Contactează-ne

Actualitate

Tudorel Toader a fost unul din cei mai buni miniştri ai Justiţiei după 1990

Știe publicată cu

în data de

Principalul argument în susţinerea acestei afirmaţii este acela că paradoxal, Tudorel Toader deţine un record inegalabil. A reuşit să fie contestat în egală măsură şi de Putere şi de Opoziţie, din otive care nu au nici o legătură cu profesionalismul său. Adevăratul motiv al îndepărtării sale din guvern a fost exprimat, cu subiect şi predicat, de deputatul şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care i-a reproşat public că nu a livrat la timp ordonanţele cerute şi promise. Miercuri 17 aprilie, CExN al PSD, i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader, iar acesta, cu jovialitatea cunoscută, a făcut dovada că legatul de scaun nu este nici pe departe unul din păcatele sale. În spaţiul public s-a cristalizat convingerea că prea mulţi dintre miniştri lansaţi de Liviu Dragnea au fost de factură profesională mai mult decât îndoielnică, pe primul loc situându-se detaşat vestitul ministru al economiei Dănuţ Andruşcă. Din 1990 şi până în prezent, Tudorel Toader s-a dovedit a fi cel mai şcolit ministru al Justiţiei, dotat şi cu o experienţă profesională de necontestat. Taman în acest context, PSD îţi propune cu aroganţă să-l remanieze pe Tudorel Toader, pentru a-l înlocui cu un Eugen Nicolicea, situat cu trei ture de stadion în urma remaniatului. Alături de Tudorel Toader, PSD mai înlocuieţte încă doi miniţştri, într-un moment cheie, când bat la uşă alegerile europarlamentare şi Iohannis este în şomaj tehnic.

Prin remanierea a 3 miniştri, PSD îşi programează o nouă criză guvernamentală

Remanierea celor 3 miniştri din Guvernul Dăncilă este un cadou nesperat pe care PSD-ul îl face lui Klaus Iohannis, care şoma de ceva vreme, neavând nici o preocupare în afară de organizarea unui referendum inutil. Acest cadou nesperat nu are rolul decât de a-l repune în joc pe Iohannis, pentru a declanşa o nouă serie de atacuri împotriva PSD-ului, exact în momentul în care Iohannis era blocat la mantinelă. În acest context, decizia CExN de a remania guvernul şi a retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader a fost neproductivă şi păguboasă. Remanierea celor trei miniştri ai Guvernului Dăncilă a fost la fel de inutilă, pe cât este de inutilă aventura cu Referendumul lui Iohannis. Pentru PSD, recte Liviu Dragnea, nu exista nici un motiv, cât de cât plauzibil, pentru a remania trei miniştri ai guvernului, decât doar pentru a oferi portofoliile acestora altor clienţi care aşteptau la uţă. Decizia CExN este dovada unei solidarităţi interne prost gestionate în PSD, care a deschis un al doilea front, cel al unei crize interne. Măsura remanierii a fost un gest evident de pragmatism păgubos, în care solidaritatea internă la vârf a funcţionat pentru a satisface nemulţumirile câtorva lideri PSD, care îşi vedeau protejaţii stând prea mult la uşă.

Ironia face ca maurul Tudorel Toader să părăsească câmpul de bătaie împreună cu victimele sale

În amintirea multora, Tudorel Toader rămâne singurul personaj din guvernarea PSD, care a reuşit să o îndepărteze din DNA pe Laura Codruţa Kovesi şi să propună revocarea din funcţie a Procurorului General, Augustin Lazăr. Tudorel Toader a fost paratrăsnetul care a protejat PSD-ul de fulgerele Opoziţiei, provocate de riscul unor modificări la Legile Justiţiei prin ordonanţe. Aceste realizări au fost recunoscute şi de Liviu Dragnea, care a subliniat că sunt singurele bile albe. Pentru aceste două „realizări“ Opoziţia l-a gratulat pe Tudorel Toader cu bile negre. Indiferent ce spun liderii PSD, Tudorel Toader este de departe singurul personaj care a reuşit să reabiliteze funcţia de ministru al Justiţiei. Până la Toader, ceilalţi miniştri ai Justiţiei, nu au fost decât copii de mingi în Republica procurorilor. Cu plecarea lui Tudorel Toader, care a fost singurul ministru al Justiţiei capabil să realizeze o operaţie de însănătoşire într-un sistem judiciar bolnav, PSD oferă astfel o nouă şansă procurorilor DNA de a reinstala câmpul tactic. Ironia sorţii face ca Toader să dispară de pe scena mult controversatei justiţii, la pachet cu Laura Codruţa Kovesi şi cu Augustin Lazăr, cărora le întocmise dosarele de destituire din funcţie. Maurul care-şi onorase astfel mandatul nu mai era util.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

35 de pui arşi de vii

Știe publicată cu

în data de

Un incendiu ce a avut loc joi, 23 mai, în crucea nopţii, a distrus o magazie a unui localnic din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, iar flăcările au ucis şi 35 de pui pe care proprietarul îi avea în incintă. Apelul pentru ajutor venit prin numărul unic de urgenţă 112 a fost înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ la ora 23:30. La locul indicat de apelant au plecat în viteză militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autocisternă. Forţele profesioniste au fost sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Icuşeşti care au acţionat cu stingătoare şi alte mijloace de stîngere pînă la sosirea pompierilor de la Roman, reuşind să localizaze incendiul. Focul a făcut scrum magazia realizată din lemn cu învelitioare din tablă, cu o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, dar şi bunurile din interiorul construcţiei, respectiv o moară de furaje, scule şi echipamente electrice. Au pierit în foc şi 35 de pui. La final specialiştii ISU au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de o mînă criminală, ci totul s-ar fi datorat efectului termic de la un echipament de iluminat amplasat necorespunzător.

Citește știrea

Actualitate

S-a inaugurat Piaţeta „Garabet Ibrăileanu“

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ Primăria Roman, în colaborare cu Filiala Roman a Uniunii Armenilor din România au realizat o plachetă care marchează numele piaţetei

Primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu şi preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România, Emanuel Nazaretian, au dezvelit joi, 23 mai, o plăchetă ce marchează piaţeta cu numele scriitorului Garabet Ibrăileanu, de la a cărui naştere s-au împlinit 148 de ani. Ceremonia a avut loc în prezenţa unui grup de elevi de la Colegiul Naţional Roman-Vodă însoţiţi de Cornelia Jora, custodele muzeului Calistrat Hogaş. „Am profitat de această zi în care comemorăm 148 de ani de la naşterea lui Garabet Ibrăileanu şi am dorit să punem în aplicare o hotărîre a Consiliului Local mai veche, prin care 12 piaţete din Roman au primit numele unor personalităţi care au marcat istoria Romanului. Astăzi (joi, n.r.) am inaugurat această piaţetă, care va purta numelei scriitorului Garabet Ibrăileanu. Pînă la sfîrşitul anului toate piaţetele din Roman care poartă numele acestor personalităţi vor fi marcate, în funcţie de evenimentele specifice. Mulţumesc tutruror celor care s-au implicat în marcarea acestui eveniment, respectiv comunităţii armene şi copiilor de la Colegiul Naţional Roman-Vodă, parte din ei ambasadori ai Europei, pe care îi felicit că se implică în viaţa culturală a Romanului“, a declarat primarul Lucian Micu. Preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România a mulţumit autorităţilor locale pentru decizia de a marca legătura scriitorului şi criticului literar Garabet Ibrăileanu, cu oraşul Roman. „Îmi exprim recunoştinţa faţă de Primărie şi Consiliul Local care au dat dovadă de consideraţie şi respect faţă de înaintaşii noştri valoroşi, alături de Garabet Ibrăileanu, Mihail Jora,V. Gh. Morţun, oameni de origine armeană, legaţi de Roman“, a declarat dr. Emanuel Nazaretian, preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România. Între 1879 şi 1883 scriitorul şi criticul literar Garabet Ibrăileanu a urmat şcoala primară la Roman, apoi între 1883-1887 a urmat cursurile Gimnaziului Roman-Vodă, fiind unul din elevii eminenţi. La 1 iulie 1889, împreună cu Panait Muşoiu şi Eugen Văian a editat la Roman revista Şcoala Nouă, de orientare socialistă, care a apărut pînă în 1890. Garabet Ibrăileanu a fost secretar de redacţie, semnînd articolele cu pseudonimul Cezar Vraja. Piaţeta care a primit numele ilustrului scriitor se află amplasată în laterala Poştei, clădire monument arhitectonic, pe strada Cuza Vodă. Pînă acum, în oraş au fost inaugurate, cu diverse ocazii, Piaţeta Max Blecher, Piaţeta Dragoş-Vodă, Piaţeta Episcop Mechisedec Ştefănescu, Piaţeta George Radu Melidon, Piaţeta Sergiu Celibidache, toate fiind legate de trecerea prin Roman a unor personalităţi marcante.

Citește știrea

Actualitate

Şcoala Muşatinii a fost autorizată

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ aceasta va funcţiona în incita Fundaţiei Melchisedec Ştefănescu unde funcţionează, deja, şi o grădiniţă ■ micuţii vor avea program after school ■

În mai multe şcoli din judeţ se află în aceste zile echipele de acreditare ale unităţilor şcolare. În zilele de 16 şi 17 mai a avut loc o astfel de vizită şi la Şcoala Primară Muşatinii din Roman. „Activitatea desfăşurată pe parcursul celor două zile a fost o colaborare eficientă între echipa şcolii şi cea a evaluatorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar. La activităţile prevăzute pe agenda vizitei de evaluare a participat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, inspectorul şcolar Maria Ghiniţă. Vizita de evaluare s-a finalizat cu un raport din care rezultă că această şcoală îndeplineşte toţi indicatorii de calitate prevăzuţi de standardele ARACIP privind autorizarea Şcolii Primare Muşatinii, care urmează ca în săptămînile următoare să primească de la Ministerul Educaţiei şi documentul oficial care certifică autorizarea. Aşteptăm părinţii să analizeze, cu obiectivitate contextul actual şi viitor şi să ştie ce-şi doresc pentru copii lor pentru un început al parcursului şcolar, garantat de o educaţie de calitate susţinută de principii şi valori socio-morale solide. Micii şcolari vor beneficia de condiţii optime de educaţie şi dezvoltare a personalităţii într-un spaţiu generos, sigur şi foarte bine dotat, o programă care respectă curriculumul învăţămîntului naţional al ciclului elementar – inclusiv al clasei pregătitoare, 18 elevi – numărul maxim de elevi în clasă, şi nu în ultimul rînd, competenţele didactico- metodice a două învăţătoare, recomandate de rezultate şi certificarea profesională a gradului didactic I. Confortul psihic al părinţilor este asigurat de programul şcolar desfăşurat în intervalul 8.00-17.00 care include: de la orele 08.00 la 12.00 activităţi instructiv-educative. De la 12,00 la 13,00 se va servi masa şi vor avea loc activităţi recreative şi de odihnă, iar de 13,30 la 17,00 elevii vor participa la activităţi opţionale şi la programul after school“, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei. Înscrierile se vor face la sediul şcolii, din incinta Grădiniţei Melchisedec Ştefănescu, taxa şcolară urmînd a fi de 550 lei, acoperind cheltuielile amintite.

Citește știrea

Trending