Contactează-ne

Actualitate

Tîrgu Neamţ: Campanie de strîngere de fonduri pentru spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ campania se derulează prin intermediul Asociaţiei Help-Spit Tîrgu Neamţ, coordonată de preotul misionar Emilian Creţu ■ se doreşte dotarea spitalului cu echipamente de protecţie şi aparatură ■

În contextul epidemiologic actual, persoanele fizice şi juridice sînt invitate să ia parte la o campanie de strîngere de fonduri pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ cu echipamente de protecţie şi aparatură medicală, necesare în lupta cu Covid-19.

Campania, intitulată Uniţi pentru viaţă, se derulează prin intermediul Asociaţiei Help-Spit Tîrgu Neamţ şi este coordonată de preotul misionar Emilian Creţu, de la capela din incinta unităţii sanitare.

„Numărul de infectări cu coronavirus este în creştere alarmantă. Ştim deja că sistemul medical este insuficient pregătit pentru aceată criză, iar Spitalul Orăşenesc Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ nu face excepţie. Declarat centru suport în lupta pentru Covid-19, spitalul din Tîrgu Neamţ va asigura diagnosticarea şi tratamentul pentru pacienţii cu forme uşoare de boală.

Viaţa fiecăruia dintre noi depinde aşadar de echiparea sa corespunzătoare. Din fericire, suntem peste 500.000 nemţeni care ne putem uni forţele pentru aface acest lucru posibil. Ajutorul tău poate face diferenţa. Donează pentru dotarea spitalului cu aparatura medicală şi echipamentele de protecţie necesare!

Fără echipamentul care trebuie reînnoit la fiecare contact cu pacientul, cadrele medicale sunt cel mai expuse la virus. Fără aparatura necesară, medicii nu ne pot oferi îngrijirea de care avem nevoie. Mai mult ca niciodată, cadrele medicale au nevoie să le devenim aliaţi în lupta pentru viaţa noastră, a bunicilor, părinţilor sau copiilor noştri“, se menţionează pe pagina de Facebook a Asociaţiei Help- Spit, aici fiind detaliată şi lista materialelor de protecţie şi echipamentelor de care ar fi nevoie: 60.000 măşti de unică folosinţă, 6.000 măşti de unică folosinţă FFP2 FFP3, 6.000 mănuşi de unică folosinţă, 3.000 ochelari de protecţie, 3.000 combinezoane de unică folosinţă impermeabile, 30.000 halate de unică folosinţă, 30.000 capeline de unică folosinţă, 40.000 acoperitori pantofi, 2 ventilatoare mecanice, 5 lămpi ultravilolete, 5 scannere de temperatură, 5 aparate nebulizatoare.

Donaţii se pot face în conturile: asociaţiei Help-Spit: RO65BTRL02801205995436XX (lei), RO 35BTRLEURCRT0099543601 (euro), RO90BTRLGBPCRT0099543601 (lire) (Swiftcode: BTRL022, Banca Transilvania). Demersul este susţinut şi de primarul Daniel Harpa. „Această campanie este iniţiată de un grup de tineri frumoşi şi deştepţi, în colaborare cu Primăria şi Spitalul Târgu Neamţ.

Vă rog să o susţineţi şi să aveţi încredere că fondurile vor ajunge acolo unde, în aceste zile, este atîta nevoie de ele! Iniţiativa e susţinută atît de mine, în calitate de primar al oraşului Târgu Neamţ, cît şi de dr. Florin Apostoae, managerul spitalului. Organizaţia care va derula campania este Asociaţia Help-Spit Tîrgu Neamţ, aflată sub coordonarea părintelui Creţu, căruia îi sunt profund recunoscător pentru sprijinul necondiţionat.

Orice sumă donată este un ajutor care poate face diferenţa! Mulţumesc pe această cale şi antreprenorilor locali care şi-au oferit deja sprijinul, avînd în vedere deducerile de la impozitare. Orice implicare din partea mediului de afaceri este extrem de importantă. Nu în ultimul rînd, mulţumesc tuturor celor care aţi făcut această campanie posibilă! Doar uniţi putem trece cu bine peste această perioadă“, a precizat primarul Harpa pe Facebook.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending