Contactează-ne

Eveniment

FOTO: TIR răsturnat la Tupilaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un TIR încărcat cu pietriş s-a răsturnat în această dimineaţă, marti, 18 septembrie, la intrarea în localitatea Tupilaţi. Şoferul a a rămas blocat în cabină, fiind nevoie de intervenţia salvatorilor nemţeni. “Accident rutier, Borşeni, la intrarea în Tupilaţi. Un tir încărcat cu balast s-a răsturnat iar şoferul a rămas blocat în cabină. La locul evenimentului s-au deplasat patru echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de intervenție de capacitate medie, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și o ambulanță SMURD de prim ajutor. La locul evenimentului au fost mobilizați și voluntarii din cadrul SVSU Războieni, cu o autospecială de intervenție”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

UPDATE 8.00: “Din informaţiile de la faţa locului în TIR era o singură victimă care nu este încarcerată ci doar blocată în cabină. Se acţionează pentru scoaterea acesteia. Persoana este conştientă” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Înecat în rîu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni au intervenit, marţi, 18 februarie, pentru a scoate trupul unui bărbat din apele rîului Topoliţa, în comuna Petricani.

“În urma unui apel la 112, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Tîrgu Neamț a scos un bărbat din apele rîului Topolița din comuna Petricani. La locul intervenției se deplasează un echipaj SAJ. Bărbatul nu prezintă semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Transportatori amendaţi de poliţiştii locali

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost aplicate opt amenzi în valoare de 3.000

Opt amenzi în valoare de 3.000 de lei au aplicat poliţiştii locali din Piatra Neamţ care au desfăşurat în perioada 10-16 februarie,  acţiune ce a vizat transportatorii din municipiu.

„În perioada 10.02.2020 – 16.02.2020, poliţiştii Biroului Siguranţă Rutieră – Poliţia Locală Piatra Neamţ au desfăşurat o acţiune specifică pe linia respectării prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere, ale HCL 305/2013 privind transportul în regim taxi precum şi ale Legii 92/2007 privind serviciile de transport public local.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 de lei.

O amendă în valoare de 1.000 de lei s-a aplicat pentru încălcarea art. 44 şi art. 45 din Legea 92/2007 (”Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, operatorii economici care nu au inscripţionat în mod corespunzător mijloacele de transport folosite pentru transportul în cont propriu.  Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei conducătorul auto pentru nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2) privind refuzul de a prezenta la control documentele corespunzătoare”), iar pentru nerespectarea art. art. 22 (”se interzice transportul pe o singură cursă a mai mult de un client”) din Legea privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere (Legea 38/2003) au fost sancţionate două persoane cu amenzi contravenţionale în valoare de 900 de lei.

În acelaşi context au fost monitorizate mai multe zone din municipiul Piatra Neamţ, iar 22 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea art. 8, pct. ”l” din HCL 7/2010 – Regulamentul privind buna gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra Neamţ (”În vederea conservării şi dezvoltării parcurilor, zonelor florale, spaţiilor verzi din perimetrul municipiului Piatra Neamţ cît şi pentru protecţia florei se interzice: accesul, staţionarea, oprirea şi circulaţia autovehiculelor de orice tip pe spaţiile verzi sau plantate, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, pe trotuare şi aleile pietonale”)”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cerşetori, scandalagii şi beţivi, amendaţi de jandarmi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost aplicate sancţiuni de 30.000 de lei

Jandarmii nemţeni au aplicat sancţiuni de 30.000 de lei, în urma unor acţiuni desfăşurate în perioada 10-16 februarie. Au fost vizaţi în principal, cerşetorii şi scandalagii, dar au fost aplicate amenzi şi pentru transport de masă lemnoasă fără documente legale.

“În perioada 10 – 16 februarie, jandarmii au sancţionat contravenţional mai multe abateri de la legislaţia în vigoare, în municipiile Piatra Neamţ şi Roman dar şi în localităţile Bicaz şi Tîrgu Neamţ.

Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 15.600 lei pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială: apelarea în mod repetat şi nejustificat la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, fumatul în loc nepermis, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea unor scandaluri, tulburarea ordinii publice, refuzul declinării identităţii în faţa agentului constatator.

Pentru fapte precum „vînzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decît cele autorizate(…)”, „pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale fără permis”, „transportul (…) fără avize de însoţire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală(…)” precum şi pentru „circulaţia autovehiculelor de orice tip şi transportul buştenilor prin albia minoră a rîurilor şi pîraielor din zona de munte ”, jandarmii nemţeni au aplicat sancţiuni în valoare de aproximativ 14.000 lei.

Pe lângă cele 140 de sancţiuni aplicate, dintre care 80 au fost amenzi, pe timpul misiunilor realizate în cooperare cu Poliţia, jandarmii nemţeni au constatat şi două infracţiuni pentru care au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe şi furt, fapte prevăzute şi sancţionate de art.193, respectiv art. 228 Cod Penal”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending