Publicitate

■ junioarele mari de la Secţia de lupte a CA Roman vor merge la Cîmpulung Muscel, pentru primul turneu de verificare şi calificare la Campionatului Naţional ■ miza este accederea la finala din iunie ■ săptămîna viitoare, cadetele vor fi la Zalău ■

Sezonul oficial la lupte libere va debuta la sfîrşitul acestei sătămîni, cu primul concurs oficial de verificare şi calificare pentru etapa finală a campionatului intern, ce va avea loc în aprilie. Astfel, în perioada 2-4 martie, la Cîmpulung-Muscel, va avea loc runda l a Campionatului Naţional, rezervat juniorilor mari. Printre luptătoarele junioare de la Clubul Atletic Roman au fost mobilizate în vederea deplasării de vineri, 2 martie, Gabriela Gorgos, la categoria 44 de kilograme, Veronica Dorcu, la 48 de kilograme şi Denisa Bologel, categoria 59 de kilograme. De remarcat ar fi faptul că primele două sportive sînt încă la cadete, doar Denisa Bologel fiind junioară l. În funcţie de selecţia de ultimă oră pe care o va face tehnicianul Dumitru Artene ar fi posibil ca şi alte luptătoare să fie cooptate în lot. Romaşcancele se vor duela cu sportive din Botoşani, Braşov, Buzău, Vaslui, Bucureşti, Timişoara, Craiova, Jimbolia, Tîrgovişte şi Mangalia, avînd şanse reale de a se califica la faza finală a campionatului, care va avea loc în luna iunie, perioada 14-17, tot la Cîmpulung Muscel. Tehnicianul Dumitru Artene este optimist că, din toate junioarele care le are, cel puţin cinci-şase vor obţine punctele calificării pentru ultimul act al campionatului, atunci cînd va fi lupta pentru medaliile naţionale.

Această etapă, de la Cîmpulung Muscel, este importantă pentru noi, deoarece este un turneu de verificare şi de calificare, la faza finală a Campionatul Naţional, care va avea loc în iunie. Aş dori ca toate junioarele să adune cît mai multe puncte şi să acceadă la turneul final, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Gabriela Gorgos nu prea este în categorie, iar Veronica Dorcu are ceva probleme medicale. Amîndouă sînt cadete, doar la Denisa Bologel, care este junioară l şi la altele ar fi speranţe pentru un rezultat bun“, a precizat antrenorul Dumitru Artene.

Mihaela Obreja va arunca cadetele în luptă săptămîna viitoare, la turneul l de verificare şi calificare, care se va desfăşura la Zalău, în perioada 9-11 martie. Lotul va fi alcătuit de circa opt sportive.

Nu am în pregătire junioare l, am doar cadete, junioare lll şi copii. Pentru Cîmpulung Muscel nu am nici o sportivă participantă, dar voi avea săptămîna viitoare, la Zalău, unde voi merge cu un lot format din opt sportive. Cinci se pregătesc zi de zi cu mine şi probabil vor mai fi două sau trei, de la colegii mei. Sper să ne calificăm şi să avem sportive care să lupte pentru medalii la faza finală a Campionatului Naţional de cadete, care va avea loc în perioada 22-25 martie, la Tîrgu Mureş“, a precizat multipla campioană naţională de senioare, Mihaela Obreja, profesor-antrenor la CA Roman.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.