Publicitate

■ un tînăr din Roman şi-a „ajutat“ tatăl să cadă de la pervazul locuinţei, de la etajul al III-lea ■ victima a avut zile, după cum au afirmat pînă şi medicii ■ agresorul a fugit, dar a fost prins a doua zi, în judeţul Harghita ■ incidentul şocant a fost filmat de trecători ■

Un conflict violent, de familie, s-a petrecut la finele săptămînii trecute în municipiul Roman, unde un bărbat în vîrstă de 69 de ani şi fiul acestuia, de 30 de ani, s-au certat groaznic, după care primul a ajuns la spital, iar cel de-al doilea în cătuşe. Tînărul este acuzat că şi-a aruncat de la balcon tatăl, scenele şocante petrecîndu-se în plină zi, aproape de intrarea în Pietonalul Ştefan cel Mare, dinspre BancPost. Sub privirile şocate ale zeci de trecători, vineri, 23 februarie, în jurul orei 15.30, un bătrîn care vocifera şi cerea ajutor a fost văzut cum a escaladat balconul locuinţei, de la etajul al III-lea al blocului, încercînd, cel mai probabil, să scape de o primejdie de moarte. La geamul apartamentului a apărut, în scurt timp, şi cel care reprezenta acest pericol, nimeni altul decît fiul romaşcanului. Scenele, filmate de mai multe persoane aflate la faţa locului, s-au derulat rapid, persoana din interiorul casei dezlipind mîna cu care părintele său se agăţa de pervaz, să îşi salveze viaţa. Bătrînul a căzut lovindu-se de acoperişul balconului vecinului de la primul nivel, iar apoi s-a prăbuşit într-un morman de zăpadă de pe stradă.

Am văzut cum s-a petrecut totul. Era un bărbat îmbrăcat cu pulover roşu, agăţat de pervaz, iar cineva i-a dat drumul. A durat o fracţiune de secundă pînă a ajuns jos. Victima nu şi-a pierdut conştiinţa, dar se zbătea din picioare cum se zbate o găină cînd o tai. Nici acum nu îmi vine să cred“, a povestit o femeie, martor al incidentului.

Cetăţenii au sunat imediat la 112 şi la locul indicat s-au deplasat echipaje de prim ajutor şi de la Poliţie. Rănitul a fost transportat la Spitalul Roman, viaţa acestuia fiind salvată, în primul rînd de „aterizarea“ în doi timpi, iar ulterior de către medici. Doctorii de gardă au explicat că bătrînul a avut zile, avînd în vedere înălţimea de la care a căzut şi vîrsta. „Pacientul a fost adus cu ambulanţa, la Centrul Primiri Urgenţe vineri, 23 februarie, la ora 15.44, cu diagnosticul de policontuzie prin cădere de la înălţime, respectiv de la etajul al III-lea. A fost diagnosticat în CPU, i s-au recoltat analize, i s-a făcut computer tomograf de craniu, de coloană cervicală, de torace, de abdomen şi pelvis. La acest tip de analiză s-a evidenţiat un pneumotorax stîng (aer în torace, n.red.), în cantitate mare. A fost drenat şi operat la Secţia chirurgie. Pacientul are o evoluţie post operatorie favorabilă, iar în momentul de faţă este stabil şi se află în tratament la Compartimentul chirurgie toracică. Dacă stăm să ne gîndim de la ce înălţime a căzut şi vîrsta pe care o are, putem spune că pacientul a avut zile şi Dumnezeu l-a păzit“, a declarat Maria Andrici, managerul Spitalului Roman.

Suspectul, urmărit general şi prins

Imediat ce au primit alarma prin 112, oamenii legii din Roman au ajuns la apartamentul indicat şi au efectuat cercetarea la faţa locului. Din primele investigaţii, mai ales că scenele au fost filmate, a fost conturată o infracţiune de tentativă de omor, suspect fiind Călin Cătălin Vârgolici (foto), fiul bărbatului rănit în cădere. Tînărul de 30 de ani apucase, însă, să fugă, astfel încît a fost dat în urmărire generală, încă din cursul aceleiaşi zile de vineri. După circa 24 de ore, romaşcanul a fost capturat în zona staţiunii Borsec, în vreme ce se deplasa pe jos. Din cîte se pare, acesta încerca să ajungă, cu o maşină de ocazie, la nişte cunoştinţe din judeţul Harghita. Cum cazul era deja în cercetarea procurorilor criminalişti de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, Călin Cătălin Vârgolici a fost adus pentru anchetă în judeţul natal. Individul are domiciliul în Bucureşti, însă lucra ca agent de pază în Roman, prilej cu care îşi vizita adesea tatăl. Între cei doi era de mai multă vreme o atmosferă tensionată, care a răbufnit în cursul zilei de 23 februarie. Cu chef de scandal, tînărul a venit acasă, a încuiat uşa de la intrare şi şi-a ameninţat părintele punînd, din cîte afirmă surse judiciare, inclusiv mîna pe un cuţit. Din această cauză, tatăl traumatizat ar fi încercat să scape ieşind pe geam, de unde a fost „eliberat“ de fiu spre plonjonul în gol. Călin Cătălin Vârgolici a fost reţinut sîmbătă, 24 februarie, pentru tentativă de omor calificat, urmînd ca ieri, 25 februarie, să fie prezentat la Tribunalul Neamţ, cu propunere de arestare preventivă. (T. CIOBOTARU, F. ORDEAN)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.