Contactează-ne

Sport

Tenis: cam timizi la Circuitul Dacia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sportivii de la categoriile de copii şi juniori, de la cluburile nemţene de tenis, au avut prestaţii destul de şterse la recenta Cupă Stejaru, înscrisă în Circuitul Dacia – România – Vrancart – Trotuşul, întrecere consumată la Oneşti. Competiţia s-a derulat pe zgură şi sintetic, în aer liber şi a reunit participanţi începînd de la categoriile 10 ani, masculin şi feminin, pînă la seniori. O performanţă pentru practicanţi sportului alb din Neamţ a fost adjudecată de către Daria-Vanessa Onţanu, legitimată la CS Condor, aceasta intrînd în întrecerea de tip şah, unde a luat locul IV (12 ani). Romanul a avut şi el reprezentare, prin tînărul Alin Mihai Alban, de la Tenis Club Municipal, la categoria 10 ani ieşind al doilea. A fost învins numai de către Eric Bălţătescu, cel care şi-a adjudecat trofeul. De menţionat că tenisul încă mai profită de vremea destul de bună de afară şi mai are întreceri în aer liber, pe terenurile de zgură din întreaga ţară. Romanul s-a înscris în calendarul federaţiei cu o competiţie de anvergură: Masters-ul Naţional pentru seniori + 35 de ani, care va avea loc la baza Sense, de la Smirodava. Înscrierile mai au loc pînă pe 26 octombrie, deja anunţîndu-şi prezenţa împătimiţi ai sportului din întreaga ţară. Director al turneului va fi antrenorul Ioan Isciuc, cel care se ocupă de pregătirea tenismenilor de la Clubul Sense şi Clubul Atletic, arbitru principal fiind desemnat Ionel Cobuz. Se va juca pe terenurile cu zgură de la baza de lîngă fabrica de tricotaje atît la masculin, cît şi la feminin. În funcţie de numărul înscrişilor, care vor trebuie să achite cîte o taxă de 100 de lei, vor fi organizate turnee de tip şah sau pe tablouri. Categoriile vor fi, pentru ambele sexe, de +35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 +70, +75 şi +80 de ani. Toţi participanţii vor trebui să aibă viza anuală a FRT şi viza medicală valabilă şentru toată perioada de desfăşurare a concursului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Liber şi la minifotbal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ în peluze vor avea acces maxim 10 persoane ■ reprezentanţii CMS fac o serie de recomandări în vederea evitării riscului de răspîndire a coronavirusului ■

Club Sportiv Municipal Roman informează că, începînd de pe 6 iulie, se redeschide terenul de minifotbal din cadrul Complexului Sportiv Sala Sporturilor, însă în condiţiile de acces a maxim 10 suporteri.

Pentru a putea participa la un meci, romaşcanii vor trebui să facă programări la numărul de telefon 0723.606.640, conform următorului program: de luni pînă joi între ora 08.00 – 16.30 şi vinerea între ora 08 şi 14.00. „Accesarea terenului în zilele de sîmbătă şi duminică se va face doar pe baza rezervărilor efectuate în cursul săptămînii.

În cursul aceleeaşi zile, între partide se va aloca o jumătate de oră pentru dezinfectarea terenului de joc. Programul de funcţionare pentru terenul de minifotbal este de luni pînă duminică între ora 08:00 -22:00.Tarifele de închiriere sînt de 50 lei/oră pe timp de zi şi 100 lei/oră în nocturnă, care înseamnă perioada cuprinsă de la apusul soarelui, în funcţie de anotimp, pînă la închiderea programului cu publicul.

Tarifele aferente închirierilor se vor achita la casieria de la sediul Club Sportiv Municipal Roman din str. Ştefan cel Mare, nr. 246, între orele sus-menţionate“ se spune într-un comunicat de presă.

În acelaşi document se precizează o serie de reguli comportamentale ce trebuie respectate pe terenul de minifotbal. În acest sens, orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptomele specifice persoanelor suspecte de coronavirus, sau le-au prezentat în ultimele două săptămîni, trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.

Înainte de intrarea pe terenul de joc se va efectua triajul observaţional al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă. În cazul în care o persoană manifestă simptomele de COVID-19 sau are temperatură măsurată cu un termometru noncontact mai mare de 37,3 grade Celsius, nu i se va permite accesul în baza sportivă şi i se va recomanda să contacteze autorităţile sanitare.

La accesul în bază, persoanele vor fi trecute pe un tabel, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare. Igienizarea mîinilor e obligatorie înainte şi după activitatea sportivă. Este interzisă eliminarea salivei pe terenul de joc. Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.

Echipamentul utilizat în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic, închisă ermetic, urmînd ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80°C.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Campionul mondial Dan Stănescu, alt vis împlinit

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Regele flotărilor a reuşit să înfiinţeze o filială de powerling, fiind susţinut de ACS MTB Roman ■ gruparea a fost afiliată Federaţiei Române de Powerlifting ■ cunoscutul campion este convins că va reuşi să stîrnească interesul tinerilor pentru acest sport ■ în felul acesta, Romanul va avea şansa de a se remarca şi prin alţi sportivi ■ lui Dan Stănescu i-a fost omologat un alt record mondial: 1.300 de flotări pe scaune, realizate în 39 de minute ■

Numele pasionatului sportiv Dan Stănescu, multiplu campion naţional şi internaţional la flotări, intrat în Cartea Recordurilor pentru performanţele sale, a depăşit demult graniţele României, prin rezultatele de excepţie obţinute.

Romaşcanul este bucuros că a reuşit, recent, să -şi îndeplinească un vis mai vechi, acela de a înfiinţa în oraşul de la confluenţa Moldovei cu Siretul o filială de powerlifting, pe care a afiliat-o federaţiei române de specialitate.

„După o muncă susţinută a membrilor Asociaţiei Club Sportiv MTB Roman, condusă de preşedintele Constantin Nastasă, am reuşit afilierea clubului la Federaţia Română de Powerlifting şi a Clubului Power Man Roman.

Romaşcanii practicanţi ai acestui sport, care implică forţă, voinţă şi disciplină în «lupta» cu halterele, au obţinut anul trecut un numar de 13 medalii la campionatele naţionale, respectiv Florin Petru patru medalii de bronz, Mădălin Bursuc Borş – două medalii de argint şi una bronz şi subsemnatul, Dan Stănescu, şase medalii de aur la naţionale, plus alte două medalii aur la internaţionalele de la Timişoara, organizate de Sorin Cazacu, un maestru incontestabil al acestui sport.

La internaţionale au participat reprezentanţi din opt ţări, ceea ce a implicat o muncă titanică din partea organizatorilor. Sportivii romaşcani au obţinut medalii pentru clubul CSM Moineşti (preşedinte Mihai Marius Manda şi pentru Steel Man Tîrgu Neamţ, condus de Glogor Mosor. Acum, cu sprijinul acordat de către preşedintele Federaţiei Române de Powerlifting, Ovidiu Panazan şi cu sprijinul celor de la ACS MTB Roman, sportivii romaşcani speră să aducă medalii de la naţionale şi europene, pentru clubul din oraşul de la malul Moldovei“, a declarat Dan Stănescu.

Rezultate înscrise în cartea Recordurilor

Campionul mondial la flotări spune că, în calitate de preşedinte al acestui club, Power Man Roman, îşi propune, alături de colaboratorii săi, să încurajeze tinerii, care doresc performanţă, să urmeze calea acestui sport:

„Cu un palmares de 10 recorduri naţionale, opt recorduri mondiale la flotări şi 12 trofee la concursuri private gen «Strong man», am decis să realizăm performanţe şi în această ramură sportivă, alături de cei menţionaţi anterior, astfel încît, prin exemplul nostru să generăm un imbold în rîndul tuturor iubitorilor de mişcare.

Romanul are un potenţial fantastic şi în alte ramuri sportive, în special în artele marţiale, prin Clubul Bao, condus de Mihai Cristea, în ciclism, practicat prin ACS MTB, la culturism, prin deţinătorul Cupei Mondiale la amatori, Sorin Sprînceană, sau prin fetele de la Bikini Fitness – Roxana Petrea, Diana Maria sau Virginia Laic“.

Datorită calităţilor sale şi a recordurilor obţinute, Dan Stănescu face „rating“ şi pe micul ecran. Moderator al emisiunilor sportive la postul local de televiziune CNS, romaşcanul este invitat destul de des şi la posturile naţionale de televiziune, la showuri gen „Te pui cu blondele“, „Teo Show“ sau „Agentul Vip“, reuşind astfel să aducă un plus de imagine pentru oraşul situat la confluenţa rîurilor Moldova şi Siret.

Campion de excepţie în domeniul flotărilor, Dan Stănescu a mai primit, în luna aprilie a anului trecut, o recunoaştere a muncii depuse în ultimii ani, după ce organizaţia World Record Certification Limited i-a omologat un rezultat unic.

În 10 aprilie 2019, pe prima pagină a site-ului organizaţiei care înregistrează recorduri mondiale din diverse domenii, era anunţată performanţa sportivului romaşcan: „Dan Stănescu, din Neamţ, România a făcut 1.300 de flotări pe scaune în 39 de minute.

După verificările făcute de oficialii Agenţiei World Record Certification, Dan Stănescu a stabilit cu succes înregistrarea recordului mondial pentru cele mai multe flotări pe scaune în 39 de minute. Felicitări Dan Stănescu!“, notau reprezentanţii agenţiei World Record Certification Limited.

Dan Stănescu este deţinător a încă 7 recorduri mondiale, cel mai bun fiind de 5.000 de flotări executate în două ore şi 30 de minute, rezultat omologat de Cartea Recordurilor Mondiale. Sportivul declară că, după o lungă şi eficientă colaborare, de peste 20 de ani, cu firma Mariko Inn, căreia îi mulţumeşte şi pe această cale pentru că l-a sprijinit permanent, a decis să întoarcă o altă pagină şi în viaţa profesională, transferîndu-se la Strunga Winery, o firmă cu mare potenţial de afirmare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Căpitanul Barna, transfer la o grupare cu gînd de promovare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ portarul va juca sub formă de împrumut la divizionara secundă CSM Gloria Buzău ■ acesta mai are contract cu CSM Ceahlăul până în 2022 ■ şi alţi jucători se pot despărţi de gruparea pietreană, purtându-se discuţii cu echipe de Liga 1, Liga 2 şi Liga 3 ■

Portarul echipei de fotbal CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, Alexandru Barna, a ajuns la un acord cu SCM Gloria Buzău, echipă de Liga 2, care vizează promovarea în primul eşalon al ţării.

Căpitanul formaţiei antrenate de Ştefan Stoica a acceptat propunerea venită şi va evolua în divizia secundă în următorul sezon. Trebuie spus că transferul este unul pe perioadă determinată, până în vara anului viitor. „A plecat sub formă de împrumut“, susţine conducerea clubului pietrean.

De fapt, Alexandru Barna ar fi încheiat contractul cu CSM Ceahlăul la finele sezonului 2020-2021, dar înainte de a pleca la Buzău şi-a prelungit convenţia cu galben-negrii pentru încă un an, până în iunie 2022. Oferta venită de la Gloria nu a fost singura pe adresa CSM Ceahlăul pentru portarul în vârstă de 27 de ani (pe care îi va împlini pe 6 iulie), acesta fiind dorit cu insistenţă de Aerostar Bacău.

Acolo ar fi colaborat din nou cu Florin Anton, antrenor cu portarii galben-albaştrilor recent promovaţi în Liga 2 şi persoana care a ocupat aceeaşi funcţie la Piatra Neamţ din 2016, de la înfiinţarea actualului club de fotbal din Piatra Neamţ.

Căpitanul nemţenilor a mai evoluat în carieră la FC Ceahlăul şi la UTA Arad. Barna a jucat pentru CSM Ceahlăul în 12 din cele 16 jocuri disputate ■ campionatul 2019-2020, în Liga 3. A lipsit, din cauza unor probleme medicale, la partidele cu Sporting Lieşti (etapa 13), KSE Târgu Secuiesc (etapa 14) şi Oţelul Galaţi (etapa 15), fiind înlocuit cu succes de Marius Chelaru (22 ani) şi Rareş Florea (19 ani).

De fapt, aceştia rămân în prezent portarii pe care Ceahlăul se va baza în sezonul 2020-2021 în mod normal, a treia variantă fiind Ştefan Mitrea, care a împlinit 18 ani.

Plecarea lui Alexandru Barna ar putea fi una dintre altele din lotul pietrean. Aşa cum se ştie, fundaşul Fomba Bourama (20 ani, Mali) este împrumutat la Politehnica Iaşi (Liga 1), urmând ca la finele sezonului în curs, prelungit din cauza problemelor medicale de la nivel global, să poată fi cumpărat de formaţia la care antrenează Mircea Rednic. Dacă nu va fi aşa, Bourama se va întoarce la CSM Ceahlăul unde mai are contract încă un sezon.

Pe listele unor formaţii din primele trei eşaloane interne se află şi alţi jucători de la Ceahlăul, fiind doriţi jucători din toate compartimentele. CSM Ceahlăul se va reuni până la mijlocul lunii iulie, sub comanda lui Ştefan Stoica, dar fără preparatorul fizic italian Daniele Nervi.

Conducerea lucrează în această perioadă la consolidarea bugetului pentru sezonul 2020- 2021, dar şi la formarea unui lot competitiv care să o propulseze cu şanse mari în lupta pentru promovarea în Liga 2.

Citește știrea

Trending