Contactează-ne

Actualitate

Vine Moş Crăciun! Atenţie la cadouri!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru Moş Crăciun jucăriile trebuie cumpărate numai din magazine specializate ■ oamenii legii vin cu recomandări utile ■

Luna decembrie, denumită şi Luna cadourilor ne face pe toţi să fim mai darnici şi de Moş Nicolae, şi Moş Crăciun. De departe, cei mai cadorisiţi sînt copiii, pentru care cumpărăm nu doar dulciuri ci şi jucării. De multe ori acestea nu sînt tocmai cele mai bune, iar pentru a evita orice fel de necazuri poliţiştii vin cu recomandări utile.

„Perioada următoare aduce, odată cu apropierea sărbatorilor de iarnă, febra cumpărăturilor pentru cei mici. Venim cu o serie de recomandări pentru părinţi, bunici şi toţi cei care vor să cumpere jucării copiilor“, conform unui comunicat al Poliţiei Române. Pentru ca cei mici să se bucure pe deplin de ele, cumparaţi doar din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care este nevoie în cazul unei eventuale reclamaţii. Dacă alegeţi să achiziţionaţi din mediul online, evitaţi operatorii economici care nu afişează datele de contact complete (adresă, telefon, cod de înregistrare fiscala etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail sau la un număr de telefon.

Nu plătiţi în avans pentru produse comandate prin internet de la persoane necunoscute. Totuşi, dacă achiziţionaţi de la persoane fizice, cereţi documentele de provenienţă ale jucăriilor (factură sau bonul fiscal cu care a fost cumpărat iniţial produsul) şi certificatul de garanţie emis de producător. Analizaţi cu atenţie ofertele foarte tentante sau dacă un vînzător insistă să încheiaţi o tranzacţie.

Verificaţi existenţa marcajului CE, care conduce la prezumţia că produsul este sigur, conform legislaţiei în vigoare în Uniunea Europeană, precum şi existenţa denumirii şi a datelor cu privire la sediului producătorului, importatorului sau reprezentantului autorizat. Produsul trebuie să aibă specificate instrucţiunile de utilizare şi avertismentele specifice, traduse în limba română. Unele jucării necesită o atenţie deosebită dat fiind riscurile particulare pe care le prezintă (jucăriile alimentate electric – riscuri de arsuri şi de explozie, jucăriile gonflabile, precum şi cele care au muchii tăioase sau piese uşor detaşabile – risc de ingerare de către copii sau de sufocare).

În cazul jucăriilor considerate periculoase, instrucţiunile de utilizare trebuie să avertizeze în mod complet şi eficient asupra pericolelor ce pot apărea în timpul folosirii, dar şi modul de evitare a oricarui risc. Lipsa acestor indicaţii poate duce la folosirea incorectă a jocurilor şi jucăriilor. Consultaţi şi recomandările referitoare la vîrstă şi la siguranţă. Comisia Europeana primeşte semnalări din partea autorităţilor naţionale din UE/Spaţiul Economic European cu privire la produsele periculoase identificate pe pieţele lor. Acestea sînt transmise autorităţilor naţionale prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase „Rapex”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiecte pentru programul de guvernare locală, după consultări la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O serie de proiecte vor fi incluse în programul de guvernare locală pentru anul 2020 după ce s-au derulat, în această săptămînă, consultările dintre primarul de Piatra, Dragoş Chitic, şi reprezentanţi ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra Neamţ.

Proiectele avute în vedere sînt înfiinţarea „Federaţiei Tinerilor din Piatra Neamţ” şi alocarea unui sediu de către primărie unde tinerii să îşi desfăşoare activitatea; crearea unei platforme online de comunicare a ONG-urilor ce activează în Piatra Neamţ unde acestea să îşi poată prezenta activitatea şi proiectele pe care le desfăşoară, inclusiv cele care beneficiază de sprijinul municipalităţii; creşterea bugetului alocat de către Primăria Piatra Neamţ pentru finanţările rambursabile pentru legea 350/2005; înfiinţarea unui Consiliu Consultativ la nivel local în domeniul turismului format din operatori economici din turism.

 

Reamintim că marţi s-au desfăşurat consultările cu directorii unităţilor de învăţămînt, asistenţi medicali şcoli şi reprezentanţii centrelor de permanenţă, miercuri, cu reprezentanţii ONG-urilor, instituţiilor de cultură, cluburi sportive, asistenţă socială, culte, iar joi, primarul Dragoş Chitic s-a întîlnit cu reprezentanţii Consiliului Local al Tinerilor şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Piatra Neamţ.

„Mulţumesc tuturor celor care au participat la întîlnirile consultative din această săptămînă. Este al cincilea an consecutiv în care organizez aceste întîlniri, iar interesul participanţilor a fost în creştere de la an la an. Sîntem o primărie deschisă şi transparentă, am implementat o guvernare locală de tip participativ prin încurajarea populaţiei să se implice în luarea deciziilor. Părerea fiecărui cetăţean contează şi este importantă, fiecare categorie socio-profesională din oraş trebuie să simtă respectată şi să aibă în administraţia pietreană un partener de încredere. În urma întîlnirilor consultative de la începutul acestui an au rezultat propuneri interesante, iar foarte multe dintre acestea vor fi prinse în programul de acţiuni al municipalităţii pietrene din anul 2020. Dialogul permanent cu cetăţenii , cu reprezentanţii diverselor categorii socio-profesional, ne ajută să fim mai eficienţi , să asigurăm un climat favorabil desfăşurării activităţii pentru fiecare, să funcţionăm ca într-o familie, să creştem gradul de confort al fiecărui locuitor al oraşului şi să dezvoltăm împreună comunitatea noastră”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar trimis la Ocna

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, care a fost condamnat pentru tîlhărie, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Centrul Educativ Tîrgu-Ocna din Bacău.

“La data de 16 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un tînăr de 20 ani, față de care Judecătoria Roman a dispus măsura internării într-un centru educativ pentru un an și 6 luni, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tîlhărie și tîlhărie calificată.

În fapt, în perioada iunie 2014 – martie 2015, prin acte de violență, a deposedat mai multe persoane de telefoane mobile, sume de bani și produse alimentare. Acesta a fost condus şi introdus în Centrul Educativ Târgu-Ocna din Bacău”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Şoferia” l-a trimis la penitenciar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani, care a fost condamnat pentru că a condus un vehicul neîmatriculat, fără permis şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi trimis la penitenciar.

“La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Piatra Neamț pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Roznov.

Cel în cauză era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă de 5 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending