borcea (mijlocaş lateral) şi Alice Rotaru (fundaş dreapta) . Cele patru vor pleca din Roman pentru studii superioare sau pentru un alt traseu profesional individual.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending