Contactează-ne

Actualitate

Tudorel Toader a fost unul din cei mai buni miniştri ai Justiţiei după 1990

Știre publicată în urmă cu

în data de

Principalul argument în susţinerea acestei afirmaţii este acela că paradoxal, Tudorel Toader deţine un record inegalabil. A reuşit să fie contestat în egală măsură şi de Putere şi de Opoziţie, din otive care nu au nici o legătură cu profesionalismul său. Adevăratul motiv al îndepărtării sale din guvern a fost exprimat, cu subiect şi predicat, de deputatul şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care i-a reproşat public că nu a livrat la timp ordonanţele cerute şi promise. Miercuri 17 aprilie, CExN al PSD, i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader, iar acesta, cu jovialitatea cunoscută, a făcut dovada că legatul de scaun nu este nici pe departe unul din păcatele sale. În spaţiul public s-a cristalizat convingerea că prea mulţi dintre miniştri lansaţi de Liviu Dragnea au fost de factură profesională mai mult decât îndoielnică, pe primul loc situându-se detaşat vestitul ministru al economiei Dănuţ Andruşcă. Din 1990 şi până în prezent, Tudorel Toader s-a dovedit a fi cel mai şcolit ministru al Justiţiei, dotat şi cu o experienţă profesională de necontestat. Taman în acest context, PSD îţi propune cu aroganţă să-l remanieze pe Tudorel Toader, pentru a-l înlocui cu un Eugen Nicolicea, situat cu trei ture de stadion în urma remaniatului. Alături de Tudorel Toader, PSD mai înlocuieţte încă doi miniţştri, într-un moment cheie, când bat la uşă alegerile europarlamentare şi Iohannis este în şomaj tehnic.

Prin remanierea a 3 miniştri, PSD îşi programează o nouă criză guvernamentală

Remanierea celor 3 miniştri din Guvernul Dăncilă este un cadou nesperat pe care PSD-ul îl face lui Klaus Iohannis, care şoma de ceva vreme, neavând nici o preocupare în afară de organizarea unui referendum inutil. Acest cadou nesperat nu are rolul decât de a-l repune în joc pe Iohannis, pentru a declanşa o nouă serie de atacuri împotriva PSD-ului, exact în momentul în care Iohannis era blocat la mantinelă. În acest context, decizia CExN de a remania guvernul şi a retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader a fost neproductivă şi păguboasă. Remanierea celor trei miniştri ai Guvernului Dăncilă a fost la fel de inutilă, pe cât este de inutilă aventura cu Referendumul lui Iohannis. Pentru PSD, recte Liviu Dragnea, nu exista nici un motiv, cât de cât plauzibil, pentru a remania trei miniştri ai guvernului, decât doar pentru a oferi portofoliile acestora altor clienţi care aşteptau la uţă. Decizia CExN este dovada unei solidarităţi interne prost gestionate în PSD, care a deschis un al doilea front, cel al unei crize interne. Măsura remanierii a fost un gest evident de pragmatism păgubos, în care solidaritatea internă la vârf a funcţionat pentru a satisface nemulţumirile câtorva lideri PSD, care îşi vedeau protejaţii stând prea mult la uşă.

Ironia face ca maurul Tudorel Toader să părăsească câmpul de bătaie împreună cu victimele sale

În amintirea multora, Tudorel Toader rămâne singurul personaj din guvernarea PSD, care a reuşit să o îndepărteze din DNA pe Laura Codruţa Kovesi şi să propună revocarea din funcţie a Procurorului General, Augustin Lazăr. Tudorel Toader a fost paratrăsnetul care a protejat PSD-ul de fulgerele Opoziţiei, provocate de riscul unor modificări la Legile Justiţiei prin ordonanţe. Aceste realizări au fost recunoscute şi de Liviu Dragnea, care a subliniat că sunt singurele bile albe. Pentru aceste două „realizări“ Opoziţia l-a gratulat pe Tudorel Toader cu bile negre. Indiferent ce spun liderii PSD, Tudorel Toader este de departe singurul personaj care a reuşit să reabiliteze funcţia de ministru al Justiţiei. Până la Toader, ceilalţi miniştri ai Justiţiei, nu au fost decât copii de mingi în Republica procurorilor. Cu plecarea lui Tudorel Toader, care a fost singurul ministru al Justiţiei capabil să realizeze o operaţie de însănătoşire într-un sistem judiciar bolnav, PSD oferă astfel o nouă şansă procurorilor DNA de a reinstala câmpul tactic. Ironia sorţii face ca Toader să dispară de pe scena mult controversatei justiţii, la pachet cu Laura Codruţa Kovesi şi cu Augustin Lazăr, cărora le întocmise dosarele de destituire din funcţie. Maurul care-şi onorase astfel mandatul nu mai era util.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Toamna îşi intră în drepturi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prima parte a săptămînii va fi cald dar în zilele de după temperaturile scad ■ în zona noastră nu vor fi mai mult de 16 grade ziua, iar noaptea vor fi pînă la 7 grade ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

