Contactează-ne

Actualitate

Un romaşcan în staff-ul Federaţiei de Orientare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ionuţ Patraş a fost ales vicepreşedinte al forului, iar tatăl acestuia, antrenorul Florin Patraş, se va ocupa de organizarea competiţiilor ■ tinerii de la CA au avut rezultate bune la Cupa Fata Pădurii ■

Ionuţ Patraş, unul dintre cei mai valoroşi practicanţi ai orientării sportive, fost component al loturilor de la Clubul Atletic şi Clubul Sportiv Altius, ajuns în prezent senior, a fost ales vicepreşedinte al federaţiei naţionale de specialitate. Asta s-a întîmplat zilele trecute, la Victoria, în zona Făgăraş, cu prilejul Adunării Generale a Federaţiei Române de Orientare. Instructorul şi antrenorul Florin Patraş, tatăl tînărului menţionat, a declarat că nu a mai optat pentru nici un fel de dregătorie la federaţie, decizînd să se ocupe de organizarea competiţiilor. Ionuţ Patraş lucrează în Bucureşti şi va încerca să aducă la Roman sau în zonă întreceri de anvergură. „Zilele trecute, la Victoria, a avut loc şedinţa federală, în urma căreia au avut loc şi alegerile la nivel de conducere. Ionuţ a fost desemnat, prin vot, vicepreşedinte. Sînt sigur că va face treabă bună. Eu am rămas să mă ocup de partea de organizare de competiţii, nu am mai «tras» la funcţii de conducere. Ne interesează foarte mult faptul că avem planificate, în 2018 şi în 2019, întreceri importante, chiar internaţionale. De exemplu, avem în România Cupa Sud-Estului Europei, pe care vrem să o aducem la Roman. În această zonă sînt condiţii numai bune pentru un asemenea turneu. Va mai fi şi Campionatul European de juniori, tot o întrecere puternică. Pînă atunci, peste circa o săptămînă vom avea o competiţie de sprint, la Brăila, iar la jumătatea lunii iulie, Cupa Transilvania, de la Cluj, întrecere internaţională de amploare“, a menţionat Florin Patraş, cel care se ocupă de orientare la grupările Atletic şi Altius. Acesta a mai menţionat faptul că, la Victoria, cu prilejul organizării şedinţei federale, a avut loc şi un turneu, intitulat Cupa Fata Pădurii, pentru toate categoriile de vîrstă, la feminin şi masculin şi la toate categoriile de distanţă. Trei dintre componenţii Secţiei de orientare de la CA Roman au urcat pe podium. „A fost vorba despre Wanda Farcaş, la 14 ani, aceasta dovedindu-se cea mai bună în urma cumulării rezultatelor de la o probă de sprint şi una de medie distanţă. De asemenea, locul I, tot la 14 ani, în condiţii similare, a fost adjudecat şi de Alexandru Farcaş. Ionuţ Anghel a luat locul treila 12 ani. Ne aşteaptă o vară destul de plină, însă elevii noştri sînt pregătiţi“, a conchis Florin Patraş.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending