Publicitate

■ vicepreşedintele CJ, Laurenţiu Dulamă, a rămas fără mandat în urma unui ordin al prefectului ■ „E un abuz“, susţine acesta ■ a ameninţat că îi va face prefectului plîngere penală şi va ataca ordinul în instanţă ■ n ex-vicele a avut cuvinte de „apreciere“ pentru rapiditatea cu care a fost soluţionată problema şi zice că e „foarte încîntat de modul de lucru al prefectului

Zi zbuciumată în politica şi administraţia nemţene, joi, 26 aprilie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Laurenţiu Dulamă, a rămas fără mandatul de consilier judeţean şi, în consecinţă, şi fără funcţie, prin ordin al prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu. Conform propriilor declaraţii, Dulamă a aflat de acest lucru cu doar cîteva zeci de minute înainte de şedinţa de CJ Neamţ programată pentru ora 16. S-a prezentat la şedinţă şi a dorit să ia loc la masa consilierilor. Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a vrut iniţial să-i refuze acest lucru şi între cei doi a avut loc un schimb de replici „interesant“. „La masă stau doar consilierii“, a spus Arsene. „În momentul acesta sînt consilier judeţean“, a replicat Dulamă. Care a mai spus că dacă e nevoie se dă cu scaunul mai în spate. Disputa s-a stins pe moment, iar secretarul judeţului a dat citire ordinului de prefect prin care Laurenţiu Dulamă rămînea fără mandat. Şi apoi a revenit disputa cu locul pe care să-l ocupe cel proaspăt „mazilit“. „Nu ştiu dacă mai puteţi să staţi la masă, să-i întrebăm şi pe colegi“, a continuat Arsene. „Nu mai sînt consilier de 30 de secunde şi oricum nu votez“, a continuat să replice Dulamă. Momentul ce avea mari şanse să devină extrem de jenant s-a stins într-un final, fostul vicepreşedinte fiind lăsat pînă la urmă să ocupe locul obişnuit. Şedinţa în sine a fost apoi una extrem de lejeră, proiectele trecînd în unanimitate, rînd pe rînd. Toată lumea aştepta însă punctul „Diverse“, în condiţiile în care Dulamă anunţase că vrea să facă o mică declaraţie. Şi s-a ţinut de cuvînt. În rezumat, acesta a menţionat din nou că el consideră că este victima unui abuz şi că va ataca în instanţă ordinul prefectului, ba chiar va formula o plîngere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu. A acuzat în principal rapiditatea cu care s-a derulat procedura: pe 24 aprilie a fost sesizată instituţia prefectului privind o presupusă incompatibilitate, iar pe 25 aprilie s-a emis ordinul de încetare a mandatului. Şi Laurenţiu Dulamă a fost ironic în continuare, avînd cuvinte de „apreciere“ pentru rapiditatea cu care a fost soluţionată problema şi spunînd că este „foarte încîntat de modul de lucru al prefectului“. Întrebîndu-se însă de ce nu s-a sesizat Daniela Soroceanu în cei doi ani în care a fost secretar al judeţului şi trimiţînd săgeţi spre modul în care a fost angajat soţul acesteia, la Complexul Muzeal Neamţ.

Care-i incompatibilitatea?

El a mai afirmat că îşi doreşte să tragă un semnal de alarmă pentru toţi consilierii judeţeni, în condiţiile în care ceea ce i-a întîmplat lui i s-ar putea întîmpla oricăruia dintre aceştia şi şi-a exprimat speranţa că se va revedea cu aleşii „la această masă“. După ce va avea cîştig de cauză în instanţă. Toată lumea, încă de cînd s-a auzit de mazilirea vicelui pe motiv de incompatibilitate, s-a întrebat în ce constă aceasta. Iar motivul poate fi interpretat în fel şi chip. Este vorba despre faptul că soţia lui Dulamă este angajat şi acţionar majoritar al unei societăţi care administrează cimitirele din Piatra. Iar această firmă are, cum altfel, contract cu Apa Serv. Pentru apă şi canalizare. Iar, toată lumea ştie, CJ e acţionar la Apa Serv. Şi de aici ar veni incompatibilitatea. Sigur că aspectele legale, juridice, vor fi clarificate de instanţă. Însă este clar, la nivelul unei logici simple, că sîntem în faţa unui caz rarisim. Dulamă credem că este singurul ales care şi-a pierdut mandatul dintr-un astfel de motiv: că soţia e la o firmă care consumă apă. În condiţiile în care Apa Serv are monopol pe Piatra şi ar mai fi existat, pentru firma respectivă, doar varianta de a face o fîntînă şi o fosă pentru a nu se trezi Dulamă în situaţia de a fi aşa-zis incompatibil. Plus că toată situaţia sună puţin a Radio Erevan: firma soţiei nu ia, ci dă bani către compania subordonată CJ. Aşadar contribuie la bugetul public, nu îl „sărăceşte“. Unde mai pui că în această situaţie s-ar putea regăsi foarte mulţi consilieri judeţeni care au rude în firme ce au contracte, că nu există altă variantă, cu Apa Serv. Mai mult, s-au întrebat unii, consilierii judeţeni care au ca persoane particulare, proprietari de apartamente sau case, contracte cu Apa Serv nu or fi şi ei incompatibili? Poate vom afla. Cert este că, în România în care unii fură cu milioanele de euro, cazul lui Dulamă care a rămas fără mandat pentru că soţia lui e la o firmă ce consumă apă stîrneşte deja hohote ironice de rîs. De altfel, unii, hîtrii, au comentat că pentru fostul vice apa de la Apa Serv, care e oricum scumpă, a fost şi mai costisitoare: l-a costat mandatul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.