Vremea este încă blîndă şi ţine cu noi, dar meteorologii anunţă că de la începutul ultimei decade a lunii septembrie condiţiile meteo se schimbă. Valorile termice intră la apă şi se răceşte binişor, astfel că pe finalul săptămînii abia putem spera la maxime diurne de 16 grade Celsius. Nopţile vor deveni destul de reci iar minimele coboară pînă la vreo 7 grade grade. Seceta persistă şi cel puţin în această sătămînă precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitav conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Cea mai caldă zi din întreg intervalul de prognoză pare fi cea de 16 septembrie, cînd cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, iar la amiază mercurul din termometre saltă voniceşte pînă la valoarea de 26 de grade. Noaptea va fi liniştită, cu cer degajat iar în zori minima ajunge la 12 grade Celsius. De marţi, 17 septembrie, începe declinul termic. Cerul va fi senin în prima parte a zilei, la prînz se vor înregistra cam 23 de grade, însă după-amiază ar putea veni ceva stropi de ploaie. După lăsarea întunericului va fi mai bine decît în intervalul precedent iar minima saltă la 15 grade. Cer senin este anunţat şi pentru miercuri, 18 septembrie, însă la prînz nu vor fi mai mult de 20 de grade. Noaptea va fi cea mai rece de pînă acum şi nu vor fi mai mult de 10 grade. Ziua de joi, 19 septembrie, aduce din nou soare, nu şi căldură pentru că brusc maxima coboară la 16 grade. Se depreciază şi minima nocturnă care ajunge la 9 grade. Cam la fel va fi şi vineri, 20 septembrie, cînd nu vor fi mai mult de 16 grade, iar după amiază ar putea ploua izolat şi slab. Noaptea va fi deosebit de rece pentru acest moment cu o minmă de doar la 7 grade. Se pare că nu trebuie să ne speriem încă pentru că de sîmbătă, 21 septembrie, începe să se încălzească treptat, maxima diurnă ajunge la 18 grde, iar minima nocturnă va fi de 10 grade. Duminică, 22 septembrie, vor fi cam 20 de grade ziua şi cel mut 12 grade noaptea. Rămîne de văzut cum va evolua vremea în ultima săptămînă a lunii.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Primăria strînge rablele din oraş

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În condiţiile în care tot mai pregnant numărul locurilor de parcare se dovedeşte insuficient, conducerea Primăriei Roman a luat decizia de a debarasa domeniul public de maşinile vechi, abandonate de ani de zile de proprietarii lor. Autovehiculele ridicate urmează a fi duse la platforma primăriei, pe strada Ogoarelor. „În cazul în care nu vor fi revendicate de proprietari, în 30 de zile, aceste autovehicule vechi vor deveni, conform legii, proprietatea municipalităţii şi vor fi, cel mai probabil, valorificate la fier vechi. Deja din prima zi de verificări am găsit patru maşini abandonate, purtînd discuţii cu proprietarii lor de a căuta modalităţi de valorificare. Există şi situaţii în care proprietarii nu pot fi identificaţi. În aceste circumstanţe, autoturismele abadonate pe domeniul public vor fi ridicate de către primărie şi duse pe plaforma de pe strada Ogoarelor. În situaţia în care în termen de o lună nu vor fi revendicate, ele devin proprietatea administraţiei publice locale, care le valorifică, conform normelor legale. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, de a încerca să păstrăm curăţenia în oraş şi de a încuraja pe romaşcani să se implice. Faptul că cei care vizitează Romanul apreciază curăţenia şi estetica este un motiv de mîndrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi“ a declarat primarul Lucian Micu.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident rutier cu patru victime. Copil de 9 ani transportat la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un autoturism şi o căruţă s-a produs în noaptea de sîmbătă spre duminică, 14 spre 15 septembrie, pe DN 15 B, în comuna Timişeşti. În urma impactului doi bărbaţi, de 28, respectiv 32 de ani, şi un copil de nouă ani au fost transportaţi la spital. “Accident rutier între un autoturism şi o cărutţă cu mai multe persoane în comuna Timişeşti, sat Dumbrava, pe DN 15 B. Au fost transportaţi la la CPU Tîrgu Neamţ: doi adulţi (bărbaţi) de 28 si 32 ani (policontuzionaţi) şi un minor în vîrstă de 9 ani (TCC cu PC)”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

UPDATE – La data de 15 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Timișești, soldat cu rănirea a patru persoane. Din primele cercetări efectuate a reiesit faptul că, în timp ce un bărbat, de 49 de ani, din Tîrgu Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, direcția de mers Tîrgu-Neamț – Cristești, în localitatea Timișești, pe fondul neatenției, ar fi acroșat un atelaj hipo care nu era semnalizat corespunzător și care se deplasa pe același sens de mers. Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 49 de ani, a conducătorului atelajului hipo, un bărbat de 32 de ani, din Tomești, și a două persoane pasagere în atelaj, un minor, de 9 ani și un tânăr, de 26 de ani, din Tîrgu-Neamț. Atât conducătorul auto cât și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă –sursa IPJ Neamţ

Citește știrea

Trending