Contactează-ne

Actualitate

Sportul minţii – Memorialul Mihai Molodoi, ediţia a IX-a

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ competiţia a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ, Direcţia pentru Sport şi familia Alexandru şi Tatiana Molodoi ■ premiul I a fost obţinut de un şahist din Iaşi ■

Ediţia a IX-a a Memorialui Mihai Molodoi, o competiţie de şah ce devine pe an ce trece o tradiţie la Piatra Neamţ, şi-a stabilit cîştigătorii în urma partidelor disputate pe 22 şi 23 septembrie. Întrecerea a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi familia Molodoi. De menţionat că ediţia din acest an a fost omologată FIDE (Federaţia Internaţională de Şah) pentru coeficienţi ELO (clasament) şi s-a jucat în sistem open elveţian cu şapte runde, timp de joc 15 minute, plus 5 secunde increment pe jucător. Premiul I în clasamentul general al memorialului a fost cîştigat de George Albu, de la CS Politehnica Iaşi. Celelalte premii I au fost obţinute de Iulian Balint, de la Clubul Bicazul, la categoria ELO 1.001-1.200; Virgil Adragăi, de la ACS Regional de Şah Nord Est Bacău, la categoria ELO 1.201-1.500; Ionuţ Ştefan Andrieş, de la CS Politehnica Iaşi, la categoria ELO 1.501-1.800 şi Nicolae Verciuc, de la AS Club Victoria Bacău, la categoria S50. În premieră, a fost acordate premii şi la categoria Fete, locul I revenind jucătoarei Mirela Adriana Niţă de la Minerva Paşcani. La festivitatea de premiere, care a avut loc duminică, au participat Tatiana şi Alexandru Molodoi, văr cu Mihai Molodoi, precum şi primarul Dragoş Chitic. „E o mare bucurie pentru mine să fiu aici, la un eveniment şahist foarte important organizat în Piatra Neamţ. Vreau să felicit Asociaţia Judeţeană de Şah, pe domnul Sebastian Volcinsche şi pe toţi cei implicaţi în ducerea mai departe a acestui eveniment care a devenit deja tradiţie şi sunt convins că se va derula în fiecare an. Totodată, am aprecieri deosebite pentru faptul că este omagiată memoria unui mare şahist pietrean, cel care a fost Mihai Molodoi şi care, din păcate, a plecat prea repede dintre noi. Aprecieri deosebite şi membrilor familiei care sprijină acest eveniment. Eu consider că şahul este un sport educativ, un sport care formează caractere, un sport practicat de oameni cu totul şi cu totul deosebiţi. Vom susţine acest eveniment an de an, vom susţine în general evenimentele sportive importante din Piatra Neamţ. Domnul Sebastian Volcinsche cunoaşte faptul că primăria a făcut ordine la acest capitol, organizînd trei sesiuni de finanţare în fiecare an, iar anul acesta suma alocată în total, pe patru sau cinci capitole, a fost de aproximativ nouă miliarde de lei, dintre care patru miliarde de lei vechi chiar pentru sport, pentru că primăria s-a mai aşezat din punct de vedere financiar şi sperăm ca pentru anul viitor să mărim suma alocată şi astfel să putem susţine cît mai multe evenimente. Felicitări tuturor celor implicaţi, felicitări participanţilor şi glorie învingătorilor!“, a spus primarul Dragoş Chitic.

„Sperăm ca la anul, ediţia aniversară, a zecea, să fie mai substanţială din punct vedere al premiilor“

Sufletul memorialului este Sebastian Volcinsche, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah. „Mulţumesc tuturor celor care, şi în acest an, au răspuns invitaţiei de a participa la Memorialul Mihai Molodoi, o competiţie care a ajuns la a IX-a, una a cărei festivitate de premiere are loc chiar cînd Mihai Molodoi şi-ar fi aniversat 67 de ani! Îmi pare bine că am reuşit să păstrăm această tradiţie, pentru că astfel ne aducem aminte de el cel puţin o dată pe an, dacă nu mai des, iar cei care nu l-au cunoscut pot afla de dumnealui. Este omul care a contribuit foarte mult la dezvoltarea şahului în Neamţ, în special în Piatra Neamţ şi a făcut tot ce a putut pentru a face cunoscut că se joacă şah şi în oraşul nostru. Mulţumesc domnului primar Dragoş Chitic pentru contribuţia adusă acestei competiţii, fără de care noi nu am fi putut organiza memorialul! Ne sprijină financiar, an de an, prin proiecte, cu fond de premiere în bani. Mulţumesc, de asemenea, domnului Alexandru Molodoi pentru fondul pe care îl asigură pentru plachete şi trofee! Mulţumesc doamnei Tatiana Molodoi, soţia domnului Alexandru, care, în fiecare an, se implică în rezolvarea problemelor de organizare! Nu în ultimul rînd, aduc mulţumiri directorului executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret, Gheorghe Paisa“, a precizat Sebastian Volcinsche. Alexandru Molodoi a acordat cîte un Premiu de Excelenţă pentru implicarea în desfăşurarea competiţiei primarului Dragoş Chitic, preşedintelui Sebastian Volcinsche şi directorului Gheorghe Paisa. „Vreau să vă mulţumesc că sunteţi alături de noi. Într-adevăr, Mihai ar fi împlinit astăzi 67 de ani. Dumneavoastră practicaţi acest sport. Mulţumesc domnului primar pentru implicarea în desfăşurarea memorialului şi pentru buna organizare şi domnului Sebastian Volcinsche pentru că menţine această tradiţie! Sperăm ca la anul, ediţia aniversară, a zecea, să fie mai substanţială din punct vedere al premiilor“, a menţionat Alexandru Molodoi.

Lista premianţilor

În clasament general, în competiţia de la Piatra Neamţ, pe primul loc s-a sclasat George Albu – CS Politehnica Iaşi, urmat de George Stoleriu – Poli Iaşi, Costel Budur – Cimentul Bicaz, Bogdan Sava – CSM Paşcani şi Ovidiu Dîncă – Ariada Suceava. La ELO 1.001- 1.200 primul a fost Iulian Balint – Clubul Bicazul, pe doi Petru Dăscălescu – Clubul Bicazul şi pe trei Adrian Axinia – Clubul Bicazul. La ELO 1.201-1.500, pe I a fost Virgil Adragai – Regional Nord Est Bacău, pe II Alexandru Sachilaru – Realitatea Huşi şi pe III Matei Bunghez – Cimentul Bicaz. La ELO 1.501-1.800 – locul I – Ionuţ Ştefan Andrieş – Poli Iaşi, loc II – Gabriel Ienăşoaie – Regional Nord Est Bacău şi loc III – Rafael Ienăşoaie – Regional Nord Est. La S50 – loc I – Nicolae Verciuc – Club Victoria Bacău şi loc II – Ionel Ciprian – CS Balta Albastră Siretu Bacău. La fete, pe locul I a fost Mirela Adriana Niţă – Club Minerva Paşcani, loc II – Maria Constandache – Club Bicazul,. loc III – Alexandra Ştefania Mutu – Club Bicazul şi pe IV – Diana Maria Boeriu – Club Bicazul. Arbitrajul a fost asigurat de preşedintele Colegiului Central de Arbitri, arbitru internaţional Sebastian Volcinsche.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – trei cazuri noi. Naţional – 416 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 28.582 de cazuri, 1.731 de decese, 19.854 vindecaţi

Până pe 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până în prezent, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 416 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 223 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 759.037 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 434 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.969 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 533 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 124.900 de lei.

În urma acțiunilor de verificare desfășurate noaptea trecută, în sistem integrat, de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului Transporturilor, au fost aplicate alte 962 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.995 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Un proiect de autostradă, un deputat şi doi primari

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ deputatul Bulai le cere primarilor de Roman şi Săbăoani să „aducă” A7 prin localităţile lor

În România, ţara în care Autostrada Unirii are… o lege minunată drept certificat de naştere, dar ea, autostrada, lipseşte cu desăvîrşire în realitate, un deputat, de la USR, pe numele său Iulian Bulai, ceartă doi primari, de Roman şi Săbăoani, pentru că refuză ca o altă autostradă, care e tot pe hîrtie deocamdată, să treacă prin localităţile pe care le păstoresc.

Nu spunem că apelul deputatului nu e unul de esenţă, însă absurdul situaţiei este evident: nu avem autostrăzi, în Moldova, dar avem legi şi dispute politice pe marginea… proiectelor de autostrăzi. Ceea ce o fi bine. Revenind la deputatul USR, aflăm dintr-un comunicat de presă cum că „Iulian Bulai le cere primarilor din Municipiul Roman și comuna Săbăoani să își revizuiască poziția și să militeze pentru ca viitorul traseu al autostrăzii Ploiești – Pașcani să cuprindă și cele două unități administrativ teritoriale pe care le conduc.

Apelul deputatului nemțean vine în contextul în care în această perioadă se va decide ce variantă de traseu, din cele trei disponibile, va avea Autostrada A7 pe teritoriul județului Neamț. La o dezbatere publică din 11 martie, desfășurată la Consiliul Județean Neamț, reprezentanții administrațiilor publice din Roman și Săbăoani au menționat că nu doresc varianta cu ruta cea mai apropiată de localitățile lor deoarece există niște planuri de investiții pentru acea zonă, preferând astfel varianta cea mai îndepărtată, cu nod în județul Iași, după Castelul de Apă”.

Şi zice deputatul cu pricina: ”E crucial pentru județul Neamț ca ruta autostrăzii A7 să fie cât mai aproape de Roman și de zona metropolitană. Există accesibilitate potrivită, iar construcția autostrăzii conform variantei de traseu din apropierea Romanului va ajuta zona să crească din punct de vedere economic.

Fac apel către cele două administrații locale să își revizuiască pozițiile. Ne va fi mult mai ușor să ne conectăm și vor fi create mai multe oportunități de investiții. Mai mult decât atât, noua autostradă va putea funcționa și ca o șosea de centură, care acum ne lipsește. Am așteptat 30 de ani această autostradă, nu trebuie să dăm cu piciorul acestei șanse.

Apreciez că există planuri de investiții, rezidențiale și industriale, însă consider că în avantajul nemțenilor ar trebui să fie prioritară găsirea unor soluții alternative pentru relocarea acestora și nu pentru cel mai favorabil traseu al autostrăzii pentru noi”. Sigur că, jurnalistic, se naşte întrebarea: oare ce motive, alea cu investiţiile nu le credem nici în somn, or fi avut primarii în cauză să opteze pentru varianta „mai îndepărtată”?

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: 3.800 de gospodării fără energie electrică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Codul portocaliu provoacă probleme în Neamţ, vineri, 3 iulie. Conform informaţiilor oferite de ISU Neamţ, la ora 16, erau 3.823 de gospodării nealimentate cu energie electrică.

“Ca urmare a avertizării meteorologice cod portocaliu emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Păstrăveni, Rădeni, Urecheni, Țibucani, Davideni, Țibucanii de Jos și Lunca Moldovei sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 3823 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending