Contactează-ne

Politica

Toată revolta românilor furați și umiliți se exprimă azi prin două cuvinte: Fără Penali.

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dacă ești unul dintre acești români care s-au săturat ca banii pe care îi dau statului prin taxe și impozite pentru școli, spitale sau autostrăzi să fie furați, semnează și tu inițiativa cetățenească #farapenali! Nu punem lupul stăpân la stână și nici hoțul stăpân peste banii noștri!

Peste 600.000 de cetățeni au semnat deja inițiativa „Fără penali în funcții publice”, în patru luni de la startul campaniei. Printre ei se află artiști respectați, actori și muzicieni, intelectuali importanți, vedete de televiziune sau sportivi de renume.

Campania continuă până în 20 august, iar voluntari și membri USR din toată ţara vor strânge semnături în continuare şi în judeţul Neamţ, unde în perioada 10-11 august vor colinda judeţul împreună cu Caravana #fărăpenaliînfuncţiipublice. Vineri pot semna la voluntarii Caravanei cetățenii din Piatra Neamț, în Piața Centrală și la magazinul Altex din Centru, iar sâmbătă locuitorii orașului Târgu Neamț, la Statuia lui Ion Creangă. În Roman, va fi în continuare program zilnic la cortul amplasat în fața Halei Centrale de la Piața Mare.

„Mesajul «Fără penali în funcţii publice» este cel mai puternic semnal pe care românii îl transmit politicienilor. #Fărăpenali a cuprins toată țara, îl vedem proiectat în concerte, scris pe clădiri și pe străzi. Sunt cuvintele care conțin furia noastră, dar și dorința de schimbare. Ne-am săturat să fim furați și umiliți de niște baroni politici și vrem o societate modernă condusă de oameni cinstiți și competenți. Asta înseamnă #fărăpenali, iar judeţul Neamţ trebuie să transmită mesajul acesta. Pentru noi este de neconceput ca un oraş şi un judeţ în care în alte timpuri românii se luptau împotriva celor care încercau să le fure libertatea, să se complacă astăzi cu persoane condamnate penal în frunte. Nemţenii au datoria să nu uite aceste lucruri şi să facă acest pas pentru copiii şi nepoţii noştri”, a declarat președintele USR, deputatul Dan Barna.

Nu uitați că în trecut părinții și bunicii noștri rezistau şi se luptau în condiții mult mai grele şi prin metode mult mai dificile. Ei nu au acceptat abuzurile şi nu au rămas indiferenţi. Astăzi putem face cu o semnătură tot ce generaţiile de ieri făceau prin trudă şi riscuri care azi pot părea greu de imaginat. Azi e rândul nostru să nu rămânem indiferenţi!

„Ne apropiem de finalul campaniei de strângere de semnături și deja am depășit cu mult numărul necesar de semnături la nivel național, dar pentru reușita inițiativei avem mare nevoie de susținerea cetățenilor din câteva județe anume. Printre acestea se numără și județul Neamț. Refuz să cred că nemțenii doresc ca niște persoane care sunt condamnate penal să conducă destinele lor și pe ale copiilor lor. De aceea, vă rog să vă implicați, să mergeți la voluntarii campaniei și să susțineți cu semnătura dumneavoastră această inițiativă”, a precizat Iulian Bulai, deputat USR Neamț.

Mai avem aproape două săptămâni. Intrați pe farapenali.ro, descărcați lista județului dumneavoastră, mergeți la familia, prietenii, colegii și vecinii dvs, din județele care nu au atins pragul de 20.000 de semnături. #FărăPenali este o miză mare pentru România. Printre județele în care avem mare nevoie de semnături se numără: Alba, Bacău, Bihor, Buzău, Galați, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Suceava, Tulcea și Vaslui.

„O semnătură pentru «Fără Penali în Funcții Publice» înseamnă o semnătură împotriva celor care au demontat bucată cu bucată economia României și s-au îmbogățit din vânzarea ei pe șpăgi uriașe și la prețuri de nimic, împotriva celor care și-au pus neamurile și prietenii prin tot felul de funcții de rang înalt fără respectarea vreunui criteriu de competență și împotriva celor care prin deciziile lor din ultimii 28 de ani au făcut ca milioane de părinți, copii si frați de-ai noștri să ia drumurile străinătății. Reușita inițiativei Fără penali în Funcții publice ar fi un semn clar pentru ei că românii nu-i mai vor la conducerea țării”, a declarat Radu Samson, președintele USR Neamț.

Dacă doriți să semnați #fărăpenali sau aveți o listă de semnături gata completată, vă rugăm să veniți la corturile „Fără Penali” din Roman, în fața Halei Centrale de la Piața Mare, și din Piatra Neamț, în fața magazinului Altex din centru, sau sunaţi-ne la 0745/556.144.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Stefan

    9 august 2018 at 11:08 AM

    Eu am alt mesaj:fara demagogi!Ce ziceti, d-lor?!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Candidat PSD la Primăria Roman, mesaje de intimidare de la „Voievod“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ este posibil ca Bogdan Huci să candideze la funcţia de primar ■ după ce s-a vehiculat numele, senatorul Dan Manoliu susţine că acesta ar fi fost ameninţat ■ PSD Roman îşi va anunţa candidatul după finalizarea dezbaterilor interne ■

La una din puţinele conferinţe de presă susţinute în ultima vreme de PSD Roman, senatorul Dan Manoliu, după ce a făcut rechizitoriul celor vinovaţi de declanşarea artificială a unei crize a apei în urbea muşatină, a făcut şi o serie de dezvăluiri despre „ostilităţile“ declanşate între cei care aspiră la mult rîvnitul fotoliu de primar al municipiului.

La întrebarea jurnaliştilor referitoare la nominalizările pentru candidatul care ar putea intra în cursa electorală la Roman, senatorul Dan Manoliu a spus:

„Da, e o întrebare la care mă aşteptam, deşi, sincer să fiu, nu mi-aş fi dorit să mi-o puneţi încă. Şi am să vă explic de ce. Ca în oricare partid serios am făcut o testare, lansînd cîteva nume, ca de exemplu acela al lui Bogdan Huci. Ştiţi ce s-a întîmplat? Acesta a primit telefoane de ameninţare de la nişte «personaje» din judeţ, oricum cu mesaje din partea unui «voievod» local, care erau de genul: «Frăţică, nu-ţi stă bine?, Nu poţi sta liniştit?».

Nu vă ascund şi faptul că o serie de oameni de afaceri au primit şi ei atenţionări de genul acesta, după binecunoscutul principiu stalinist «Dacă nu eşti cu mine, eşti duşmanul meu». Eu nu mi-am permis să ameninţ pe nimeni în cei trei ani cînd PSD a fost la guvernare, ca senator în Parlamentul României“, a declarat senatorul Dan Manoliu.

Chestionat de ce persoana care susţine că a primit aceste ameninţări nu iese public să spună tranşant că a primit mesajele, lucru ce poate constitui o faptă penală, senatorul a spus: „Îşi va asuma, o să vedeţi, cînd va fi cazul“. Acesta a adăugat şi faptul că pe lista membrilor de partid evaluaţi se află şi el, şi deputatul Alexandru Romaru şi consilierii locali.

În ceea ce priveşte lista de consilieri locali şi judeţeni a făcut precizarea că şi aceştia sînt supuşi „măsurătorii“. La un candidat pentru un loc pe lista de consilieri va conta notorietatea, activitatea în consiliul local sau judeţean, numărul de voturi obţinut şi activitatea de partid. Oricum se merge pe principiul „Preferăm să măsurăm de 10 ori şi să tăiem o dată“.

Citește știrea

Actualitate

Lasă vaporul pentru Consiliul Judeţean Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Florin Zaharia a fost desemnat candidatul USR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean ■ el este comandant de cursă lungă în cadrul unei companii britanice ■

Delegaţii Conferinţei Judeţene a USR Neamţ au ales, recent, prin vot, candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ şi candidaţii pentru lista de consilieri judeţeni.

„Din cei patru candidaţi interni înscrişi în cursă, vicepreşedintele USR Neamţ, Florin Zaharia, a fost desemnat drept candidat USR pentru funcţia de preşedinte al CJ Neamţ. Acesta a obţinut votul majoritar al delegaţilor USR Neamţ, astfel că nu a mai fost necesară organizarea celui de-al doilea tur”, au transmis reprezentanţii USR Neamţ.

Le mulţumesc tuturor colegilor din USR Neamţ pentru încrederea acordată la alegerile interne şi nominalizarea mea în competiţia electorală pentru preşedinţia CJ Neamţ. Sînt  convins că împreună cu toţi colegii de pe lista candidaţilor, dar şi cu toţi ceilalţi membri, vom reuşi să facem o campanie reuşită şi vom obţine un număr mare de locuri în formarea viitorului consiliu judeţean.

Urmează o perioadă foarte dificilă, dar venim în faţa nemţenilor cu o listă de oameni dornici să propună proiecte pentru cetăţeni şi să aducă transparenţă în cheltuirea banului public. Doar astfel vom putea  să facem diferenţa şi să aducem schimbarea  în administraţia judeţeană, mult aşteptată de toată lumea”, a declarat vicepreşedintele USR Neamţ, Florin Zaharia.

Deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ, a declarat că are încredere în şansele colegului său: „Conferinţa Judeţeană a adunat circa 150 de delegaţi din filiale USR din tot judeţul. Acestora le mulţumesc pentru efortul lor de a veni la Piatra Neamţ pentru a decide împreună cine ne va reprezenta la alegerile pentru Consiliul Judeţean. Totodată, îl felicit pe colegul meu Florin Zaharia pentru că a reuşit să îşi convingă colegii că este cel mai potrivit pentru a fi candidatul USR la preşedinţia CJ.

Nu este o misiune uşoară, dar nici imposibilă, pentru că Florin este un coleg hotărât şi implicat. Asta ne-a demonstrat-o în toate proiectele în care s-a implicat în cadrul USR. Multe organizaţii locale şi demersuri publice ale USR i se datorează, de aceea am încredere că va face o figură frumoasă în iunie”.

Florin Zaharia are 46 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă. Este membru USR din ianuarie 2019, iar implicarea lui în filială a făcut ca la scurt timp să fie ales de colegi ca vicepreşedinte al filialei locale din Piatra Neamţ, dar şi al filialei judeţene. De profesie, Florin Zaharia este inginer transporturi maritime, absolvent al  Institutului de Marină „Mircea Cel bătrân”, secţia Navigaţie şi în prezent este Comandant de Cursă Lungă în cadrul unei companii britanice.

Citește știrea

Actualitate

Candidaturi la Primăria Piatra: USR „a schimbat modificarea”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ USR a bătut palma cu PLUS şi noul candidat este Cosmin Asandei

Mişcare ciudată a USR, la Neamţ, care şi-a „retrogradat” candidatul la Primăria Piatra Neamţ, după ce a bătut palma cu PLUS pentru a merge cu liste comune în alegerile locale.

În sine, mişcarea este una normală, însă ciudăţenia rezidă în aceea că a fost făcută la puţin timp după ce propriul candidat la primărie a fost anunţat cu „surle şi trîmbiţe”. Ce fel de mesaj transmiţi cînd îţi anunţi candidatul la primărie, cu declaraţiile publice de rigoare, e cel mai bun, va cîştiga etc, pentru ca la scurt timp să descoperi că nu e cel mai bun, că altul e cel mai bun, iar candidatul tău e de… locul doi, adică de viceprimar? Bine că n-au apucat să tipărească afişele electorale. Fără răutate, dar pînă la înscrierea candidaturilor, în ritmul acesta, USR mai poate schimba candidatul de vreo două-trei ori.

Iată comunicatul USR: „Conducerile organizaţiilor judeţene USR şi PLUS Neamţ au ajuns la un acord privind candidatura pe liste comune la alegerile locale pentru Consiliul Judeţean Neamţ şi Municipiul Piatra Neamţ. Neamţ este al treilea judeţ la nivel naţional, după Bihor şi Sibiu, şi primul din Moldova în care cele două formaţiuni politice semnează un acord pentru a candida împreună la alegerile locale.

Astfel, în urma negocierilor purtate în ultimele săptămâni, s-a decis ca pentru Primăria Piatra Neamţ să candideze reprezentantul PLUS, Cosmin Asandei, în timp ce propunerea USR, Marius Irimia, va fi candidatul pentru funcţia de viceprimar. În privinţa alegerilor pentru Consiliul Judeţean, USR va da candidaţii atît pentru funcţia de preşedinte, cît şi pentru cea de vicepreşedinte, alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor urmînd să aibă loc în cadrul Conferinţei Judeţene a USR Neamţ din 15 februarie. De asemenea, tot prin negociere a fost stabilit şi algoritmul după care vor fi ocupate poziţiile pe liste, numele candidaţilor urmînd să fie făcute publice ulterior.

„Întrăm în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor locale şi, iată, sîntem al treilea judeţ din ţară unde USR şi PLUS decid să candideze împreună pe aceeaşi listă. Este un semnal clar de unitate pe care îl dăm, mai ales că în scurt timp vom fi un singur partid. În perioada următoare, acolo unde există candidaţi de la ambele formaţiuni, vor avea loc negocieri locale şi vom decide sub ce formulă vom candida. Referindu-mă strict la USR, filialele locale existente continuă să-şi desemneze candidaţii pentru alegerile locale, în timp ce echipa de extindere lucrează pentru a putea avea candidaţi în cît mai multe localităţi din judeţ”, a declarat deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ.

„Prin semnarea acordului privind desemnarea candidaţilor comuni pentru Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, am făcut încă un pas important spre fuziunea celor două partide, USR şi PLUS, fuziune aşteptată şi dorită de cetăţeni. Este primul acord din zona Moldovei şi sperăm să dăm un semnal pentru toate filialele din ţară. Aş vrea să transmit că noi, Alianţa USR PLUS, am înţeles şi respectat dorinţa alegătorilor de a oferi o alternativă puternică la actuala clasa politică şi că doar împreună vom putea să oferim proiecte şi soluţii pentru dezvoltarea localităţilor din judeţul Neamţ”, a declarat Ionuţ Meraru, preşedintele PLUS Neamţ”.

 FOTO: sursa USR – Aceasta este o fotografie trimisă de USR. Mai era una în care erau cei doi lideri USR Neamţ şi PLUS Neamţ. Niciuna cu noul candidat la primărie. Aşa că o publicăm şi noi pe cea de grup şi vă provocăm pe dumneavoastră să-l identificaţi pe candidatul USR PLUS la primărie. Că noi n-am reuşit.

UPDATE: Cititorii l-au identificat pe candidat.

Citește știrea

Trending