Contactează-ne

Eveniment

Starea drumurilor naţionale, actualizată. Se menţine restricţia pe DN 15 D Piatra Neamţ – Horia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Situația rețelei de drumuri naționale la ora 13.30, vineri, 11 ianuarie, a fost prezentată de reprezentanţii Drumurilor Naţionale printr-un comunicat de presă emis în urmă cu cîteva minute şi pe care vi-l prezentăm integral: „La această oră, 13:30, după o noapte de cod galben de ninsori abundente și viscol în 7 județe din care majoritatea în Moldova, două drumuri naționale sînt închise: – DN 24B, între Huși și Albița – DN 23B , între Maicănești – Ciorăști – Codrești La ora actuală mai sînt încă 5 sectoare de drum restricționate circulației pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone: – DN 11 între Onești – Bacău – DN 15D între Piatra Neamț – Horia – DN 24 între Vaslui – Iași – DN 2F între Bacău – Dragomirești – DN 2G între Bacău – Moinești În intervalul 11.01.2019, ora 5.30 – 11.01.2019, ora 13:00, regionalele CNAIR au acționat permanent pentru a menține practicabilă, rețeaua rutieră natională cu peste 4.000 de oameni, 1.129 utilaje și au fost răspîndite aproximativ 4836 tone material antiderapant. Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astăzi astfel:

DRDP București – 108 autoutilaje si s-au raspandit 855 tone de material antiderapant

DRDP Craiova 141 autoutilaje si s-au raspandit 261 tone material antiderapant

DRDP Timișoara – 186 autoutilaje si s-au raspindit 782 tone material antiderapant

DRDP Cluj – 167 autoutilaje si s-au raspandit 513 tone material antiderapant

DRDP Brașov – 189 autoutilaje si s-au raspandit 1.040 tone material antiderapant

DRDP Iași – 239 autoutilaje si s-au raspandit 616 tone material antiderapant

DRDP Constanța -99 autoutilaje și s-au raspandit 768 tone material antiderapant

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 50 de şoferi făcuţi pietoni, în două zile

Știre publicată în urmă cu

în data de

50 de şoferi au rămas fără permis de conducere pentru viteză excesivă sau pentru că au urcat la volan deşi băuseră, în doar două zile. Poliţiştii au aplicat peste 200 de amenzi în valoare de peste 88.000 de lei. “În cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale iar peste 50 de șoferi au rămas fără permisul de conducere. În perioada 17-18 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88.000 de lei. 51 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă sau sub influența băuturilor alcoolice”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şofer “campion” la alcoolemie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr care a urcat la volanul unui autoturism deşi băuse din belşug a fost prins recent de poliţiştii nemţeni. Testat alcoolscopic, tînărul s-a dovedit a avea peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La data de 19 august, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 36 de ani, din Roznov, care conducea un autoturism pe strada Speranței, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicînd o valoare de peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Minora care a reclamat fals la 112 că a fost răpită, identificată şi amendată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Apelul la 112, realizat pe 16 august, prin care o minoră a susţinut că ar fi fost răpită s-a dovedit a fi o farsă. Apelanta a fost identificată în persoana unei adolescente de 15 ani, din cartierul Văleni. Atît fata cît şi mama ei au fost sancţionate contravenţional. “La data de 16 august, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin apel unic 112 de către o tînără, cu privire la faptul că a fost răpită, legată la mâini și dusă într-o locație necunoscută. În timpul convorbirii efectuate cu operatorul 112, și ulterior cu Dispeceratul IPJ Neamț, apelanta a oferit mai multe informații eronate, refuzînd să dea detalii cu privire la identitatea sa, autorii răpirii sau semnalmentele acestora, precum și locul din care ar fi fost răpită. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că apelul a fost efectuat de către o minoră, de 15 ani, din Văleni, care a fost identificată în timp ce se afla împreună cu familia sa la domiciliu și care a declarat că a dorit să facă o farsă. Minora a fost sancționată contravențional conform OUG 34/2008 pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție. De asemenea, mama minorei, a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991 pentru neluarea de către părinți spre creștere și educare a unui minor în vîrstă de pînă la 16 ani”, au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending