Contactează-ne

Actualitate

Sprijin pentru programul Grow

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ timp de o lună, tinerii din Roman vor fi instruiţi inclusiv de traineri de peste hotare şi vor participa la diverse evenimente

Administraţia Romanului a decis să ofere sprijin Asociaţiei Şcoala de Valori Bucureşti, reprezentată de Elena Vasilica, director executiv şi Ema Vrînceanu, coordonator local de proiect în municipiu, pentru derularea Programului Grow 2018. Acesta se va desfăşura în perioada 1 iulie – 31 iulie, sprijinul fiind pentru asigurarea de masă, transport, abonament la sala sport, consumabile şi materiale de papetărie pentru doi traineri timp de patru săptămîni. Grow este un program de educaţie non-formală şi de dezvoltare personală, ce vine în completarea curriculei şcolare şi e destinat liceenilor. Este organizat de Asociaţia Şcoala de Valori în 11 oraşe din ţară, printre care şi Roman. În cadrul acestui program, traineri din diverse ţări vin pentru a crea şi prezenta sesiuni dedicate tinerilor care îşi doresc să îşi extindă orizonturile. În ediţiile precedente au fost invitaţi din Brazilia, Franţa, Taiwan şi Spania, care au creat un impact pozitiv în rîndul liceenilor, mobilizîndu-i şi determinîndu-i să-şi organizeze propriile proiecte sustenabile la nivel local. Programul Grow e la a III-a ediţie în Roman, cu sprijinul autorităţilor locale. În cadrul lui vor fi 10 ateliere, concepute pentru a dezvolta anumite abilităţi ale tinerilor, precum public speaking, organizarea timpului, setarea priorităţilor în viaţă, managementul unui proiect şi lucrul în echipă. Se vor desfăşura şi seri tematice, în care trainerii vor prezenta aspecte din cultura ţărilor lor. Activităţile sînt sprijinite şi de o echipă de voluntari, care se va ocupa de organizarea programului şi asistarea trainerilor în timpul sesiunilor, cît şi de promovarea activităţilor. Liceenii vor primi şi diplome, care vor atesta prezenţa lor la activităţi. Vor participa aproximativ 50 de tineri, cu vîrste între 14 şi 20 de ani, iar după terminarea activităţilor ei vor coordona alte proiecte locale, numite Community Challenges. Acestea sînt create chiar de ei, iar scopul e de a îmbunătăţi dezvoltarea comunităţii locale. Asemenea proiecte au avut loc şi ca urmare a ediţiilor trecute: Fit for Life, Documentare la apus de soare, Highschool Swap. Pentru reuşita Programului Growa 2018 consilierii au pus la bătaie suma de 1.450 de lei.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending