Contactează-ne

Eveniment

Tentativa de la Colibele Haiducilor, un alt proces

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a contestat pedeapsa de 4 ani de detenţie ■ el este bun de plată cu 42.000 de lei ■ bărbatul a înjunghiat o femeie cu care avea o relaţie de prietenie ■

Bărbatul care a înjunghiat o femeie cu care avea o relaţie de prietenie şi a primit 4 ani de închisoare a contestat sancţiunea dispusă de magistraţii Tribunalului Neamţ la Curtea de Apel Bacău. Prin decizie judecătorească Mircel Sorinel Zenica a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor după ce a mers pe procedură simplificată şi a recunoscut faptele pentru o pedeapsă mai blîndă. Pe parte civilă el este bun de plată cu peste 42.000 lei, din care daune morale şi materiale pentru victimă cumulează 31.000 lei, plus peste 10.000 de lei către Spitalul Judeţean Neamţ şi 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Magistraţii din judeţul vecin vor da în cauză o decizie definitivă. Fapta a avut loc pe 20 iunie 2018 cînd inculpatul în vîrstă de 48 de ani a înjunghiat o femeie de 35 de ani, cei doi avînd o relaţie de circa doi ani. S-a întîmplat în parcul de lîngă restaurantul Colibele Haiducilor. Conform anchetatorilor, cei doi se întîlneau ocazional, în Piatra Neamţ, din 2016. Pe 20 iunie au convenit din nou să se întîlnească şi s-au deplasat cu un taxi în apropierea localului menţionat. S-au aşezat pe o bancă din părculeţul din vecinătate, iar, la un moment dat, au început să se certe după ce femeia i-a spus că vrea să rupă relaţia. Cert este că la un moment dat, bărbatul de 48 de ani a lovit cu pumnul femeia. Aceasta a căzut la pămînt, iar agresorul s-a urcat cu genunchii pe ea şi a înjunghiat-o în zona toracelui de mai multe ori cu un briceag. Apoi a fugit pe strada de lîngă Parcul Zoo. La o intersecţie s-a întîlnit cu un echipaj de Poliţie care trecea prin zonă şi s-a predat oamenilor legii. Victima a reuşit să intre în curtea restaurantului, dar s-a prăbuşit, angajaţii chemînd Salvarea. A fost transportată la spital, unde în cursul nopţii a fost operată, pe lîngă plăgile produse prin înjunghiere stabilindu-se că avea şi o coastă ruptă. După ce a fost reţinut, autorul a fost audiat şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de tentativă de omor. Din primele cercetări a reieşit că agresorul a mai avut probleme cu legea, el fiind condamnat în alte cauze atît în ţară, cît şi în Italia.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE FOTO: Neamţ: Accident cu victimă, coliziune între un autoturism şi un cimentruc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc marţi, 23 iulie, în jurul orei 14.30, în localitatea Gîrcina pe DN 15 C. Din primele informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, este vorba de o coliziune între un autoturism şi un cimentruc.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending