Publicitate

- un tînăr dat în urmărire pentru comiterea unui jaf a fost capturat într-un pod al unui imobil din Roman - pe numele lui fusese emis un mandat de arestare preventivă -

Mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale au avut loc pe 11 februarie în Roman şi o serie de comune din zonă, în special a infracţiunilor comise cu violenţă şi a celor săvîrşite contra patrimoniului. Duminică, în intervalul orar 18- 22, efective de Poliţie de la subunităţile implicate, jandarmi şi poliţie locală au acţionat în sistem integrat pentru combaterea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni. Poliţiştii au verificat 18 localuri de alimentaţie publică şi 10 obiective pe linia asigurării pazei, fiind legitimate 132 de persoane. De asemenea, au fost instituite opt filtre în trafic, fiind controlate 53 de autoturisme, pentru a verifica atît persoanele cît şi bunurile ce ar putea proveni din infracţiuni. În urma activităţilor desfăşurate a fost depistată o persoană urmărită, pe numele căreia era emis un mandat de arestare preventive şi a fost constatată în flagrant o infracţiune. Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, de circa 15.000 de lei. Astfel, au fost sancţionate fapte ce contravin Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Pe 11 februarie, în jurul orei 19, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Roman sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale Neamţ au depistat un bărbat 27 de ani, din Roman, persoană urmărită la nivel naţional. Faţă de acesta, Judecătoria Roman a emis un mandat de arestare preventivă, pentru săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie calificată. Tînărul a fost depistat de poliţişti ascuns în podul unui imobil din municipiul Roman şi a fost preluat pentru punerea în executare a mandatului. În fapt, s-a reţinut că la data de 22 noiembrie 2017 acesta împreună cu alţi doi tineri, au pătruns fără drept în locuinţa unei persoane din Roman, după care, prin exercitarea de violenţe şi prin ameninţări, i-au sustras suma de 1.500 lei“, a anunţat conducerea IPJ Neamţ.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.