Contactează-ne

Actualitate

Sute de angajați ai DGASPC Neamț izolați la locul de muncă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Aproximativ 900 de salariați ai DGASPC Neamț care lucrează în centrele pentru copii și persoane adulte cu dizabilități vor fi izolați la locul de muncă, decizia fiind impusă prin Ordonanța militară nr.8, scopul măsurii fiind de a preveni infectarea cu coronavirus, mai ales că majoritatea rezidenților centrelor au un sistem imunitar deficitar din cauza afecțiunilor medicale sau a vârstei.

DGASPC Neamț are în subordine 12 centre rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități în care sunt cazate aproximativ 1.000 de persoane, dintre care peste 600 sunt adulți cu diverse grade de handicap. Numărul total al salariaților este de 900 și jumătate vor intra în izolare la locul de muncă în prima fază, urmând ca la finalul celor 14 zile să intre și restul salariaților în aceaași izolare la locul de muncă pentru același interval de timp.

Cazarea personalului va fi asigurată în centre, pentru aceasta făcându-se făcut eforturi uriașe pentru a se stabili felul în care se va face izolarea și pentru a decide care salariați vor intra în prima tură de izolare. Eforturile au fost posibile și cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Neamț și al Direcției pentru Tineret și Sport Neamț care au răspuns prompt solicitărilor și ne-au oferit paturi și cazarmament.

Știu că este foarte greu pentru fiecare angajat să fie în această situație, mai ales acum, înainte de Paști. Sunt oameni care au și ei probleme, au familii în dificultate, unii sunt singuri și au nevoie la rândul lor de sprijin în gospodărie ori au copii sau părinți pe care nu îi pot lăsa în grija cuiva. De aceea, fiecare caz în parte a fost analizat astfel încât să poată fiecare să își rezolve urgent problemele familiale dar și să asigurăm turele în centre pentru a nu afecta siguranța beneficiarilor noștri. Izolarea personalului se va face la nivelul centrelor, identificându-se spații de cazare pentru aceștia.

Este un efort uriaș și un sacrificiu al colegilor noștri motiv pentru care vreau să le mulțumesc pentru că au înțeles că trebuie cu toții să facem acest lucru pentru o vreme. Mulțumesc și Consiliului Județean și DJTS pentru că ne-au sprijinit și ne-au oferit ajutor rapid. E o perioadă grea, pe care nu am mai trait-o niciodată și doar împreună, ca o echipă, vom reuși să o depășim, pentru binele nostru, al copiilor și persoanelor vulnerabile pe care le avem în grijă”, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending