Contactează-ne

Actualitate

Tîrgu Neamţ: Primăria caută chiriaşi pentru trei locuinţe ANL

Știe publicată cu

în data de

■ sînt disponibile trei apartamente cu o cameră în blocul V1 ■ solicitanţii trebuie să fie tineri cu vîrste de pînă în 35 de ani şi să îndeplinească mai multe condiţii ■

În blocul V1 din proprietatea Primăriei Tîrgu Neamţ s-au eliberat trei apartamente cu o cameră, acestea fiind disponibile pentru închirierea către tineri cu vîrste de pînă în 35 de ani. Cei interesaţi sînt invitaţi să depună cerere, cu documentele aferente, pînă vineri, 17 mai, ora 14, la Registratura primăriei. Fiecare dosar va fi analizat, urmînd să fie declarat cîştigător solicitantul cu punctajul cel mai mare. „Primăria oraşului Tîrgu Neamţ aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că se pot depune dosare în vederea repartizării a trei apartamente cu o cameră: ap.28, 29 şi 43 în Blocul V1, Bulevardul Ştefan cel Mare. Informaţii suplimentare puteţi obţine la sediul Primăriei Oraşului Tîrgu Neamţ din str. Ştefan cel Mare, nr.62, Serviciul Investiţii şi Transporturi(Nr.33), etaj II sau la tel. 0233/790.245 int.133. Termenul limită de depunere a dosarelor este pînă vineri, 17.05.2019, ora 14,00. Dosarele se vor depune la Registratura Primăriei oraşului Tîrgu Neamţ (camera 4, parter)“, se arată în anunţul postat pe pagina de internet a administraţiei publice locale. Modul de repartizare a locuinţelor a fost reglementat prin hotărîre a Consiliului Local. La stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor se va ţine cont atît de criteriile de acces la locuinţă, cît şi de criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj. Astfel, titularul cererii trebuie să îşi desfăşoare activitatea în oraşul Tîrgu Neamţ, să fie major, în vîrstă de pînă la 35 ani la data depunerii solicitării şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în termen de cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vîrste. O altă cerinţă prevede ca titularul, membrii familiei sale sau persoanele aflate în întreţinerea sa, să nu deţină sau să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat sau a unităţii administrativ teritoriale sau a unităţii în care-şi desfăşoară activitatea, în oraşul Tîrgu Neamţ. Pentru cei care îndeplinesc condiţiile cerute, departajarea se va face în funcţie de criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj, acestea vizînd situaţia locativă actuală, starea civilă, starea de sănătate, vechimea cererii solicitantului, nivelul de studii şi pregătirea profesională, venitul mediu brut pe membru de familie, situaţii locative sau sociale deosebite. La nivelul oraşului există sute de cereri pentru locuinţe, dar sînt destul de rare situaţiile în care titularii primesc veşti bune, dat fiind faptul că în ultimii ani nu s-au mai construit blocuri de locuinţe la Tîrgu Neamţ. Situaţiile în care se eliberează apartamente se datorează, de regulă, faptului că titularii au împlinit 35 de ani şi nu mai pot prelungi contractul de închiriere.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending