Contactează-ne

Actualitate

Tudorel Toader a fost unul din cei mai buni miniştri ai Justiţiei după 1990

Știre publicată în urmă cu

în data de

Principalul argument în susţinerea acestei afirmaţii este acela că paradoxal, Tudorel Toader deţine un record inegalabil. A reuşit să fie contestat în egală măsură şi de Putere şi de Opoziţie, din otive care nu au nici o legătură cu profesionalismul său. Adevăratul motiv al îndepărtării sale din guvern a fost exprimat, cu subiect şi predicat, de deputatul şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care i-a reproşat public că nu a livrat la timp ordonanţele cerute şi promise. Miercuri 17 aprilie, CExN al PSD, i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader, iar acesta, cu jovialitatea cunoscută, a făcut dovada că legatul de scaun nu este nici pe departe unul din păcatele sale. În spaţiul public s-a cristalizat convingerea că prea mulţi dintre miniştri lansaţi de Liviu Dragnea au fost de factură profesională mai mult decât îndoielnică, pe primul loc situându-se detaşat vestitul ministru al economiei Dănuţ Andruşcă. Din 1990 şi până în prezent, Tudorel Toader s-a dovedit a fi cel mai şcolit ministru al Justiţiei, dotat şi cu o experienţă profesională de necontestat. Taman în acest context, PSD îţi propune cu aroganţă să-l remanieze pe Tudorel Toader, pentru a-l înlocui cu un Eugen Nicolicea, situat cu trei ture de stadion în urma remaniatului. Alături de Tudorel Toader, PSD mai înlocuieţte încă doi miniţştri, într-un moment cheie, când bat la uşă alegerile europarlamentare şi Iohannis este în şomaj tehnic.

Prin remanierea a 3 miniştri, PSD îşi programează o nouă criză guvernamentală

Remanierea celor 3 miniştri din Guvernul Dăncilă este un cadou nesperat pe care PSD-ul îl face lui Klaus Iohannis, care şoma de ceva vreme, neavând nici o preocupare în afară de organizarea unui referendum inutil. Acest cadou nesperat nu are rolul decât de a-l repune în joc pe Iohannis, pentru a declanşa o nouă serie de atacuri împotriva PSD-ului, exact în momentul în care Iohannis era blocat la mantinelă. În acest context, decizia CExN de a remania guvernul şi a retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader a fost neproductivă şi păguboasă. Remanierea celor trei miniştri ai Guvernului Dăncilă a fost la fel de inutilă, pe cât este de inutilă aventura cu Referendumul lui Iohannis. Pentru PSD, recte Liviu Dragnea, nu exista nici un motiv, cât de cât plauzibil, pentru a remania trei miniştri ai guvernului, decât doar pentru a oferi portofoliile acestora altor clienţi care aşteptau la uţă. Decizia CExN este dovada unei solidarităţi interne prost gestionate în PSD, care a deschis un al doilea front, cel al unei crize interne. Măsura remanierii a fost un gest evident de pragmatism păgubos, în care solidaritatea internă la vârf a funcţionat pentru a satisface nemulţumirile câtorva lideri PSD, care îşi vedeau protejaţii stând prea mult la uşă.

Ironia face ca maurul Tudorel Toader să părăsească câmpul de bătaie împreună cu victimele sale

În amintirea multora, Tudorel Toader rămâne singurul personaj din guvernarea PSD, care a reuşit să o îndepărteze din DNA pe Laura Codruţa Kovesi şi să propună revocarea din funcţie a Procurorului General, Augustin Lazăr. Tudorel Toader a fost paratrăsnetul care a protejat PSD-ul de fulgerele Opoziţiei, provocate de riscul unor modificări la Legile Justiţiei prin ordonanţe. Aceste realizări au fost recunoscute şi de Liviu Dragnea, care a subliniat că sunt singurele bile albe. Pentru aceste două „realizări“ Opoziţia l-a gratulat pe Tudorel Toader cu bile negre. Indiferent ce spun liderii PSD, Tudorel Toader este de departe singurul personaj care a reuşit să reabiliteze funcţia de ministru al Justiţiei. Până la Toader, ceilalţi miniştri ai Justiţiei, nu au fost decât copii de mingi în Republica procurorilor. Cu plecarea lui Tudorel Toader, care a fost singurul ministru al Justiţiei capabil să realizeze o operaţie de însănătoşire într-un sistem judiciar bolnav, PSD oferă astfel o nouă şansă procurorilor DNA de a reinstala câmpul tactic. Ironia sorţii face ca Toader să dispară de pe scena mult controversatei justiţii, la pachet cu Laura Codruţa Kovesi şi cu Augustin Lazăr, cărora le întocmise dosarele de destituire din funcţie. Maurul care-şi onorase astfel mandatul nu mai era util.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Autorităţile, alertă maximă din cauza retrovirusului chinez

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să ia o serie de măsuri de igienă ■ s-au definit şi în România conceptele de „caz suspect“ şi „caz probabil“ ■ cuvîntul de ordine este igienă şi iar igienă ■

Apariţia unor cazuri mortale de infecţii cu virusul ucigaş „Made in China“ au pus pe jar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat alertă internaţională maximă, obligînd şi Ministerul Sănătăţii din România să instaureze o celulă de criză.

