Contactează-ne

Actualitate

Tudorel Toader, maurul Guvernului Dăncilă şi-a făcut datoria. Ar trebui să plece?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Scrupulos, dar şi tipicar totodată, Tudorel Toader ne-a surzit cu toba lui de carte, punându-ne la dispoziţie, în circa patru luni de zile, două evaluări – rechizitorii, ale Procurorului şef DNA şi Procurorului General al României. Ambele evaluări, conţinând câte 20 de obiective şi tot atâtea probe acuzatorii, au avut concluzia comună – REVOCAREA!

Revocarea Laurei Codruţa Kovesi, în iulie 2018 şi acum revocarea lui Augustin Lazăr care, privit din avion, acestea par a fi desăvârşirea decapitării Procuraturii Generale şi a DNA-ului. Fiecare naţiune are casandrele ei. Casandrele noastre, în frunte cu Casandrul şef de la Cotroceni, au invocat coral că a fost decapitat Statul de drept, iar independenţa justiţiei este pe năsălie. Pe cale de consecinţă, acum se cântă prohodul luptei anticorupţie din România, atât la noi, cât şi la Bruxelles. Se ascunde cu grijă efectul parşiv al luptei anticorupţie, declanşată de SRI la comanda lui Traian Băsescu, în care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost folosită ca mijloc de luptă pentru decapitarea clasei politice, în vederea eliberării scenei politice pentru jocurile proprii. Spectacolul luptei anticorupţie, pe care naiv l-am aplaudat mai toţi la deschiderea galei, s-a dovedit a fi mult zgomot pentru nimic, acum la închiderea ediţiei. DNA s-a autoblocat în activitatea sa, Kovesi schimbând macazul de la „combaterea marii corupţii“ la „decaparea“ celor cu funcţii în stat, în frunte cu primul ministru. Sub conducerea lui Kovesi s-a pripăşit o pleiadă de aşa zişi procurori, care au reuşit să ridice în DNA un zid de dosare pentru combaterea găinăriilor unor politicieni, pentru a face loc altora cu dedicaţii, ignorând faptul că în spatele acestui zid, marile evaziuni şi excrocherii să-şi urmeze cursul nestingherit. După ce rapoartele de evaluare a celor doi mari procurori ai ţării au fost făcute publice, amândoi au provocat conferinţe de presă în care, cu lacrimi în ochi, şi-au etalat ipocrizia, deplângând marea nedreptate care li s-a făcut prin cererea de revocare din funcţie. Şi Kovesi, şi Lazăr, ca doi monştri sacri ai Justiţiei, au excelat în ignorarea faptului că destinul lor este efectul activităţii depuse. De pe urma activităţii lor, prea multe persoane au fost supuse gratuit oprobiului public, au fost târâte prin noroaiele anchetelor, le-a fost maculată imaginea, carierele profesionale sau politice le-au fost făcute zob, pentru ca mai apoi, să fie achitaţi în instanţe pe verdictul „fapta nu există“. Şi toată această mascaradă sinistră, orchestrată de Lazăr şi Kovesi, sub bagheta lui Iohannis, se pretinde a rămâne în istorie ca perioada de glorie a Justiţiei române. Evaluarea a evidenţiat că aceasta a avut loc în circumstanţele în care, atât Lazăr cât şi Kovesi, au fost numiţi pe funcţie, fără a avea la dosarul numirii toate documentele şi avizele în regulă.

