Contactează-ne

Actualitate

Turneu de tenis la Condor Resort

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ competiţia face parte din Proiectului Tenis 10 al federaţiei de specialitate

Pe terenurile cu gazon sintetic de la Motelul Condor, din Dulceşti, s- a desfăşurat sîmbătă şi duminică, 2 şi 3 iunie, o competiţie de tenis pentru copii, în cadrul turneului naţional „Lucrez pentru Federaţia Română de Tenis la Proiectul Tenis 10. Toate competiţiile din sistemul Tenis 10 FRT au menirea de a stimula şi motiva copiii în drumul lor pentru învăţarea jocului de tenis. Mulţumesc copiilor care au jucat, părinţilor care i-au adus să practice acest sport frumos, mulţumesc conducerii Condor Resort, care ne-a sprijinit să organizăm de Ziua Copilului un astfel de turneu. Nu contează rezultatul, ci doar faptul că se joacă cu pasiune. Rezulatele vor veni şi ele pe parcurs“, a declarat Simona Balan, instructor şi director al turneului. La categoria Roşu Starter (5-8 ani), locul I a fost ocupat de Ştefan Pal, din Nisiporeşti, pe locul II s-a clasat Andrei Ursachi (Săbăoani), pe III a fost Daria Varga (Săbăoani), iar pe IV Medeea Bîrsilă (Roman). Categoria Roşu Challenger (5-8 ani) a fost cîştigată de Matei Ursache (Fălticeni), pe locul II – Daria Iordăchescu (Simioneşti), pe III – Nicolas Sandăr (Săbăoani), iar pe locul IV Veronica Vacaru (Săbăoani). La Portocaliu Starter (8-10 ani) locul I a fost adjudecat de Denis Tofan – Roman, locul II – Giulia Percă – Săbăoani, locul III – Karina Tuchiac -Roman, iar pe IV – Miruna Arghiropol – Roman. La categoria Verde (9-10 ani), locul I a revenit Luminiţei Percă – Săbăoani, locul II – Filip Ciobanu – Pildeşti, locul III – Amaliei Nicoli – Bacău, iar locul IV – Alex Anăstăsoaiei – Roman. La Categoria Galben (11-14 ani) clasamentul a fost următorul: locul I – Alessio Doboş – Săbăoani, locul II – Ştefan Iştoc – Gherăeşti, locul III – Richard Toma – Gherăeşti, locul IV – Daniel Tancău – Gherăeşti. La Categoria Albastru (14-16 ani), locul I a fost ocupat de Maria Dămoc – Săbăoani, locul II – Giulio Pal – Roman, locul III – Emanuel Iştoc – Gherăeşti şi locul IV -n Codrin Balaşcă – Dulceşti. Trofeul Condor (acordat pentru ocupanţii locului I), respectiv Farfuria Condor (pentru locul II) au fost oferite de către gazde, Condor Resort. De asemenea, copiii participanţi au fost răsplătiţi cu medalii şi bentiţe Wilson.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

S-a finalizat licitația pentru modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public din Piatra-Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

În cadrul Contractului de finanțare aferent proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public (TP)”- Cod SMIS 126607, primarul Dragoș Chitic a semnat astăzi contractul pentru proiectare și execuție.

Dragoș Chitic: „Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urma finalizării procedurilor de licitație. Astăzi a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv ,,Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane”, încă un pas important in implementarea conceptului de Smart City. Vom avea în Piatra Neamț 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, cu panouri fotovoltaice pentru independența energetică, conexiune wireless la internet și camere de supraveghere video. Valoarea totală a investiției este de 21.165.523 lei, finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2 %.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC ELECTROGRUP SA – SC URBAN SCOPE SRL.

 

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Camion răsturnat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier s-a produs marţi, 25 februarie, în jurul orei 9.20, în comuna Grinţieş. Conform primelor date, oferite de martorii oculari, un camion s-a răsturnat. Şoferul a primit îngrijiri medicale la locul accidentului şi a refuzat transportul la spital.

“În jurul orei 09. 27, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier în comuna Grințieș.Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD s-au deplasat la locul solicitării.

Șoferul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj SAJ, care se deplasa spre alt caz. Acesta a refuzat transportul la spital. Au fost asigurate măsuri PSI”, au transmis reprezentan]ii ISU Neam].

 

Vom reveni.

 

UPDATE:

Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii IPJ Neamţ, accidentul a fost provocat de un conducător auto de 48 de ani, din judeţul Mureş. Acesta se deplasa pe DN 15, iar în localitatea Grinţieş nu ar fi adaptat viteza pe un segment de drum în curbă şi s-a răsturnat. Şoferul, rănit uşor, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Isteria coronavirus face noi “victime”: trei chinezi anchetaţi penal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ei sînt acuzaţi de infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce nu ar fi respectat izolarea voluntară la domiciliu

Isteria coronavirusului face în continuare “victime” în Neamţ: trei cetăţeni chinezi sînt cercectaţi penal  pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. De ce? Întorşi recent din China, ar fi trebuit să stea acasă, însă au mers la magazinul pe care îl au în Roznov. Cei care i-au văzut au sesizat Prefectura, Prefectura a sesizat Poliţia şi aşa s-a ajuns la dosar penal.

“În seara zilei de 24 februarie, în jurul orei 20.00, înainte de desfășurarea ședinței Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, conducerea  Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ a fost sesizată de către Instituția Prefectului, cu privire la faptul că trei persoane din Republica Chineză, care deși se aflau în izolare voluntară la domiciliu, au fost observați, în cursul aceleași zile, în timp ce desfășurau activități la o societate comercială de pe raza orașului Roznov.

În urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț a reieșit că cele trei persoane, cu vîrste cuprinse între 25 și 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora. Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie, cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvîrșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, urmînd ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Ancheta va stabili ce este de stabilit, cetăţenii chinezi ar fi trebuit să stea acasă, dacă aveau această obligaţie, însă, dincolo de acestea, ne întrebăm ce…. Dumnezeu monitoriza Direcţia de Sănătate Publică şi cum? Cred că este evident pentru oricine că această instituţie, probabil şi altele, ar fi şi probabil vor fi total incapabile să reacţioneze eficient cînd coronavirusul va veni “pe bune” în Neamţ.

Faptul că prefectul a cerut demisia conducerii DSP e un aspect ce pare firesc în lumina recentelor informaţii, însă nu şi suficient pentru a convinge o comunitate că sîntem capabili să  facem faţă unei asemenea provocări privind sănătatea populaţiei, cum e cea presupusă de coronavirus.

Citește știrea

Trending