Contactează-ne

Actualitate

Sub poalele Ceahlăului, Marathon Mountain Bike

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ competiţia organizată de Asociaţia Renaşterea Bicazului va avea loc sîmbătă, 8 septembrie ■ traseele sînt destul de dificile, în zona de la poalele muntelui ■ la categoria Epic trebuie străbătuţi 42 de km, la Standard - 27 km, iar la Family - 5 km ■

A mai rămas putin pînă sîmbătă, 8 septembrie, cînd va fi dat startul competiţiei cicliste Marathon Mountain Bike – Bicaz, 2018. Înscrierile on-line sînt au fost deschise din august, pînă duminică ,12 august, taxa fiind de doar 85 de lei, în timp ce în intervalul 13 august – 2 septembrie taxa a fost de 95 de lei, iar în intervalul 3-6 septembrie taxa a fost de 110 lei. Înscrierile se vor putea face şi în ziua cursei, 8 septembrie, contra unei taxe speciale de 130 lei. Copiii cu vîrsta cuprinsă între 5 şi 14 ani vor achita 45 de lei, indiferent de momentul înscrierii. Confruntarea se va desfăşura şi de această în organizarea Asociaţiei Renaşterea Bicazului, în parteneriat cu Primăria Bicaz. „Conform regulamentului alcătuit încă de la prima ediţie şi perfecţionat pe parcurs, competiţia se adresează mountainbike-rilor profesionişti şi amatori, care iubesc natura şi mişcarea în aer liber, indiferent de vîrstă şi sex. Am gîndit această întîlnire sportivă ca fiind un bun prilej de a ne cunoaşte şi a lega prietenii strînse cu cei pasionaţi de ciclismul montan. Concurenţii din întreaga ţară, ce au răspuns şi vor răspunde în invitaţiei noastre, vor putea să-şi testeze propriile limite pe trasee împădurite, cu urcări şi coborîri tehnice, noi, organizatorii, asigurîndu-le o atmosferă de concurs veritabil, plină de voie bună, astfel încît, distracţia să fie maximă. Prin această competiţie vrem să promovăm mişcarea, respectul faţă de natură şi imaginea Bicazului“, a declarat Cristi Zafton, directorul competiţiei de la care am aflat că, aidoma ediţiilor precedente, organizatorii au stabilit trei categorii de trasee: Epic – 42 km, Standard – 27 km şi Family – un părinte şi un copil cu vîrsta de maxim 14 ani – 5 km. Startul pentru toate categoriile se va da din zona Cabanei Izvoru Muntelui, sîmbătă, la ora 10,30, traseele fiind pentru Epic, Izvoru Muntelui – Lutu Roşu – Falon – Secu (Hulpoi) – sat Secu – Izvoru Alb – Baicu – Izvoru Alb – Verdele – Pîrîul Mare, Cerebuc – Lutu Roşu – Izvoru Muntelui; pentru Standard, Izvoru Muntelui – Lutu Roşu – Falon – Secu – Izvoru Alb – Baicu – Axial – Izvoru Muntelui, iar la categoria Family, Izvoru Muntelui – Lutu Roşu şi coborîre tehnică pînă la Cabana Izvoru Muntelui. Traseele sînt neamenajate şi neprotejate, folosindu-se drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare şi zone accidentate, diferite segmente trecînd prin localităţi, zone împădurite, văi şi păşuni. „De aceea, în regulament este prevăzută ca una din condiţii, existenţa în rîndul participanţilor a unei experieţe bogate în domeniu“, a afirmat directorul de concurs. Cîştigătorii vor fi premiaţi cu medalii, diplome şi cupe, la care se vor adăuga şi unele surprize din partea sponsorilor. Din discuţiile purtate cu directorul de concurs am aflat că se mizează pe aproximativ 200 de concurenţi din întreaga ţară, iar printre sponsori se numără şi HeidelbergCement, filiala Bicaz.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bătrîn dat dispărut, căutat de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bătrîn de 80 de ani, dispărut din data de 9 noiembrie, este căutat de poliţiştii nemţeni. “Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, la data de 11 noiembrie, de către un bărbat, de 60 de ani, din Costișa, cu privire la faptul că tatăl său, Trăsnea Ioan, de 80 de ani, a plecat de la de la domiciliu, în data de 9 noiembrie, și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime – 1,75 – 1,80 m, greutate – 65 de kilograme, ochi căprui, constituţie astenică, păr grizonat. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu o geacă neagră, pantaloni maro, pe cap purta o șapcă neagră, fiind încălțat cu pantofi negri. Polițiștii au efectuat verificări pe raza localității Săvinești, în vederea depistării acestuia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!”, au comunicat poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Început de săptămînă sub semnul deceselor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Săptămîna a debutat sub semnul tragediilor, luni, 11 noiembrie, fiind înregistrate două decese în decurs de cîteva ore. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, primul deces a fost înregistrat în jurul orei 6.30, la Icuşeşti. Un bărbat de 56 de ani a fost găsit decedat într-un loc public. În jurul orei 14.30, la Ingăreşti, un bătrîn de 70 de ani a fost găsit în stop cardio-respirator. Din păcate manevrele de resuscitare cardio-pulmonară efectuate de angajaţii SAJ nu au avut rezultatul dorit, iar victima a fost declarată decedată.

Citește știrea

Actualitate

Inginerii, la mare căutare la firmele prin zona Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel de judeţ sînt vacante 893 de slujbe ■ mai bine de jumătate din cererea de personal vine de la angajatori din zona reşedinţei de judeţ ■ la polul opus este Tîrgu Neamţ ■

Solicitările de personal au mai scăzut pe final de an şi foarte aproape de jumătatea lui Brumar în Neamţ sînt vacante un număr de 893 de locuri de muncă în diverse ocupaţii. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cele mai multe angajări ar putea avea în Piatra Neamţ şi comunele limitrofe unde sînt libere 554 de job-uri. Cei în căutarea unui loc de muncă din zona Roman pot alege între 276 de noi slujbe şi ca de fiecare dată cel mai puţin este de lucru la Tîrgu Neamţ, unde se pot angaja doar 63 de persoane. Defalcat, mai multe şanse pentru licenţiaţi vin din zona reşedinţei de judeţ unde încă se mai caută un maestru de sunet şi unul de lumini. Ar mai fi nevoie de un jurist, trei economişti şi mai mulţi ingineri între care cinci specializaţi în construcţii, nouă ingineri mecanici şi un inginer specializat în tehnologia sudurii. Nu s-a acoperit nici postul de proiectant inginer electronist/electrotehnist şi se mai caută un inginer automatist, un inginer chimist, un inginer specializat în industria alimentară, doi ingineri producţie şi un inginer tehnolog. Sînt libere 10 posturi de confecţioner tîmplărie pvc, alte 11 posturi sînt pentru confecţioneri textile, la care se mai adaugă 40 de locuri de muncă vacante pentru cei calificaţi ca lăcătuş mecanic. Mai sînt libere 10 posturi de manipulant mărfuri, se mai caută 33 de muncitori necalificaţi, 10 operatori mase plastice, 10 strungari universali, sau 52 de sudori ori 11 tîmplari universali. Mediul de afaceri mai recrutează 21 de dulgheri, 10 faianţari, 11 fierari betonişti sau 28 de muncitori necalificaţi şi 16 zidari, semn că în construcţii încă merge treaba din cauza timpului bun. La Roman nu este vacant decît un loc pentru personal de înaltă calificare şi nu s-a acoperit de mai mult timp postul de inginer tcm. Pentru ceilalţi, cel mai mult este de lucru în industrie unde sînt vacante de ceva vreme şi nu se găsesc doritori interesaţi pentru 84 de job-uri de confecţioner – asamblor articole textile, 73 de muncitori necalificaţi şi 20 de operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei. Mai este nevoie de 10 necalificaţi în alte domenii, dar mai pot găsi de lucru şi cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi ajutor de bucătar, ambalator manual, asistent medical, barman, turnător produse ceramice, precum şi zidar, dulgher, electrician, paznic sau pizzar. Şi la Tîrgu Neamţ este tot un post pentru licenţiaţi şi se caută un inginer specializat în industria alimentară. În zonă mai este nevoie de confecţioneri textilişti, rectificatori, strungari, vulcanizatori sau sudori, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tîrgu Neamţ.

Citește știrea

Trending