Scila şi Caribda lui Klaus Iohannis sunt Kovesi şi Lazăr

Conform mitologiei greceşti, Scila şi Caribda, au fost doi monştri marini, între care navigatorii erau obligaţi să aleagă, pe lângă care să treacă, riscurile existând în orice caz, dar diferite ca amploare. Homer ne povesteşte că Ulise a ales să treacă mai aproape de Scila, pierzând astfel doar câţiva dintre marinari şi nu corabia. Pentru Klaus Iohannis, acest Ulise al corabiei noastre România, monstrul Scila a fost Kovesi, de care a trecut doar cu riscul pierderii unui eşantion electoral. Pe 9 iulie 2018, Iohannis a semnat decizia de revocare din funcţie a Procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta, după ce a silabisit timp de 32 de zile la Raportul de evaluare a lui Kovesi, sub atenta supraveghere de diriginte grijuliu a Curţii Constituţionale. Bomboana de pe coliva funcţiei lui Kovesi, pusă de ministrul justiţiei Tudorel Toader, a fost numărul nejustificat de mare a rateurilor DNA, materializat în peste 200 de achitări, date de instanţe în aşa zisele „mari dosare ale corupţiei“, instrumentate sub bagheta şefei DNA. Corul protestatarilor, denumit antic, a intonat aria „atacul la independenţa justiţiei“, alternând cu aria „atacul la adresa procurorilor“, după interesele momentului. Se ridică întrebarea, de câtă independenţă trebuie să se bucure procurorii? Corul antic susţine că independenţa procurorilor trebuie să fie nelimitată, de parcă ar exista o lege a răspunderii magistraţilor. Independenţa totală înseamnă că derapajele grave ale unor actori, din amfiteatrul DNA, de la primadonă până la omul cu tava, ar trebui să rămână nesancţionate de-a- pururi, intrând în anale ca „acte de justiţie“. Nici nu a scăpat bine Iohannis de Kovesi, că Tudorel Toader, acest Homer moldav, a schimbat firul epic al odiseii Preşedintelui, obligându-l să treacă şi pe lângă Caribda, întruchipată contemporan de Procurorul General Augustin Lazăr. Bref: Ulise nu a vrut să treacă pe lângă Caribda, pentru a nu-şi pierde corabia. Nici nu gândea Procurorul General, Augustin Lazăr, taman de zi aniversară, când împlinea respectabila, în devenire, vârsta de 62 de ani, să primească tortul revocării din funcţie, cu lumânările gata stinse. Dacă ziua de 25 octombrie nu a strălucit la români ca zi aniversară pentru titanul luptei anticorupţie, providenţa a stabilit compensatoriu ca de ziua lui Taica Lazăr, în Europa să se sărbătorească Ziua Justiţiei. Există o surpriză, pe care Tudorel Toader este gata să ne-o dezvăluie public în toată splendoarea goliciunii ei. Surpriza se află ascunsă în „mapa profesională“ a lui Augustin Lazăr, un document care justifică „meritele profesionale“ ale acestuia, acelea de a fi contribuit într-un mod obscur la clasarea unuia dintre cele 9 dosare penale ale lui Klaus Iohannis. Documentul este o veritabilă bombă cu ceas, care poate să-l lase pe Iohannis fără corabie.

La sarabanda anchetelor procurorilor, singura reacţie a lui Klaus Iohannis a fost aşteptarea. Aşteptarea ca Tudorel Toader să-şi înainteze demisia

În mintea lui Klaus Iohannis protejarea statului de drept se limitează la protecţia justiţiei, care nu trebuie atinsă nici cu o floare, chiar atunci când face victime din propriile rânduri. La absolut toate derapajele unor procurori, în frunte cu Lazăr şi Kovesi, Klaus Iohannis nu a manifestat nici o minimă îngrijorare, susţinând cu încăpăţânare mitul infailibilităţii Justiţiei. În ochii lui Iohannis, Kovesi şi Lazăr sunt neprihăniţii neamului, iar dacă cineva se ia de ei, se fac vinovaţi de blasfemie, şi pe cale de consecinţă trebuie să plece din viaţa publică. Acasă sau la puşcărie. În aceste vremuri, omul de serviciu, care trebuie să plece acasă este ministrul Justiţiei, pentru că a declanşat „Asaltul împotriva justiţiei“. Culmea sfidării prezidenţiale, a doua zi după prezentarea Raportului evaluării lui Augustin Lazăr, prezentat în peste 60 de pagini, Klaus Iohannis s-a antepronunţat, declarându-l o făcătură, deşi nu-l citise, solicitând din nou public timp de studiu şi totodată demisia lui Tudorel Toader. Interesant este faptul că multe dintre derapajele lui Augustin Lazăr, relatate în evaluare, erau cunoscute de ceva vreme în spaţiul public, dar Iohannis a neglijat sistematic să-şi exprime public poziţia faţă de aceste derapaje. Evaluările lui Augustin Lazăr şi ale Laurei Codruţa Kovesi, realizate de către Ministrul Justiţiei, s-au dovedit a fi o sinteză a tuturor slăbiciunilor acestora în materia cunoaşterii şi respectării reglementărilor în vigoare. Nu este exclus ca după aceste evaluări, Tudorel Toader să aibă pregătită o nouă „evaluare“, de această dată la adresa Preşedintelui Iohannis, pe care să o prezinte naţiunii, când va deschide tacticos mapa la „o scurtă conferinţă de presă“. Cel mai semnificativ semn al independenţei justiţiei nu l-a dat nici Kovesi şi nici Lazăr, ci tocmai Tudorel Toader – ministrul justiţiei, care, protejat de armura primită din partea colegilor din Curtea Constituţională, a demonstrat că îi este respectată independenţa constituţională de a lua decizii, care să fie respectate. Klaus Iohannis rămâne în continuare în aşteptare, cu bolovanul Augustin Lazăr atârnat de gât, ca să decidă dacă îi semnează, sau nu, revocarea.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. MELU

    6 noiembrie 2018 at 3:44 PM

    B1.RO
    TRAGEDIA momentului în România! BIVOLARU S-A SINUCIS! Detalii cutremurătoare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se refac marcajele şi panourile pe Ceahlău

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pandemia a golit traseele de pe Ceahlău de iubitorii de drumeţii, dar chiar dacă în această perioadă salvatorii montani sînt lipsiţii de intervenţii, nu înseamnă că stau degeaba.

Dimpotrivă, lucrătorii din cadrul Salvamont Neamţ sînt pe traseele acum închise şi refac marcajele sau înlocuiesc panourile informative care vin în sprijinul celor care în timpuri bune urcă pe munte.

Avînd în vedere aceste activităţi, iubitorii de drumeţii montane trebuie să ştie că atunci cînd restricţiile vor fi ridicate şi vor putea din nou merge pînă pe Ceahlău – Toaca, vor găsi pe traseele montane panouri noi cu informaţii utile. „Continuaţi să munciţi, să reparaţi, să faceţi ceva util. Planeta nu s-a oprit în loc şi viaţa va reveni, într-o bună zi, la normal. Într-o bună zi turiştii se vor întoarce pe munte şi încercăm prin acţiunile noastre să facem ca acesta să fie mai frumos şi mult mai sigur.

S- au demontat toate panourile din punctele de plecare a traseelor turistice de pe Ceahlău. Vor fi înlocuite cu altele noi, mai estetice şi cu informaţii mult mai complete. Fiţi responsabili – staţi în casă!“, transmite Salvamont Neamţ. Chiar dacă în perioada stării de urgenţă toate traseele montane sînt închise din cauza restricţiilor de circulaţie, Salvamont Neamţ anunţă că sînt deschise în regim de permanenţă bazele de prim-ajutor din staţiunea Durău şi cabana Dochia.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Legalitatea şomajului tehnic va fi verificată de ITM şi Fisc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost depuse 1.300 de dosare pentru obţinerea şomajului tehnic ■ 301 sînt conforme, iar 129 au fost înapoiate agenţilor economici ■ Inspecţia Muncii şi ANAF vor verifica dacă sînt întrunite condiţiile, pe fir urmînd a intra şi Curtea de Conturi ■

Conducerea AJOFM Neamţ atrage atenţia angajatorilor asupra corectitudinii şi seriozităţii cu care trebuie completate documentele ce trebuie trimise la instituţie, în vederea asigurării pentru salariaţi a şomajului tehnic.

Angajatorii care trimit salariaţii în şomaj tehnic beneficiază de 75% din salariul mediu pe economie. Aceştia, în conformitate cu normele de aplicare a actului normativ, trebuie să completeze o cerere prin reprezentantul legal a angajatorului, în formatul publicat pe site-ul AJOFM.

Documentele trebuie trimise prin e-mail la sediile agenţiilor locale de ocupare a forţei de muncă, după cum urmează: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Piatra Neamţ maria.alistar@nt.anofm.ro, pentru Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tîrgu Neamţ: ramona.radu@ntl.anofm.ro, Agenţia de Muncă Roman: alexandra.anghel@ntl.anofm.ro.

Conducerea AJOFM Neamţ a declarat că, pînă în prezent, s-au primit 1300 de cereri. „Cele 1.300 de cereri pentru şomaj tehnic vor fi procesate în ordinea primirii lor. Pentru prelucrarea acestor cereri am format o echipă de zece inspectori, pentru că o altă parte a personalului este mobilizată pentru şomajul obişnuit, unde numărul de cereri este foarte mare, între 80 şi 100 pe zi. Au fost procesate pînă acum 430 de dosare din cele 1.300 primite.

Dintre cele verificate 301 sînt conforme, pentru 1.600 de persoane, iar cele 129 de cereri au fost înapoiate agenţilor economici pentru a fi completate. Vreau să vă spun că trebuie mare atenţie la completarea acestor documente de către firme. Angajatorii sînt rugaţi ca toate documentele să fie conforme cu prevederile legale şi cu ceea ce declară, adică persoanele să fie, cu adevărat suspendate din activitate şi din Revisal şi din sistemul ITM. Este necesar să aibă codul corespunzător articolului 52, aliniat 1, litera C din Legea 52 din Codul Muncii, deci nu pe alte motive. Va trebui să fie trecut corect salariul persoanei.

Ceea ce vreau eu să atrag atenţia este faptul că în a doua etapă se va trece la verificări încrucişate cu ITM şi ANAF (declaraţia 112). Este necesar, de asemeea, ca numărul de zile să fie corect evidenţiat pe anexe şi calculul care se face să fie exact, pentru a acorda această indemnizaţie de 75% proporţional cu numărul de zile în care angajatul a avut suspendat contractul de muncă pe temei de şomaj tehnic.

Chiar dacă acum verificările se fac prin sondaj, pentru că ne grăbim ca oamenii să primească cît mai repede banii, trebuie să atrag atenţia că va urma o perioadă de verificări meticuloase, dosar cu dosar şi apoi verificări în teren“, a declarat Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamţ. Acesta a spus că în 2021 principala activitate a Curţii de Conturi va fi aceea de verificare a modului în care au fost întocmite şi acordate indemnizaţiile de şomaj tehnic.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: 24 de hectare de pădure şi păşune mistuite de foc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ incendiul de proporţii a avut loc la Poiana Teiului ■ focul a cuprins 20 de hectare de păşune şi 4 de fond forestier ■ cel care a produs dezastrul a fost amendat şi are dosar penal ■ un incendiu provocat de un fumător şi care s-a extins la o pădure a fost la Gherăieşti ■

Incendiile de vegetaţie au făcut prăpăd în judeţul Neamţ în ultima perioadă de timp, dar cel mai de proporţii a avut loc pe 7 aprilie 2020 în localitatea Poiana Teiului, unde flăcările au mistuit nu mai puţin de 24 de hectare.

Este vorba despre 20 de hectare de păşune şi alte patru de fond forestier. Totul a început în jurul prînzului, cînd militarii din cadrul ISU Neamţ au fost chemaţi în ajutor prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Au mers la faţa locului numeroase forţe de intervenţie, care au fost sprijinite de voluntari. În cele din urmă focul a fost stins şi s-a dat şi de urma celui care a provocat nenorocirea, acesta fiind amendat şi dat pe mîna poliţiştilor.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spaţii deschise. Persoana care a cauzat incendiul a fost sancţionată de către pompierii din cadrul Inspecţiei de prevenire din cadrul ISU Neamţ, urmînd ca organele de cercetare penală sa execute cercetarea cazului“, conform ISU Neamţ.

Pe timpul nopţii au monitorizat zona echipe mixte formate din pompieri de la Detaşamentul Tîrgu Neamţ, Ocolul Silvic Poiana Teiului şi pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului. Un alt incendiu similar a fost anunţat pe 8 aprilie, prin apel la 112, înregistrat în dispeceratul ISU Neamţ în jurul orei 17.17. Militarii au fost chemaţi la Gherăieşti unde au acţionat împreună cu voluntarii din localitate şi lucrătorii Ocolului Silvic Roman. Lupta cu flăcările care se manifestau şi la nivelul fondului forestier a durat 5 ore, timp în care au ars 2,5 hectare de litieră, 2,5 hectare de pădure (regerare naturală), 30 de arbori uscaţi şi 8.000 mp de vegetaţie uscată. Aproximativ 120 de arbori au fost afectaţi din cauza flăcărilor.

În acest caz pompierii au stabilit drept cauză fumatul. Militarii reamintesc faptul că, respectînd măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale. Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obtinerea permisului de lucru cu focul, conform normelor în vigoare.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale: în condiţii lipsite de vînt; colectarea în grămezi a vegetatiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi încît arderea să poata fi controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m; desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; interzicerea acoperirii cu pămînt a focarelor.

Pe timpul arderii resturilor vegetale cetăţenii sînt obligaţi: să menţină focul în perimetrul aprobat şi asigurat; să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale; să asigure dotarea minimă cu mijloace de primă intervenţie; să anunţe imediat SVSU al localităţii, primăria şi pompierii militari, în situaţia în care există pericolul extinderii focului în afara perimetrului aprobat.

În zona de siguranţă a căii ferate, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă obligatoriu de proprietarii de drept ai terenurilor. Zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene se curăţă obligatoriu de vegetaţia uscată şi resturile vegetale de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Citește știrea

Trending