Contactează-ne

Actualitate

Ţara arde şi Klaus Iohannis stârneşte o nouă pandemie: „PSD vinde Ardealul“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, pe 29 aprilie, prima lecţie „on line“ în limba maghiară pentru membrii şi simpatizanţii PSD. Nu pentru românii afectaţi de COVID 19, ci pentru cei afectaţi de „Ciuma roşie“.

Ca orice profesor care se respectă, Klaus Iohannis şi-a început lecţia surprinzând auditoriul social democrat. „Jo napot, kivanok PSD!“. Asta vine, cum am spune în germană „Guten Tag, PSD!“, sau „Bună ziua, PSD!“, în limba română. La o aşa curtoazie, merită din plin să renunţi la orice altă activitate şi să-ţi asculţi cu respect Preşedintele.

Pentru Klaus Iohannis, lecţia de limbi străine s-a limitat la asimilarea bineţelor cu o înjurătură, restul decurgând în limba română, ceea ce a fost mană cerească pentru cei nededulciţi la limba maghiară. Auditoriul PSD-ist, obişnuit să fie înjurat în toate comunicatele Cotroceniului, a rămas şocat de data aceasta, când Preşedintele s-a prezentat, ca în faţa militarilor gărzii de onoare cu „Bună ziua, PSD!“, dar spus în limba maghiară.

În rest, lecţia s-a derulat în limba română, după tipicul arhicunoscut. Pe vremea lui Ceauşescu, acesta şi-a dorit ca România să aibă cea mai mare flotă de pescuit oceanic din lume. Pentru a o menţine în funcţiune apăruse sloganul „Nici o masă, fără peşte“. Acum, în vremea lui Iohannis, acesta şi-a dorit ca România să aibă la conducere un guvern, pe care îl consideră singurul capabil şi existent, Guvernul Orban. Pentru a-l menţine la conducere, Iohannis a lansat sloganul

„Nicio declaraţie publică, fără o înjurătură la adresa PSD“. Tipicul s- a respectat şi în această lecţie de limbă maghiară, la virgulă, Preşedintele completând în limba română cu lecţia, având ca temă „În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să vândă Ardealul, ungurilor“.

Ştiind că românii sunt terorizaţi de frica pandemiei, preşedintele s-a gândit să ne lecuiască de această frică, după zicala „cui pe cui se scoate“. Antidotul fricii de pandemie e căutat în lume de toate laboratoarele. În laboratorul Cotroceniului s- a găsit antidotul, numit electoral „Frica faţă de pierderea Ardealului din cauza PSD“.

După gândirea sa, puşi în faţa „problemei Ardealului“, românii vor considera problema coronavirusului doar „o banală gripă“, cum o taxase prin februarie, când el şi Orban erau preocupaţi doar de anticipate. Pentru „captatio benevolentiae“, profesorul Iohannis şi-a prefaţat lecţia, declamând patetic, cu mimica de rigoare, că „E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României“.

În Parlamentul României se întâmplă, ce se întâmplă de 30 de ani

În Parlamentul României nu se întâmplă nimic altceva, mai bine sau mai rău, decât se întâmplă de 30 de ani încoace, doar Preşedintele nostru se face că nu ştie asta. În ce priveşte Ardealul, adică Transilvania, acest subiect a fost calul de bătaie, secole de-a rândul, atât pentru interese interne, cât şi externe.

În 1950 se lansa înfiinţarea Regiunii Autonome Maghiare, în care limbile oficiale vorbite erau româna şi maghiara. În 1968 această Regiune a fost desfiinţată, înfiinţându-se judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Din 1990 până în prezent, au existat patru tentative ale UDMR, de a se reveni la ceea ce acum este definit Ţinutul Secuiesc.

Este una din politicile lor, cu care îşi motivează electoratul, că altfel n-ar mai intra în Parlament, decât ca orice minoritate etnică. Trebuie să fim pregătiţi şi să nu ne isterizăm aiurea, pentru că UDMR va mai lansa un astfel de proiect la fiecare alegeri, care în Parlament va avea aceeaşi soartă. Ultimul proiect a fost depus în noiembrie 2019 şi împlinea termenul de dezbatere pe 23 aprilie 2020.

Camera Deputaţilor, fiind prima Cameră sesizată şi-a programat să-l discute pe 25 martie. Dar pe 16 martie a fost declarată Starea de urgenţă şi Parlamentul nu a mai lucrat. Au intrat cu toţii într-un fel de carantină şi proiectul, devenit banal prin repetitivitate, a fost lăsat să fie rezolvat de Senat, care este Cameră decizională.

Deşi avea Raport de respingere, la care au contribuit toate forţele din Parlament, inclusiv PSD, letargia coronavirusului i-a molipsit pe toţi. Inclusiv pe Marcel Ciolacu, pe care l-a apucat somnul în papuci şi a uitat de termenul de 23 aprilie, ca să iasă şi el public şi să facă garagaţa de rigoare. Aşa că proiectul, cu raport de respingere, a fost lăsat să fie adoptat tacit în Camera Deputaţilor, pentru a fi preluat şi răfuit la Senat.

Mult zgomot, pentru nimic

Vânzarea Ardealului sună extrem de tulburător pentru orice român. Numai că, românii cu scaun la cap ştiu bine că Ardealul nu e Alaska, pe care să-l poţi vinde la un joc de poker. Proiectul nu avea nicio şansă să treacă de Senat, de Curtea Constituţională, de alte furci caudine. Şi atunci te întrebi, firesc, ce i-a venit lui Klaus Iohannis să iasă public, să-i acuze pe Victor Orban şi pe ungurii lui, că l-au plătit pe Marcel Ciolacu să închidă ochii.

Garagaţa făcută de Iohannis l-ar face invidios pe Vadim Tudor, acolo unde s-ar afla.Pe 30 aprilie, Senatul, cameră decizională, a respins proiectul. Degeaba se împăunează preşedintele că respingerea se datorează vigilenţei lui. Senatul a respins proiectul pentru ca Preşedintele să se dedice singurului proiect real, acela al sfârşitului stării de urgenţă, nu al prelungirii ei.

Adevărul e că Marcel Ciolacu a dovedit că a tratat superficial subiectul, considerându-l banal. Adevărat e că şi liderul deputaţilor PSD , Alfred Simonis, a căutat să justifice penibil, ca un novice, de ce a ajuns proiectul în zona aprobării tacite. Acestui Simonis pălăria de lider de grup îi este prea mare, îi cade peste urechi şi prezenţa lui pe funcţie trimite funcţia în derizoriu.

Funcţia de lider al celui mai mare grup în Parlament trebuia oferită unei personalităţi, nu unei persoane. Deci, acesta nici nu trebuie luat în seamă, mai ales dacă se pune problema unei vânzări de teritoriu către statul ungar. Întrebarea la care SRI trebuie să ofere răspuns este de ce Klaus Iohannis a ieşit întrebându-l public pe Ciolacu „Oare ce i-a promis?“, cu trimitere la Victor Orban. Nici SRI şi nici SIE nu ar putea să-i răspundă lui Iohannis, la o astfel de stupidă întrebare.

Preşedintele ar fi fost cât de cât motivat să iasă pe post, dacă proiectul ar fi fost aprobat şi de Senat, Camera decizională, şi ar fi ajuns la el, pentru promulgare. Dacă lui Marcel Ciolacu nu i se poate căuta ce avea de câştigat din vânzarea Ardealului, în cazul lui Klaus Iohannis se pot găsi motivele pentru care a provocat circul cu această aşa zisă „vânzare“. Ciolacu este total responsabil pentru amatorismul dovedit în gestionarea Ordinii de zi a Camerei Deputaţilor, cu atât mai mult cu cât Regulamentul acesteia prevede că un proiect de lege poate fi supus dezbaterii, chiar dacă nu este întocmit raportul comisiei de specialitate.

El era obligat să anunţe public de ce s-a ajuns la aprobarea tacită, nu Klaus Iohannis. În schimb, acesta, făcând mult zgomot, precum găina babei când a găsit mărgica, dovedeşte că avea nevoie de o motivare foarte serioasă, să arunce vina pe PSD, pentru a justifica ceva ce urmează să se întâmple românilor. E nevoie de o deturnare a atenţiei şi trebuia pregătit terenul. Iohannis pregăteşte astfel terenul pentru 15 mai, când, mai mult ca sigur, va trebui să prelungească Starea de urgenţă. Pentru ca prelungirea să nu fie imputată Guvernului Orban, Preşedintele o motivează cu premeditare că este din cauza PSD. Din cauza PSD, care vrea să destructureze statul român, iar din acest motiv PNL şi Guvernul Orban nu poate gestiona coerent şi eficient pandemia.

Punct ochit, punct lovit

Domnul Preşedinte atacă şi Parlamentul, pe ansamblul său, atunci când exclamă public că „Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României“.

Majoritatea din Camera Deputaţilor nu este deţinută de nimeni, deci atacă inclusiv PNL. Ordinea de zi, aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, trebuie să beneficieze de un vot majoritar, pe care PSD nu-l deţine. Pentru a exista majoritate, alături de PSD trebuie să voteze şi PNL sau USR. În consecinţă, atacând Parlamentul, Iohannis atacă toate forţele politice existente, care sunt acuzate că „fac înţelegeri incredibile“.

Ardealul a fost şi este al României, indiferent de poziţia lui Iohannis. Ce urmăreşte croşetând pretextul „vânzarea Ardealului“, o să desluşim pe 15 mai.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 95 de cazuri noi. Naţional – 6.481 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ, numărul total de cazuri a ajuns la 5.846, iar rata de incidenţă este de 1,86

Până pe 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Până astăzi, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.10.2020 (10:00) – 29.10.2020 (10:00) au fost raportate 83 decese (52 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.169.978 teste. Dintre acestea, 36.169 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.987 la cerere.

 

Pe teritoriul României, 27.834 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.602 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.185 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

 În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.025 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 953 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.047.290 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 10 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tânăr decedat într-un accident rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, 28 octombrie, în urma unui accident rutier produs pe un drum judeţean din localitatea Păstrăveni.

“La data de 28 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 155 I, soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Grumăzești, conducea un autoturism pe DJ 155 I, în localitatea Păstrăveni, a surprins și accidentat un tânăr de 23 de ani, din Tupilați, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă.

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a constatat decesul tânărului.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ

Citește știrea

Actualitate

Dragoş Chitic: “Pensiile speciale sunt furt din banul public”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dragoş Chitic, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi candidat al PMP la alegerile parlamentare a declarat recent că “pensiile speciale sunt furt din banul public” şi a cerut decidenţilor politici să ia măsuri pentru a îndrepta acest lucru.

“Statul român plătește peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii extrem de mici, la limita sărăciei.

Mă voi bate în Parlamentul țării, împreună cu colegii mei din PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.

Ipocrizia majorității politicienilor decidenți trebuie să înceteze. Opriți-vă din a vă mai bate joc de români! Criteriul corect și moral de acordare a pensiilor este contributivitatea.

Este nedrept și rușinos pentru politicieni să beneficieze de pensii speciale. Parlamentarii, primarii sau președinții de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine aceste privilegii.

Vă invit pe 6 decembrie să facem dreptate și să Mișcăm România!”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending