Contactează-ne

Actualitate

Ucigasi păstrati după gratii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doi nemteni acuzati de săvîrsirea infractiunilor de omor în Ajunul Crăciunului 2017 au fost păstrati după gratii de magistratii Tribunalului Neamt. La finele săptămînii trecute procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv pentru cei doi bărbati, instanta a fost de acord si a mentinut cătusele pînă la data de 20 februarie 2018, inclusiv. Unul dintre ei este Gheorghe Cojocaru, din localitatea Dragomiresti. Acesta si-a vărsat potopul de furie asupra mamei, o femeie în vîrstă de 84 de ani. A snopit-o în bătaie pe octogenară, iar din cauza leziunilor grave produse bătrîna a decedat. A vrut să musamalizeze fapta si a pregătit o înmormîntare crestinească. Numai că rudele si vecinii, care-l stiau pe Cojocaru ca fiind violent, pentru că deseori îsi altoia mama, au anuntat autoritătile. Anchetatorii au ridicat corpul victimei, iar în cauză a avut loc necropsia care a relevat faptul că octogenra nu a trecut la cele vesnice de moarte bună. Specialistii au scos la iveală violentele, cauza mortii a fost stabilită ca fiind asfixia mecanică, iar în scurt timp s-a ajuns la concluzia că ucigasul este chiar fiul. Acesta a fost retinut iar pe 23 decembrie anul trecut a fost arestat preventiv pentru săvîrsirea infractiunii de omor. Cel mai probabil la finele urmăririi penale ucigasul va fi deferit justitiei urmînd ca judecătorii să stabiliească pedeapsa care i se cuvine pentru moarte de om. După gratii a fost păstrat si Florin Sîrbu, de loc din Roman, acuzat că si-a ucis concubina în vîrstă de 35 de ani. Aici fapta a fost mai veche, însă a iesit la iveală tot înainte de sărbători, inculpatul fiind încarcerat în aceeasi zi cu Cojocaru, pe 23 decembrie 2017. Totul s-ar fi întîmplat în urmă cu vreo două săptămîni cînd în urma unui scandal între agresor si femeie, aceasta din urmă a fost ucisă. Pentru a-si ascunde fapta, bărbatul a săpat o groapă în una din camerele locuintei care nu era terminată si a depus cadavrul în groapa respectivă, după care si-a luat copilul în vîrstă de 7 ani si a părăsit locuinta. A tot fost întrebat de vecini si de rude unde este femeia, dar de fiecare dată acesta a sustinut că ar fi fost părăsit, concubina lui plecînd la muncă în străinătate. Chiar dacă a avut tărie initial, remuscările nu au întîrzîieat să apară si pe 21 decembrie s-a autodenuntat. Asa au aflat anchetatorii de crimă, iar după ce cadavrul a fost exhumat, a avut loc necropsia cadavrului, legistii ajungînd la concluzia că a fost vorba de crimă. În urma probelor administrate în cauză ucigasul a fost încarcerat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: O adolescentă nu a mai revenit acasă de la şcoală

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă de 14 ani, din Piatra Neamţ, care nu a mai revenit acasă de la şcoală, pe 26 februarie, este căutată de poliţiştii nemţeni, care fac apel la populaţie pentru a o găsi.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 27 februarie, în jurul orei 13, de către o femeie, de 52 de ani, din Piatra Neamț, despre faptul că fiica sa BILAȘCO LARISA IONELA, de 14 de ani, a plecat la școală în dimineața zilei de 26 februarie 2020 și după terminarea orelor de curs nu a mai revenit la domiciliu.

Semnalmente: înălţime – 1,70 m, greutate – 65 de kilograme, ochi căprui, păr castaniu, de lungime medie, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare bleumarin cu glugă, pantaloni de trening de culoare roz, fiind încălțată cu adidași albi, cu inscripția Puma. De asemenea, acesta avea asupra sa un ghiozdan de culoare gri, cu rechizite.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că minora a mai părăsit domiciliul în cursul  lunii ianuarie 2020, din cauza unor neînțelegeri în familie. Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamț și în localitățile limitrofe, în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minoră dispărută… cu repetiţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă în vîrstă de 16 ani, instituţionalizată la Centrul “Sancta Maria” din Piatra Neamţ, pare a-şi fi făcut un obicei din a plecat din instituţie punînd pe jar poliţiştii nemţeni, care fac cercetări pentru a-i da de urmă. Astfel, pe 23 februarie, minora a fost dată dispărută, însă o zi mai tîrziu, pe 24 februarie, ea s-a întors în centru spunînd că a fost acasă la o prietenă. Pe 26 februarie, poliţiştii au fost din nou sesizaţi că adolescenta a plecat din centru şi fac din nou apel la populaţie pentru a o găsi.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 26 februarie, despre faptul că minora Armene Diana Gabriela, de 16 de ani, a părăsit voluntar, în cursul aceleiași zile, Centrul ”Sancta Maria”, din Piatra Neamț, unde aceasta era instituționalizată și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime – 1,68 m, greutate – 54 de kilograme, ochi căprui, păr lung de culoare șaten, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o geacă de culoare albă, colanți negri, fiind încălțată cu adidași albi.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamț, în vederea depistării acesteia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Transportul public, gratuităţi extinse

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “va creşte numărul persoanelor care beneficiază de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în Piatra Neamţ”, a promis primarul Chitic

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a promis că, de la 1 martie, va creşte numărul persoanelor care beneficiază de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în Piatra Neamţ.

“Vom extinde gratuităţile la transportul public oferite pensionarilor şi elevilor din Piatra Neamţ, începînd cu 1 martie 2020. În şedinţa de consiliu local vom aproba creşterea plafonului venitului pentru acordarea de gratuităţi pentru pensionari de la 1.300 de lei la 1.500 de lei, venit calculat pe fiecare persoană. De asemenea, majorăm plafonul pînă la care se poate beneficia de gratuitate la transportul public pentru elevi, de la 900 de lei la 1.000 de lei, venit calculat pe membru de familie.

Consider că persoanele aflate în pensie şi care au un nivel al veniturilor redus merită sprijinite de administraţia locală prin gratuitate la transportul public de persoane. Totodată, oferim gratuitate la transportul public în cazul elevilor care provin din familii defavoritazate socio-economic, ale căror venituri reduse nu pot susţine contravaloarea transportului zilnic de la domiciliu la unităţile de învăţământ, pentru a sprijini accesul copiilor la educaţie, respectiv pentru reducerea abandonului şcolar. Societatea Consiliului Judeţean Neamţ  “Troleibuzul” are în continuare dificultăţi financiare şi mi se pare corect ca diferenţa faţă de tariful biletului să o suportăm oferind gratuităţi mai multe şi nu compensaţii mai mari.

Dacă tot sprijinim financiar “Troleibuzul”, cred că este mai bine ca de aceşti bani să beneficieze pietrenii cu venituri reduse, prin gratuitate la transportul public. În funcţie de evoluţia punctului de pensie şi a salariului minim, precum şi a bugetului municipalităţii, luăm în calcul, pentru acest an, şi alte măsuri de extindere a facilităţilor pentru transport în Municipiul Piatra Neamţ”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending