Contactează-ne

Advertorial

Tragedia de la Caracal: „Dăncilă să reformeze sistemul sau să plece”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţine senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare

“P”

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a făcut recent o declaraţie publică, după tragedia de la Caracal în care i-a cerut premierului Viorica Dăncilă fie să acţioneze concret pentru a reforma sistemul, fie să plece. „Bîlbe, minciuni, haos, degringoladă, incompetenţă şi pasarea responsabilităţii caracterizează cel mai bine modul de acţiune al instituţiilor statului, în tragedia de la Caracal. O ţară întreagă este înmărmurită de ineficienţa celor care ar trebui să asigure siguranţa cetăţenilor. Sistemul este putred şi ineficient, din cauza populării cu tot felul de indivizi care s-au făcut remarcaţi prin numărul de afişe lipite în campaniile electorale sau prin contribuţiile oferite partidului. Fii, verişori, cumetri, cumnaţi, şi amante au fost numiţi în posturi calde, bine plătite, în vreme ce adevăraţii profesionişti fie au fost îndepărtaţi, fie li s-a luat puterea de decizie. Astăzi, românii nu mai ştiu în cine să mai aibă încredere. Pusă în faţa faptului împlinit, cu un minstru de interne demisionar după doar şase zile de la instalarea în funcţie, premierul Viorica Dăncilă promite reforme. Dar uită să le spună românilor că PSD este principalul vinovat pentru degringolada din sistem. Pentru lipsa de siguranţă. Pentru că PSD a fost interesat doar cum să le scape pielea corupţilor, în frunte cu Liviu Dragnea. Acelaşi PSD care le-a cerut scuze puşcăriaşilor, şi care nu a ezitat să elibereze violatori, criminali şi tîlhari. Românii s-au săturat de ineficienţă şi amatorism, nu mai au nevoie de declaraţii şi promisiuni. Vor să se simtă în siguranţă, să ştie că sînt apăraţi de instituţiile statului. Scuzele şi promisiunile nu ţin loc de eficienţă, într-un stat membru al Uniunii Europene, organism care a atras de nenumărate ori atenţia că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită. România are nevoie să fie guvernată responsabil, prin legi clare, transparente, adoptate de Parlament şi nu prin Ordonanţe de Urgenţă, emise noaptea, pe furiş. Nu, nu este suficient ca premierul Viorica Dăncilă să mimeze grija publică şi falsa empatie. Reformarea sistemului nu se face prin declaraţii şi promisiuni rostite cu voce stinsă, în faţa camerelor de luat vederi. Nu se face prin scuze adresate de călău familiilor victimelor. Nu se face cu aceeaşi oameni numiţi de PSD în posturi cheie, pe orice alte criterii în afară de cel al competenţei. Este nevoie ca premierul Viorica Dăncilă să treacă de la faza declaraţiilor la acţiuni concrete. Sau să plece. Altfel, cazuri precum cel de la Caracal se vor mai repeta, iar premierul va apărea din nou la televizor, cu voce stinsă, mimînd îngrijorarea”, a declarat senatorul Eugen Ţapu Nazare.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ion

    5 august 2019 at 11:18 PM

    Bai Tapule, voi ati distrus tot in ultimii 30 de ani si ai prezentii la o analfabeta sa il reformeze? Cand o sa dispara grangurii si XXXXX politici ca tine, atunci se va reforma statul

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

“Vrem ca judeţul Neamţ să fie pregătit pentru orice scenariu al epidemiei”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă deputatul PNL de Neamţ Mugur Cozmanciuc

Deputatul PNL de Neamţ Mugur Cozmanciuc a formulat un comunicat de presă în care afirmă că îşi doreşte ca judeţul să fie pregătit pentru orice scenariu al epidemiei.

În acest sens, alături de primarul de Piatra Neamţ şi de prefectul de Neamţ, a inspectat o serie de spaţii sportive care pot susţine unităţi medicale mobile sau pot fi transformate în depozite pentru material şi echipament medical. “Vrem ca judeţul Neamţ să fie pregătit pentru orice scenariu al epidemiei COVID-19.

Am inspectat astăzi, împreună cu domnii George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, şi Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, două baze sportive care pot susţine unităţi medicale mobile sau pot fi transformate în depozite pentru material şi echipament medical.

Este vorba de stadionul Ceahlăul şi Sala Polivalentă, din municipiul Piatra Neamţ. Aceste două obiective sunt suficient de mari şi suficient de bine compartimentate pentru a face faţă cerinţelor, în cazul în care situaţia o va impune.

Lucrăm, în continuare, la diferite scenarii de acţiune pentru a fi siguri că suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Asigurăm măsurile necesare pentru securitatea sanitară a nemţenilor. În momentul de faţă, aceasta este prioritatea zero!”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Citește știrea

Actualitate

”Guvernul a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Şapu- Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a declarat că guvernul a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic, decizia fiind luată în urma consultării cu mediul privat.

“În urma consultărilor cu mediul privat, Guvernul Orban a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic. Astfel, una din cele mai importante decizii este aceea că angajatorii nu mai trebuie să avanseze din propriile resurse financiare plăţile către angajaţii care beneficiază de şomaj tehnic.

Plăţile se vor face direct  de către AJOFM, după 15 zile în loc de 30 de zile, aşa cum era prevăzut iniţial. O primă tranşă se va deconta la începutul lunii aprilie, pentru perioada 16 – 31 martie, urmată de o a doua, la începutul lunii mai, pentru perioada 1 – 16 aprilie. Pentru a cîştiga timp şi pentru a elimina eventualele disfuncţionalităţi cauzate de birocraţie, angajatorii pot depune cererile şi on-line. Indemnizaţia de şomaj tehnic reprezintă 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie.

Angajatorii care vor primi sume pentru plata angajaţilor trecuţi în şomaj tehnic, au obligaţia să le vireze în maxim trei zile din momentul încasării acestora. O altă prevedere importantă o reprezintă facilităţile acordate altor categorii de profesionişti, cluburi sportive, persoane fizice, întreprinderi individuale, PFA. Şi aceştia vor primi 75% din salariu mediu brut pe ţară, în baza unei declaraţii pe propria răspundere”, a declarat Eugen Ţapu – Nazare, vicelider al Grupului PNL din Senatul României.

Citește știrea

Actualitate

Facilităţi pentru transportatori şi coridoare speciale pentru alimente şi medicamente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu

Pentru a preîntîmpina eventualele dificultăţi ale conducătorilor auto, angajaţi ai operatorilor de transport rutier români, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a intervenit la statele membre ale Uniunii Europene, pentru ca autorităţile de control ale acestora să ia în calcul prelungirea valabilităţii tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), care ar putea expira în perioada în care este instituită starea de urgenţă.

Este vorba despre: licenţele comunitare şi copiile conforme ale acestora; certificatele de transport în cont propriu şi copiile conforme ale acestora; licenţele pentru activităţi conexe transportului rutier – activităţi desfăşurate de autogări şi intermediere a operaţiunilor de transport rutier; autorizaţiile de transportul alternativ / în regim de închiriere; autorizaţiile pentru transportul rutier naţional contra cost şi copiile conforme ale acestora; autorizaţiile pentru şcolile de conducători auto; atestatele/certificatele profesionale. ”Este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt.

Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat şi stabilirea de urgenţă a unor coridoare de transport, pentru transporturile rutiere, feroviare şi portuare, prin toate punctele de frontieră, inclusiv prin cele închise în această perioadă publicului”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu – Nazare.

Ministrul Lucian Bode a propus şi exceptarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a măsurilor privind perioadele de conducere şi odihnă ale şoferilor, pentru transportul naţional şi internaţional de mărfuri. Ministrul român a mai solicitat Comisiei Europene şi identificarrea posibilităţilor de finanţare pentru sprjinirea companiilor care activează în domeniul transporturilor.

”La nivelul Uniunii Europene, deciziile trebuie să fie unitare, pentru că doar aşa putem asigura funcţionarea economiilor europene, chiar şi în situaţii dificile. Zona transporturilor este poate cea mai importantă componentă a economiei româneşti, fără de care toate industriile pot intra în colaps. De aceea, am discutat şi cu reprezentanţii industriei de transport din România şi am stabilit o serie de decizii comune, inclusiv nevoia de accesare a unor scheme de ajutor de stat pentru toate modurile de transport, care să permită ca, la încheierea perioadei de criză, firmele româneşti de transport să-şi revină rapid”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Acest nou set de măsuri apare pe fondul suspendării în România a tuturor curselor spre şi dinspre Italia şi Spania pentru 14 zile, sistarea transportului internaţional de persoane pe relaţia cu Italia, carantinarea pentru 14 zile a navelor provenite din zonele roşii, dar şi suspendarea anumitor trase feroviare de călători pînă la 31 martie 2020.

Citește știrea

Trending