Aceasta este formată din specialişti la nivelul ministerului, Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Direcţiile de Sănătate Publică au fost şi ele puse în situaţia de a face o serie de recomandări. „S-a primit de la Ministerul Sănătăţii o avertizare referitoare la apariţia într-o provincie din China a unei alerte de infecţie cu un virus mortal, respectiv Coronavirus.

În acest sens, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit un grup tehnic de lucru pentru managementul acestui tip de virus mortal, celulă de criză din care fac parte specialişti din minister, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă etc.

La nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost dispuse o serie de măsuri urgente de informare a medicilor de familie, a celor de la Unităţile de Primiri Urgenţe şi de la Centrele de Primiri Urgenţe din spitale, referitor la măsurile şi procedurile ce trebuie luate. Unităţile sanitare au obligaţia de a asigura substanţe biocide eficiente, în cantităţi suficiente.

Personalul este obligat să poarte echipament de protecţie. S-au dispus şi măsuri de depistare a românilor care au călătorit în China“, a declarat medicul Mirela Grădinaru, purtător de cuvînt al DSP Neamţ.

Deşi în Neamţ nu există nici un caz sever de infecţie respiratorie acută, Direcţia de Sănătate a transmis în teritoriu recomandări privind măsurile ce trebuie luate pentru preîntîmpinarea acestora. Celula de criză a transmis medicilor informaţii referitoare la ceea ce poate constitui o simptomatologie care să alarmeze, definind situaţiile de „caz suspect“ şi „caz probabil“.

Medicii susţin că măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul chinez se suprapun cu cele pe care le recomandă frecvent pentru preîntîmpinarea infecţiilor respiratorii şi gripei. Acestea constau în igiena mîinilor, care trebuie cît mai des spălate cu apă caldă şi săpun, aerisirea incintelor, a triajului epidemiologic zilnic în colectivităţi, precum şi măsuri de evitare a aglomeraţiilor.

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Andrea Trifan, a declarat că în ultimele zile, îngrijoraţi de veştile alarmante despre acest virus, s-au prezentat la urgenţe zece persoane, dintre care unii cu tuse veche de 3 luni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Este cod galben de ninsori consistente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vizată e zona montană înaltă unde vor fi şi intensificări ale vîntului ■ atenţionarea este valabilă pînă miercuri, la ora 18 ■ în restul teritoriului vremea este mai blîndă ■

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, fiind vizate mai multe zone din ţară inclusiv jumătatea vestică a judeţului Neamţ.

Atenţionarea a intrat în vigoare de pe 28 ianuarie de la ora 20.00 şi expiră pe 29 ianuarie, la ora 18.00, anunţîndu-se, îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susţinute ale vîntului şi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

„În intervalul menţionat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vîntul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăşi 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberînd zăpada şi determinînd scăderea vizibilităţii.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Apuseni, în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, peste 25 l/mp, astfel încît se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent“, conform ANM care mai anunţă că precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei.

Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar, vîntul va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 km/h. Meteorologii au publicat şi estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru Moldova, în intervalul 27 ianuarie – 9 februarie şi anunţă că între 27 şi 31 ianuarie media regională a maximelor termice va fi de 5-6 grade, iar în intervalul 1 – 5 februarie va oscila uşor în jurul a 7 grade.

Ulterior, pînă pe 9 februarie, aceeaşi medie va fi de 4-6 grade. Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de 0 grade, exceptînd intervalul 30 ianuarie – 1 februarie şi ultimele zile ale celor două săptămîni, cînd media lor se va situa între -3 şi -1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămîni vor fi posibile precipitaţii slabe. În afară de ninsorile din zona montană se mai depreciază condiţiile meteo şi în restul judeţului, iar de pe 29 ianuarie, cîteva zile nu mai vedem soarele. Cerul va fi acoperit dar în Piatra Neamţ nu sînt anunţate precipitaţii. Maxima zilei nu mai trece de 7 grade, iar peste noapte va fi cer acoperit şi o minimă pozitivă, de 1 grad.

Cam la fel va fi vremea şi joi, 30 ianuarie. Rămînem cu cerul acoperit, dar fără precipitaţii şi va fi mai rece pentru că maxima nu trece de 5 grade. După lăsarea întunericului cerul se degajează şi nu va fi mai rece de 2 grade. Singura zi cu ceva precipitaţii ar fi ultima din luna lui Gerar.

Vineri, 31 ianuarie, sînt anunţate ploi slabe la o maximă diurnă de 6 grade şi o minimă nocturnă de 2 grade. Sîmbătă, 1 februarie, reapare soarele care saltă mercurul din termometre pînă la 8 grade. Noaptea va fi cea mai blîndă din întreg intervalul, iar în zori se vor înregistra 4 grade.

Duminică, 2 februarie, va fi cer mohorît, dar va fi mai cald iar la amiază se vor înregistra 10 grade.

Citește știrea

Trending