Contactează-ne

Actualitate

Turul II al alegerilor locale este pe 27 septembrie!

Știre publicată în urmă cu

în data de

În cazul în care titlul acestui articol v-a stârnit zâmbete sau semne de întrebare, să știți că nu ați ratat vreo știre. Din păcate, nu vom avea alegeri locale în două tururi. PSD nu și-a schimbat viziunea peste noapte. Chiar dacă o majoritate covârșitoare a societății românești a cerut alegeri locale în două tururi, PSD s-a împotrivit cu încăpățânare. De ce? Pentru că, prin alegeri locale în două tururi pentru primari și președinții de Consilii Județene, mai toți baronii PSD ar fi fost istorie. Însă chiar și așa există o bună șansă!

Dar întâi să ne uităm puțin în urmă. Am trăit aceeași poveste și aceleași dezbateri și în 2016, atunci când societatea civilă cerea alegeri locale în două tururi, la puțin timp după protestele de la Colectiv. Însă guvernul tehnocrat Cioloș nu și-a asumat răspunderea pe proiect, de frică unei moțiuni a PSD, iar PSD și-a păstrat bună parte din influența locală. Exemplul renumit a fost chiar victoria Gabrielei Firea la București, care a câștigat un oraș cu peste 2 milioane de locuitori cu puțin peste 200 de mii de voturi. Câtă lipsă de reprezentare…

4 ani mai târziu, în anul de grație 2020, societatea civilă cere din nou alegeri locale în două tururi, iar PSD le respinge cu repetiție. Să ne amintim că la sfârșitul lunii ianuarie guvernul PNL și-a asumat răspunderea pentru proiectul alegerilor locale în două tururi de scrutin. În lipsa unei majorități în Parlament, aceasta era singura soluție prin care PNL putea încerca adoptarea proiectului. Însă, din păcate, istoria s-a repetat, chiar dacă cu alte mijloace. De această dată, și mai fricos de posibila disoluție, PSD a mers până la capăt, a depus moțiune de cenzură și a dat jos guvernul pentru că a îndrăznit să decidă ce societatea cerea de ani de zile: alegeri locale în două tururi de scrutin. Astfel, proiectul a murit, iar noi suntem din nou puși în situația de a vota într-un sistem care avantajează PSD.

Revenind la oile noastre nemțene. Avem proaspete în minte rezultatele de la alegerile europarlamentare și prezidențiale. Atunci, PSD și compania au repurtat înfrângeri de răsunet la Neamț. De la înălțimea celor 53% de la alegerile parlamentare din 2016, PSD Neamț a căzut la 29% la alegerile europarlamentare din 2019. Efectul Dragnea & Arsene pentru procentele social-democraților nemțeni. Atunci a fost momentul când probabil lui Ionel Arsene i s-a îmbrobodit fruntea de transpirație: pentru că a văzut că există o majoritate de alegători în județul Neamț care votează împotriva PSD și a aliaților săi. Tronul baronului de Neamț începea să șubrezească, așa cum s-a întâmplat și în Vrancea lui Oprișan sau în Vasluiul lui Buzatu.

După lovitura la alegerile europarlamentare, a urmat confirmarea dezastrului la alegerile prezidențiale pentru PSD Neamț. Cu 5 ani în urmă, în 2014, candidatul roșu, pe atunci Victor Ponta, era pe cai mari în Neamț și îl învingea pe Klaus Iohannis (cu 10% diferență!) deși la nivel național pierdea bătălia în fața noului candidat PNL de la acea vreme. În 2019, cârma s-a întors cu 180 de grade, demonstrând că înfrângerea PSD Neamț de câteva luni înainte nu a fost o întâmplare. Klaus Iohannis învingea candidatul roșu la aproape 20% diferență. Transpirația devenea din ce în ce mai rece pe fruntea lui Ionel Arsene.

Rezultatele alegerilor europarlamentare și prezidențiale demonstrează că Ionel Arsene nu ar mai fi avut vreo șansă să câștige președinția Consiliului Județean Neamț dacă alegerile s-ar fi organizat în două tururi. Dacă mă întrebați pe mine, Arsene nici nu ar mai fi candidat în acea situație, conștient de rușinea care l-ar fi așteptat și de faptul că și-ar fi semnat propria sentință  la moartea politică. PSD a pierdut la europarlamentare 23% de la ultimele alegeri și aproape 30% la prezidențiale de la ultimul scrutin de același fel. Pierderi sinonime cu falimentul politic pentr un partid obișnuit să controleze totul.

Se repetă eșecul PSD & Arsene la locale?

PSD și Ionel Arsene ar fi fost istorie în Neamț dacă alegerile locale s-ar fi desfășurat în două tururi. N-ar fi câștigat Consiliul Județean, numărul primarilor s-ar fi redus semnificativ, iar de majorități în comune nici s-ar mai fi pus problema. Practic, alegeri în două tururi de scrutin ar fi însemnat depesedizarea accelerată a Neamțului.

Și-atunci, vine natural o întrebare: dacă Arsene și PSD ar fi pierdut în două tururi de scrutin, de ce să câștige într-unul singur?

Singura modalitate prin care Neamțul poate fi scăpat de pacostea PSD și de baronul Ionel Arsene este să considerăm ziua de 27 septembrie ca fiind turul II al alegerilor locale. Nemțenii au demonstrat la alegerile europarlamentare și la alegerile prezidențiale că nu mai vor PSD. Au arătat că există o majoritate covârșitoare care respinge PSD-ul și ce reprezintă el. Cu ce e diferit Arsene de Dragnea și Dăncilă, cei care au condus PSD-ul în înfrângerile de la europarlamentare și prezidențiale? Cu nimic. Atunci calea de urmat este ca Arsene să piardă Neamțul așa cum au pierdut Dragnea și Dăncilă.

În fiecare competiție electorală din Neamț există un candidat cu cele mai mari șanse de a bate reprezentantul PSD. Acela trebuie votat! Asta înseamnă să avem turul II pe 27 septembrie. Iar la Consiliul Județean alegerea e simplă: singurul candidat care are șansa să îl bată pe Ionel Arsene este Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL. Așa cum Iohannis a bătut-o pe Dăncilă la Neamț, așa Cozmanciuc îl poate bate pe Arsene. Așa va putea Neamțul să scape de Arsene și PSD, printr-un vot pentru Cozmanciuc.

Biroul de presa PNL

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Record de noi infectări – 2.158 de cazuri noi la nivel naţional

Știre publicată în urmă cu

în data de

n la Neamţ au fost înregistrate 53 de cazuri noi, în total fiind 3.218 cazuri

Până pe 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 674 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29.09.2020 (10:00) – 30.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (21 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.419.691 de teste. Dintre acestea 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.677 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.348 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.986 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.254 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 632 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 383 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.800 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.696 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  119 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 7 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 2 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 733 au fost declarați vindecați: 613 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Actualitate

Fost primar, nou termen la Curtea de Apel Bacău

Știre publicată în urmă cu

în data de

n instanţa judecă apelul procurorilor DNA de achitare a ex- primarului de la Crăcăoani, după ce a fost acuzat de fapte de corupţie

Fostul primar de la Crăcăoani, Petru Zamfir, se judecă din nou după
ce procurorii DNA au contestat sentinţa prin care Tribunalul Neamţ
îl achitase pentru fapte de corupţie.

Prima înfăţişare a fost pe 23
iulie, dar cauza a fost amînată pentru 1 octombrie. De calea de atac
a uzat şi AFIR, care era parte civilă cu peste 1,3 milioane de lei.

Pe
12 martie 2020, judecătorii nemţeni i-au achitat pe Zamfir şi pe doi
funcţionari, Liviu Jigău şi a Mariana Ceangu, motivînd că fapta nu a
fost săvîrşită cu vinovăţie. Zamfir fusese acuzat de folosirea sau
prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false,
inexacte sau incomplete şi omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele
cerute pentru obţinerea de fonduri din bugetul UE, dacă fapta are
ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri UE sau din bugetele
administrate de aceasta ori în numele ei.

Ceilalţi doi inculpaţi au
fost acuzaţi de fals intelectual. La data faptelor Petre Zamfir era
primar la Crăcăoani, Liviu Jigău funcţionar la Agenţia de Mediului
Neamţ, iar Mariana Ceangu funcţionar în cadrul Administraţiei
Bazinale de Apa Siret – Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ.
„În 2015, inculpatul Zamfir Petre, în calitatea menţionată mai sus, a
folosit în relaţia cu Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor
Rurale (OJFIR) Neamţ, documente false şi a omis să furnizeze, cu
ştiinţă, datele cerute potrivit legii, în scopul de a obţine în mod injust
sume de bani în cadrul proiectului intitulat «Înfiinţare reţele
alimentare cu apă, sat Magazia, comuna Crăcăoani…».

O parte din
documentele false depuse la OJFIR Neamţ au fost furnizate de
ceilalţi doi inculpaţi în calitate de funcţionari în cadrul celor două
agenţii“, spuneau procurorii DNA. Prin aceste demersuri au fost
obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 1.313.737
lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale
(A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.

Citește știrea

Actualitate

Judecat pentru ultraj la poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

n un tînăr din Bicaz a încălcat ordinul de protecţie de care beneficia mama acestuia n băut fiind, a intrat în locuinţa acesteia, deşi nu avea voie n faţă de oamenii legii s-a manifestat ostil, lovindu-l pe unul unul din poliţiştii din escortă n

Magistraţii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman au
finalizat urmărirea penală şi au dispus trimitrea în judecată a unui
tînăr de 20 de ani, din Bicaz, arestat preventiv pentru ultraj la
poliţist. Ionuţ Cătălin Rogin a atacat poliţiştii care-l escortaseră la
spital, iar pe unul dintre ei l-a lovit cu pumnul în plină figură.

Totul s-
a întîmplat după o serie de peripeţii peste limita legii. Iniţial a
încălcat ordinul de protecţie care-i apăra mama, iar cînd au
intervenit poliţiştii, a devenit incoerent şi ostil. În drum spre spital,
pentru o evaluare psihologică, l-a atacat pe poliţistul care-l însoţea,
lovindu-l cu pumnul în plină figură.

A fost reţinut şi dus în faţa
magistraţilor de la Judecătoria Roman, care l-au arestat preventiv
pentru săvîrşirea infracţiunii de ultraj. recent, judecătorii au decis
începerea procesului.

„În condiţiile art. 346 alin. 1 din noul Cod de
procedură penală (NCPP) constată legalitatea sesizării instanţei
prin rechizitoriul nr. 1930/P/2020 din 9 iulie 2020 al Parchetului de
pe lîngă Judecătoria Roman privind pe inculpatul Rogin Ionuţ-
Cătălin, trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj,
prevăzută de art. 257 alin. 1, 4 din noul Cod penal (NCP) raportat la
art. 193 alin. 2 NCP, cu aplicarea art. 41 alin. 1 NCP şi art. 43 alin.
1 NCP, asupra persoanei vătămate Stratu Vasile.

Constată
legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire
penală. Constată că Judecătoria Roman este competentă material
şi teritorial să soluţioneze cauza, potrivit art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin.
1 lit. a NCPP. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe
inculpatul Rogin Ionuţ-Cătălin“, conform Judecătoriei Roman. Pe 27
iunie, oamenii legii din cadrul Poliţiei Bicaz au fost sesizaţi cu
privire la faptul că Rogin a încălcat ordinul de protecţie emis
împotriva sa de instanţa de judecată.

Din cercetări a reieşit că
acesta ar fi încălcat obligaţiile impuse prin decizia Judecătoriei
Bicaz, iar pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns în locuinţa
mamei sale, de 41 de ani, deşi trebuia să păstreze o distanţă
minimă de 50 de metri faţă de aceasta şi locuinţă. Întrucît tînărul
manifesta o atitudine ostilă, a fost transportat cu o ambulanţă la
Spitalul Municipal Roman, în vederea efectuării unei expertize
medico-legale psihiatrice, fiind însoţit de un echipaj de poliţie care a
asigurat escorta.

„Pentru a-şi asigura scăparea în momentul sosirii
la unitatea medicală, tînărul ar fi lovit un agent de poliţie cu pumnul
în zona feţei. În acel moment, poliţistul a intervenit prompt,
procedînd la imobilizarea şi internarea acestuia la Secţia de
Psihiatrie. Agentul de poliţie nu a suferit leziuni care să necesite
asistenţă medicală de specialitate“, se arată într-un comunicat al
Poliţiei Neamţ.

În baza probatoriului administrat, procurorul din
cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman a dispus
reţinerea lui Rogin pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul
comiterii infracţiunii de ultraj. Ulterior a fost prezentat în faţa
judecătorilor, fiind arestat.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending