Contactează-ne

Actualitate

Top 5 metode de a-ți face hotelul să iasă în evidență – Iată ce trebuie să vadă clienții tăi pentru a se întoarce la tine

Știe publicată cu

în data de

Piața hotelieră continuă să crească, și ceea ce funcționa acum câțiva ani pentru marketingul hotelier, acum pare să nu mai dea aceleași roade. Pentru a obține oaspeți noi, trebuie să te diferențiezi de concurență. Asta nu trebuie să însemne că e necesar să ai prețuri sub nivelul pieței. Există alte metode pentru a atrage oaspeți și pentru a-i face să revină, ba chiar să te recomande și altora. Află în continuare care sunt acestea și cum le poți implementa în hotelul tău.

Top 5 metode pentru a face hotelul tău mai popular decât concurența

1. Asigură-te că ești bine echipat

Tehnologia joacă un rol foarte mare în satisfacerea nevoilor oaspeților. De fapt, cu excepția cazului în care ai un hotel rustic ce le oferă șansa oaspeților să se detașeze de tehnologie, atât angajații, cât și oaspeții tăi ar trebui să aibă acces la tehnologie de cea mai bună calitate. Asta înseamnă că serviciile tale de WI-FI trebuie să fie ireproșabile. În ziua de azi, puține lucruri enervează un oaspete mai tare decât un semnal prost de Wi-Fi în cameră. Dacă atât angajații, cât și oaspeții au acces la tehnologie de ultimă generație, este mult mai probabil ca interacțiunea dintre cele două părți să fie din ce în ce mai plăcută.

Același lucru se aplică și la capitolul curățenie. Pune la dispoziția cameristelor echipamente de curățenie performante care să nu lase o scamă în urmă. Echipează-te cu aspiratoare profesionale pentru firme și cu altă aparatură și accesorii care vor face hotelul tău să strălucească. Clienții se simt impresionați și privilegiați să fie cazați într-un hotel care investește mult în bunăstarea lor. „Accidental” ai putea să lași o asemenea piesă de echipament ușor la vedere pentru ca oaspeții să poată trage concluziile potrivite.

2. Fi prezent pentru oaspeții tăi

Majoritatea interacțiunii pe care oaspeții tăi o au este cu recepționiștii sau cu cameristele. Totuși, chiar și tu, ar trebui să fii acolo pentru oaspeții tăi. Oaspeții care cunosc proprietarul hotelului se simt privilegiați, speciali, și sunt mai susceptibili la a se întoarce în același loc. E ca și cum s-ar simți invitații tăi speciali, deși sunt conștienți că vor plăti pentru șederea lor.

Oamenii sunt mai predispuși să aleagă locuri de cazare care le sunt calde, familiare și de care au legate amintiri plăcute. O astfel de amintire poate fi atenția pe care le-ai oferit-o deși ai, bineînțeles, foarte multă treabă.

3.  Îmbunătățește-ți afacerea

Fii deschis față de ideea de progres. Treaba ta nu este doar aceea de a supraveghea activitățile de zi cu zi, ci și aceea de a-ți dezvolta afacerea. Din când în când vorbește cu angajații tăi și cere-le părerea cu privire la afacerea ta. Ia notițe cu privire la ideile lor de îmbunătățire și vezi ce poți pune în practică. Pentru a păstra o relație bună cu angajații tăi, ai grijă să nu faci greșelile prezentate în acest articol.

De asemenea, pentru a accelera progresul, stabilește ca obiectiv să îți iasă lucrurile din prima, și organizează foarte bine operațiunile de zi cu zi.

4. Fii sociabil

Am menționat deja că este bine să vorbești direct cu oaspeții tăi, dar mai este un loc unde îi poți găsi și pe cei noi și pe cei vechi: rețelele sociale. Nu intră în discuție dacă ar trebui sau nu să ai un cont al hotelului pe rețelele de socializare. Dacă nu ai încă unul, trebuie să ți-l faci de urgență.

Dacă nu te ai cu tehnologia, angajează pe cineva pentru a se ocupa de gestionarea paginilor de pe aceste rețele. Asigură-te ca imaginea ta online este impecabilă. Postează fotografii calitative și actualizate astfel încât clienții să fie atrași de serviciile tale.

5. Clientul rămâne stăpânu tău

Iată un aspect care nu s-a schimbat și care va rămâne la fel mereu în această industrie. Este important să iei în serios toate plângerile clientului  și să faci tot posibilului ca acestea să nu se repete. Poți transforma astfel o slăbiciune în puterea ta, deoarece fiecare plângere va fi o oportunitate de a face pașii necesari pentru a deveni cel mai bun.

Dacă vei pune în aplicare toate aceste sfaturi vei ieși cu siguranță în evidență în cel mai bun mod, iar afacerea ta se va ridica spre succes.

 

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Tragedii pe şosele

Știe publicată cu

în data de

■ un tînăr de 28 de ani a murit după ce a provocat un accident pe E85 ■ în aceeaşi zi, trupul fără viaţă al unui bărbat a fost găsit pe marginea unui drum ■ poliţiştii au constatat că era vorba de victima unui accident rutier ■

Un tînăr de 28 de ani a decedat în spital, miercuri, 22 mai, după ce a fost implicat într-un accident rutier produs în aceeaşi zi pe E85, în localitatea Horia. Conform informaţiilor oferite de poliţişti, tînărul ar fi pătruns la un moment dat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 30 de ani, din Roman. Deşi a fost transportat la spital, tînărul, originar din Iaşi, a decedat în urma leziunilor suferite, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Roman, a reieşit că un tînăr de 28 de ani, din Iaşi, a condus un autoturism pe DN 2 E 85, iar în localitatea Horia, pe fondul neatenţiei, ar fi pătruns pe sensul opus de deplasare, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie de 30 de ani, din Roman. Din impact a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto, care au fost preluaţi şi transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, în urma leziunilor suferite, tînărul a decedat. Pînă în acest moment nu a fost posibilă testarea alcoolscopică a conducătorilor auto. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă“, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ. În alt caz petrecut în Neamţ, un cadavru descoperit pe marginea drumului în localitatea Plăieşu, comuna Timişeşti, a făcut ca circulaţia să fie întreruptă pe un sens. S-a întîmplat în dimineaţa zilei de miercuri, 22 mai, cînd cei care au trecut prin zonă au văzut pe marginea carosabilului un om. Pentru că părea a fi decedat, a fost făcut un apel la 112. Imediat la faţa locului au venit oamenii legii din cadrul IPJ Neamţ care au constatat că pentru victimă nu se putea face nimic, fiind decedată. Cercetarea iniţială la faţa locului a condus la concluzia că bărbatul a murit în urma unui accident rutier, în apropiere existînd urme de frînare, dar şi cioburi de sticlă, semn că maşina implicată în accident a fost avariată în urma impactului. Se pare că victimă ar fi un bărbat în vîrstă de 47 de ani, din localitatea Timişeşti. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamţ pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. Specialiştii ar putea aduce ceva lumină şi în modul de producere a evenimentului, dinamica şi forţa loviturilor care au condus la uciderea omului. Pînă la finalizarea măsurătorilor, la locul tragicului accident circulaţia a fost întreruptă pe DN 15B, km 57 plus 500, iar traficul a fost blocat pe sensul de mers Tîrgu Neamţ – Cristeşti. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetarea putînd fi extinsă şi pentru acuze de părăsirea locului accidentului. Oamenii legii fac cercetări pentru depistarea autovehiculului, dar şi a şoferului implicat în accident, acesta putînd fi acuzat de mai multe infracţiuni la regimul rutier. (C. FILIP, G. MUNTEANU)

Citește știrea

Actualitate

Primarul, profesor la Ora de administraţie publică

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ Lucian Micu le-a vorbit elevilor de la Colegiul Naţional Roman- Vodă despre atribuţiile şi resonsabilităţile autorităţilor publice locale

