Contactează-ne

Eveniment

Vremea rea pare a nu mai pleca din Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ultima zi a lunii lui Cuptor şi în primele ore din august în judeţ a continuat să plouă cu găleata ■ pompierii au avut din nou o sumedenie de misiuni, multe familii fiind afectate de inundaţii ■ oameni şi animale au trebuit salvaţi din calea viiturilor ■

A plouat ca-n poveştile… de groază, din nou, peste mai tot judeţul Neamţ, începînd din cursul dimineţii de marţi, 31 iulie şi apoi pe tot parcursul nopţii următoare, spre 1 august, pămîntul îmbibat de apă nemaiputînd absorbi lichidul în exces. Mai mult decît atît, au fost rafale foarte violente de vînt şi chiar căderi de grindină, pe alocuri, care au produs noi necazuri cetăţenilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a intrat în alertă, urmare a codului galben de vreme rea şi a executat mai multe misiuni. Astfel, a fost nevoie de evacuarea apei din curţi, beciuri şi fîntînile inundate din comuna Români, sat Siliştea, necazuri de acelaşi gen fiind înregistrate şi în comuna Alexandru cel Bun, satele Vădurele şi Vaduri. Cadrele ISU au fost nevoite să degajeze un autovehicul împotmolit în albia pîrîului Agapia, pe raza localităţii Săcăluşeşti şi să purceadă la noi misiuni de evacuare a apei din curţi, beciuri şi subsoluri inundate în comuna Pângăraţi, sat Preluca. Zecile de litri de ploaie pe metrul pătrat, căzute în intervale lungi, au impus şi o altă misiune de evacuare apă din curte şi un subsol inundat în comuna Pipirig, sat Boboieşti. La Roman, cele mai mari necazuri s- au înregistrat, ca de obicei, în zona joasă – Cartierul Favorit şi Cartierul Lipovenesc, fiind inundată o gospodărie de pe strada Principatele Unite, în zona fostei Băi Publice. Tot la Roman, vîntoasa a rupt mai mulţi copaci, trei dintre aceştia căzînd peste maşinile parcate în zona străzii Ion Creangă. Necazuri au mai fost înregistrate şi în satul Oglinzi din comuna Răuceşti. Pompierii au trebuit să se mobilizeze pentru a salva patru adulţi şi doi copii din trei gospodării izolate de apă, în comuna Vânători Neamţ, sat Lunca. Apa a năvălit şi în curţile din satul Brusturi al comunei cu acelaşi nume, dar şi în localitatea Poiana, precum şi la Drăgăneşti. „A mai fost executată o misiune de salvare a aproximativ 300 de oi înconjurate de ape în comuna Răuceşti, sat Ungheni. Toate misiunile pompierilor militari nemţeni au fost sprijinite de autorităţile locale şi de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate de fenomenele meteo periculoase. În cursul zilei de miercuri, 1 august, forţele de intervenţie din cadrul ISU Neamţ mai acţionau pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate pe raza comunei Dăgăneşti şi în satul Preluca din comuna Pângăraţi. Pe acelaşi considerent, al fenomenelor meteo periculoase, a fost amînată şi activitatea de alarmare publică programată iniţial pentru ziua de miercuri, 1 august, la nivel judeţean“, a menţionat conducerea ISU Petrodava Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Coliziune între un TIR şi un autoturism, o victimă încarcerată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier, soldat cu o victimă încarcerată, a avut loc în urmă cu puţin timp, miercuri, 17 iulie, la Tazlău. Din primele informaţii oferite de salvatorii care s-au deplasat la locul accidentului, a fost vorba despre o coliziune între un TIR şi un autoturism pe DJ 156. “Accident rutier între un TIR şi un autoturism pe DJ 156A, comuna Tazlău. La locul solicitării se deplasează 4 echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi modul de descarcerare, o autospecială complexă de primă intervenţie la incendii, salvare şi prim ajutor, o autospecială TIM şi un autocamion cu modul multirisc”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

UPDATE 19.08: Şoferul autoturismului, un bărbat în vîrstă de 42 de ani, a fost scos de pompieri din maşină, conștient. Are fractură la piciorul stîng şi mai multe contuzii. Şoferul autotrenului nu a necesitat îngrijiri medicale –sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Eveniment

Piatra Neamţ: Ucigaşul unui actor pietrean vine „acasă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ştefan Botezatu vrea revizuirea cauzei în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare ■ el l-a ucis pe actorul Constantin Ghenescu în propria locuinţă ■ crima a avut loc în scop de jaf ■

Pietreanul Ştefan Botezatu, de 31 de ani, cel care în urmă cu cîţiva ani l-a ucis pe actorul Constantin Ghenescu, de 69 de ani, se întoarce acasă. Aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 18 ani, el a depus pe rolul Tribunalului Neamţ o acţiune prin care vrea revizuirea cauzei de omor. Primul termen în proces a fost stabilit la începutul lunii viitoare, Rămîne de văzut ce vor decide judecătorii în acest caz. Actele de urmărire penală au stabilit că ideea infracţională a făptaşului a început încă de pe 1 septembrie 2013, el observîndu-l pe actor cînd efectua o operaţiune la un bancomat. L-a urmărit pînă acasă, a intrat în bloc, pînă la etajul IV, unde locuia victima. Botezatu s-a întînit a doua zi cu prietena lui, o minoră de 13 ani şi 10 luni, cu care a convenit să-l jefuiască pe Ghenescu. În jurul orei 21 au intrat în imobil, apoi în apartament profitînd că uşa nu se închidea bine. Minora a intrat direct în bucătărie pentru a căuta bani, iar Botezatu a văzut victima care dormea cu faţa în sus. Din bucătărie, autorul s-a înarmat cu un cuţit, iar apoi s-a urcat cu genunchii pe actor, cerîndu-i banii. Buimac de somn, Ghenescu nici nu a avut vreme să-şi dea seama ce se întîmplă, pentru că a fost înjunghiat în gît. Cînd minora a auzit de omor s-a speriat şi nu a mai vrut să rămînă în casă de unde a plecat cu 10 lei în monede de 50 de bani. Înainte să iasă din locuinţă, Botezatu a pus ochii pe cîteva electrocasnice. Dacă nu a găsit bani, a decis să se întoarcă după bunuri, lucru care s-a întîmplat pe 4 septembrie. Cadavrul era aşa cum îl lăsase, iar la plecare a luat o combină muzicală şi un decodor, ocazie cu care a observat lipsa unui televizor. Trupul actorului a fost descoperit pe 5 septembrie, necropsia stabilind că moartea s-a datorat secţionării venei jugulare şi hemoragiei masive. Pe 7 septembrie a fost identificat şi ucigaşul. La anchetă a mărturisit că minora nu a participat la omor. Mucoasa a fost cercetată penal pentru tîlhărie, violare de domiciliu şi nedenunţarea unei infracţiuni, dar avînd în vedere vîrsta, a scăpat de răspundere penală. Şi cel care se presupune că a luat televizorul din casa victimei a fost scos de sub urmărire pentru că nu s-a putut proba vinovăţia.

Citește știrea

Trending