Publicitate

■ rulourile de gazon artificial au sosit la Piatra Neamţ, urmînd a fi înlocuită suprafaţa uzată de pe terenul III ■ „Suprafaţa pe care se joacă acum e de mult ieşită din uz, are 13 ani de folosinţă“, spune Lucian Amarghialei, administratorul bazei sportive ■

Terenul III al Stadionului Ceahlăul va fi modernizat începînd din această vară prin înlocuirea covorului de gazon sintetic cu o suprafaţă nouă. Acest lucru este posibil în urma unui program iniţiat anul trecut de Federaţia Română de Fotbal, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ. Zilele trecute, în parcarea interioară a Complexului sportiv Municipal (zona tribunei oficiale) au fost aduse şi depozitate materialele necesare înlocuirii suprafeţei, însă operaţiunea este condiţionată de vreme şi de programul competiţional. „Cel mai probabil, terenul va fi montat la sfîrşitul lunii mai, începutul lui iunie, pentru că, în primul rînd, vremea trebuie să permită efectuarea lucrării. E nevoie să decopertăm terenul de covorul vechi, apoi firma care se ocupă de operaţiune va monta noua suprafaţă. Cam în două săptămîni se încheie lucrarea. Primăria hotărăşte cînd se va pune noul gazon, dar va trebui să se ţină cont şi de calendarul competiţional al echipelor de juniori, sau a celor care au programate jocuri aici“, a declarat Lucian Amarghioalei, administratorul Complexului sportiv Municipal Ceahlăul. Acesta spune că înlocuirea suprafeţei era necesară, deoarece covorul aritificial este ieşit deja din uz, avînd 13 ani vechime. „Suprafaţa care e acum pe teren este din 2005, şi, în mod normal, are ca termen de folosinţă 5 ani. Nici aşa nu arată foarte rău peste tot, la cît s-a jucat pe el, dar era nevoie să fie schimbată. Din ce am văzut acum, firul de gazon artificial are 4-5 centimetri şi cred că e pe modelul celui care acoperă terenul la ora actuală. Covorul care va fi decopertat va fi folosit pentru alte cîteva terenuri de sport din oraş, pe care le va stabili primăria. Eu propun ca unul să fie la Colegiul Tehnic Forestier, pentru că ar putea fi folosit de copiii de la grupele de juniori“, a mai precizat Lucian Amarghioalei, fostul atacant al Ceahlăului din anii ’80. Proiectul de modernizare a terenului cu gazon artificial de la stadion, unde îşi susţin antrenamentele atît echipa CSM Ceahlăul, cît şi grupele de fotbal de la LPS Piatra Neamţ, a fost concretizat în toamna anului trecut, pe 4 noiembrie, primarul Dragoş Chitic şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu semnînd parteneriatul pentru înlocuirea gazonului de pe terenul III. Un rol important în realizarea acestui proiect ce îşi propune promovarea sportului în rîndul tinerilor l-a avut pietreanul Cristi Vornicu, membru în Comitetul Executiv al FRF (futsal), acesta însoţindu-l pe şeful federaţiei în vizita făcută la sediul primăriei şi la complexul sportiv din Piatra Neamţ. La semnarea actelor de parteneriat au mai fost prezenţi atunci Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, Jean Bratu, secretar AJF Neamţ, Cătălin Roca, preşedinte CSM Ceahlaul şi Ovidiu Ţoc, director LPS Piatra Neamţ.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi rău să se facă ceva și cu pista de atletism. Pe lângă amatorii de mișcare ce o folosesc conform programului stabilit de primărie, acolo se antrenează în principal cei care fac sport de performanță. Tot cauciucul este sfâșiat și e departe de a fi niște condiții decente de pregătire pentru sportivi și antrenori. De organizarea unor competiții nici nu poate fi vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.