Tinerii din liceele romaşcane l-au invitat pe primarul Lucian Ovidiu Micu, să le predea o lecţie în proiectul Ora de administraţie publică. Marţi, 21 mai, edilul şef le-a vorbit liceenilor despre principalele atribuţii şi responsabilităţi ale autorităţilor publice locale. În proiect sînt vizaţi ca grup ţintă 450 de elevi de la toate unităţile liceale din oraş, care manifestă dorinţa de a se implica activ în viaţa comunităţii locale, de aşa manieră încît generaţia aflată acum pe băncile şcolii să se implice activ în Viaţa Cetăţii, prin demararea a cît mai multe proiecte pentru oraş şi generaţia tînără. „Nu de puţine ori, am întîlnit cazuri în care cetăţenii, indiferent de gradul de educaţie, nu cunosc noţiuni elementare despre rolul Primăriei şi al Consiliului Local, care sînt atribuţiile primarului, responsabilităţile sale, dar şi felul în care taxele plătite de cetăţeni pot fi cheltuite în interesul oamenilor. Pentru a înţelege corect modul cum funcţionează o comunitate, este necesar ca, încă de tineri, să ştim informaţii generale despre administraţie, astfel încît să putem noi, cetăţenii, să cerem corect şi clar maximizarea eforturilor pentru dezvoltarea unei localităţi. Nu îmi propun să predau o lecţie tehnică de administraţie, ci vreau să-i încurajez pe tineri să-şi dezvolte curiozitatea pe acest domeniu şi, de ce nu, să-i încurajez pe cei care vor dori să se îndrepte spre studii de specialitate. Cred că este un exerciţiu util, atît pentru tinerii pe care-i văd din ce în ce mai activi şi implicaţi în viaţa oraşului, dar şi pentru mine, ca şef al administraţiei locale, pentru că am prilejul de a avea un feedback direct de la generaţia nouă, una care nu se teme să spună direct care sînt minusurile unei administraţii sau cum vede îmbunţăţirea. Voi merge în toate cele şapte licee din oraş, iar din toamnă, în funcţie de sugestiile primite de la liceeni, vom îmbuntăţi proiectul, pentru a fi şi mai accesibil şi mai interesant, dar mai ales aplicat“, a declarat primarul Lucian Micu. Proiectul este derulat cu sprijinul ONG-ului Kult Hub, iar la ora ce se întinde pe durata a 50 de minute, poate participa orice elev din unitatea de învăţămînt respectivă, existînd o sesiune de întrebări şi răspunsuri de ambele părţi. A fost prezentat participanţilor la prima lecţie de admnistraţie publică şi un clip video care descrie cîteva din particularităţile administraţiei publice romaşcane. Prima parte a acestui proiect se va derula pînă pe 15 iunie, urmînd ca, la începutul anului şcolar 2019-2020, să fie reluat şi actualizat, în funcţie de cerinţele participanţilor. Pe lîngă sesiunile generale de informare, proiectul prevede şi cîteva întîlniri specializate pe subdomenii din administraţie, la care vor lua parte şi alţi specialişti în varii domenii, printre aceştia aflîndu-se şi judecătorul Cristi Danileţ, care va fi prezent la Roman pe 10 iunie.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: 155 de elevi n-au „servit“ evaluarea la clasa a VI-a

Știe publicată cu

în data de

Autor

Miercuri, 22 mai, a avut loc evaluarea competenţelor din aria curriculară Limbă şi comunicare, la clasa a VI-a. Dintre cei 3752 de elevi înscrişi la evaluare, au participat 3597 de elevi, 155 de elevi fiind absenţi. „Instrumentele de evaluare: testele, baremele de corectare şi fişele de evaluare au fost elaborate de Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare. Testele administrate elevilor au fost în concordanţă cu programele şcolare în vigoare, avînd un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale. Administratorul de test pentru clasa a VI-a este un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic, care, de asemenea, nu are ore la clasa respectivă. Durata alocată rezolvării testului a fost de 60 de minute.Testele sînt evaluate, în cadrul unităţii de învăţămînt, de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. Evaluarea se face cu respectarea strictă a baremului. Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei“, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. Testele vor fi valorificate la nivelul unităţii de învăţămînt prin: informarea elevilor, a părinţilor sau reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, prin analiza rezultatelor la nivelul catedrelor şi comisiilor metodice. Acolo unde este cazul se vor întocmi planuri individualizate de învăţare. Joi, 23 mai, este programată evaluarea competenţelor din aria curriculară Matematică şi ştiinţe ale naturii.

Citește știrea

Trending