Contactează-ne

Actualitate

Vreme amestecată în Săptămîna Mare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă ploi de Florii ■ abia din a doua parte a intervalului vremea se mai îmbunează ■ valorile termice diurne sînt destul de modeste ■ în schimb, nopţile vor fi ceva mai blînde ■

În ultima săptămînă a lunii aprilie vremea este încă amestecată şi primăvara adevărată pare să nu prea îşi facă loc în peisaj. La cîteva zile distanţă de luna mai, ultima din această primăvară, încă ne mai aşteptăm la precipitaţii şi vor fi ploi inclusiv de Florii, conform site- ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Valorile termice diurne sînt cam modeste şi va fi destul de rece în Săptămîna Mare, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre temperaturile nocturne, cînd va fi sensibil mai cald decît pînă acum. Aşa stînd lucrurile, mai trebuie spus că în vîrf de munte, pe Toaca, la acest moment mai sînt încă 38 de centimetri de nea, deci primăvara încă se lasă aşteptată. Chiar dacă vineri ne-am bucurat de o zi însorită, trebuie spus că sîmbătă nu mai zărim soarele, însă norii joşi nu anunţă şi precipitaţii. Ziua ar putea fi cel mult 11 grade. Specialiştii spun că precipitaţiile se reîntorc peste noapte cînd minima se opreşte la 5 grade. Se zice că aşa cum e de Florii, la fel va fi vremea de Paşte. Doar că duminică, 21 aprilie, va fi cer acoprit şi va ploua mărunt la o maximă de 12 grade. Noaptea va fi mai rece decît precedenta, nu mai mult de 4 grade, Cea mai rece zi din intervalul de prognoză va fi cea de luni, 22 aprilie, cînd din nou sînt anunţate precipitaţii la vreo 9 grade Celsius. După lăsarea întunericului cerul se degajează şi vor fi 5 grade. Cer acoperit, dar fără precipitaţii, este anunţat marţi, 23 aprilie, cînd la Piatra Neamţ se vor înregistra 11 grade. Va ploua în schimb moderat noaptea, la o minimă cantonată la 5 grade. Miercuri, 24 aprilie, va fi din nou o zi mohorîtă. Norii nu se dau duşi din zona noastră, dar măcar nu mai plouă. Ziua vor fi cel mult 12 grade Celsius, iar noaptea aduce cer degajat şi nu mai mult de 4 grade. Meteorologii spun că începînd din Joia Mare, 25 aprilie, se schimbă vremea. Norii dispar, vedem din nou soarele care însă nu prea are vlagă astfel încît la prînz mercurul din termometre reuşeşte cu greu să salte pînă la valoarea de 9 grade. Acest lucru nu va influenţa însă regimul termic nocturn pentru că minima staţionează la 5 grade. Sînt veşti bune pentru Vinerea Mare, astfel că soarele mai printe puţină vlagă şi aduce la Piatra Neamţ o maximă în creştere pînă la 13 grade Celsius. După lăsarea întunericului rămînem cu minima de 5 grade. Şi mai bine va fi sîmbătă, 27 aprilie, cînd va fi soare şi cam 14 grade. Cine merge la Înviere trebuie să ştie că în noaptea de 27/28 aprilie cerul va fi degajat, nu sînt prognozate ploi deocamdată, însă nu vor fi mai mult de 5 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Luna lui Cuptor nu îşi merită numele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în a doua jumătate a lui iulie regimul termic va fi modest ■ sînt aşteptate maxime cuprinse între 19 şi cel mult 25 de grade ■ după mijlocul acestei săptămîni revin precipitaţiile ■

Luna lui Cuptor nu-şi prea merită numele în acest an şi cu excepţia cîtorva zile cu regim termic aproape de limita caniculei, în rest au fost valori termice modeste.

Pentru a doua jumătate a lunii iulie meteorologii au prognozat valori termice sub media perioadei, care în Piatra Neamţ vor fi cuprinse între 19 şi cel mult 25 de grade. Cam de joi încolo revin precipitaţiile, în general fiind vorba de furtuni cu toată suita caracteristică de fenomene, vijelii, tunete şi fulgere şi poate şi căderi de grindină.

Temperaturi modeste au fost în Neamţ şi pe 13 iulie 2020, iar la ora 13 termometrele indicau 20 de grade la Piatra Neamţ şi Roman, în timp ce la Tîrgu Neamţ erau 18. Deosebit de frig pentru acest moment al anului era la staţia de pe Ceahlău – Toaca, numai 3 grade Celsius. Pe 14 iulie nu ne putem aştepta la schimbări în registrul meteo- cel mult 19 grade la amiază, iar noaptea 11.

Se mai încălzeşte niţel miercuri, cam 23 de grade. Sensibil mai cald va fi după lăsarea întunericului cînd se vor înregistra 12 grade. Joi, 16 iulie, va fi bine în prima parte a zilei, cînd pe fondul unui cer mai mult senin se ajunge la o maximă de 24 de grade.

După amiază se strică vremea şi meteorologii anunţă furtuni. Cele mai calde zile vor fi cele de vineri şi sîmbătă. La Piatra Neamţ se vor înregistra 25 de grade Celsius, dar nu trebuie uitată umbrela acasă, pentru că după amiază sînt anunţate furtuni violente cu tunete şi fulgere. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn şi vor fi temperaturi în creştere de la 14 la 16 grade.

Duminică, 19 iulie, debutează cu timp bun, soare şi temperaturi diurne de pînă la 24 de grade. Nu ieşim din zodia furtunilor care se întorc spre după amiază. Noaptea va fi cea mai caldă din întreg intervalul de prognoză şi minima saltă la 17 grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minoră fugară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii caută o minoră, de 15 ani, care a plecat de la domiciliu din data de 10 iulie, orele 13:00 şi nu a mai revenit. Pentru că anchetatorii nu au dat de urma ei, cer ajutorul populaţiei, de menţionat fiind faptul că adolescenta nu este la primul derapaj de acest fel.

Este vorba despre Ciubotaru Elena Nicoleta. Fata are o înălţime de circa 1,65 m, greutate de aproximativ 60 de kilograme, păr roşcat şi ochi căprui. La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un maiou de culoare albă, pantaloni tip jeans albi, fiind încălţată cu adidaşi de aceeaşi culoare. Orice persoană care poate oferi informaţii e rugată să apeleze 112 ori să anunţe Poliţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Fiu violent cu propria mamă. A fost reţinut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violenţa în familie a escaladat în ultima perioadă de timp, la finalul săptămînii trecute avînd loc două astfel de infracţiuni. Primul dintre incidente a avut loc pe 12 iulie, la Săvineşti, o localnică de 52 de ani reclamînd faptul că fiul a distrus mai multe bunuri din locuinţă.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un localnic de 23 de ani, a ameninţat-o cu moartea pe mămă şi că-i dă foc la casă, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Acesta ar fi lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului după care a prins-o de păr şi ar fi tîrît-o prin locuinţă.

„Existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu“, anunţă Poliţia Neamţ.

Tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere şi urma să fie prezentat la Parchetului Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

O altă faptă de violenţă în familie a avut loc pe 11 iulie, la Pipirig. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 53 de ani, din Pipirig ar fi lovit-o pe soţia sa, de 51 de ani, cu un scaun în zona capului şi a antebraţului drept. Victima a suferit leziuni pentru care a fost preluată şi transportată la spital.

Soţul violent a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 12 iulie, a fost eliberat după ce procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending