Contactează-ne

Actualitate

Spitalul Judeţean Piatra Neamţ – Pariul secolului: Cîştigă “Cioclul” sau “Caracatiţa”?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pariorii, că tot nu se mai organizează competiţii sportive pe motiv de coronavirus, ar putea să se reorienteze: şi să parieze cine va ieşi cîştigător din “ringul” de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

În colţul galben cu negru, de la susţinerea politică galben, negru de la ocupaţia anterioară, noul manager. Alintat “Cioclul”, pe motiv că în CV are legături cu o firmă de pompe funebre.

În colţul roşu, prietenii de la PSD sigur ştiu De (V) Ce, “Caracatiţa” din spital. Cu nume, ba chiar şi capete, numeroase. Pornind de la cei care au blătuit angajările, continuînd cu cei care şi-au umplut buzunarele şmenuind achiziţiile şi terminînd cu cei care au fost sau sînt în CA şi au aceptat toate acestea, că nu putem crede că toate furtişagurile ar fi fost posibile fără complicitatea lor.

Meciul a început, deocamdată nu vedem ce fac oponenţii în ring, aşteptăm să fie organizată vreo conferinţă de presă pentru a avea acces pe “cîmpul de luptă”, dar se aud tare scandările, sau mai bine zis înjurăturile, celor din galerie. Cei din colţul roşu au rupt piaţa publică scandînd că nu poate exista mai proastă decizie decît să pui pe cineva cu experienţă în băgat oameni în pămînt la conducerea unei instituţii care se presupune că salvează vieţi.

Personal, respect orice meserie dacă e făcută onest şi cu respectarea legilor. Nu văd de ce ocupaţia de cioclu, sau gropar dacă vreţi, ar fi mai puţin onorabilă decît cea de jurnalist, de exemplu, sau de preşedinte de CJ, primar sau parlamentar. Sigur, la nivel de imagine, de anecdotă sau, simplu spus, băşcălie, nu cred că s-ar fi putut numire mai puţin inspirată.

Cei din colţul galben-negru se chinuie să înghită reproşurile şi mizează că “Cioclul” va bate “Caracatiţa”. Sau măcar o va expune public. Pe surse, cine Dumnezeu ar risca să vorbească oficial despre miza reală a unei astfel de bătălii, rolul “Cioclului” tocmai acesta ar fi: să bage în pămînt Caracatiţa de la Spitalul Judeţean. Una veche de cînd lumea şi cu tentacule ce au trecut prin multe partide şi administraţii.

De aici şi disperarea suporterilor “Caracatiţei”. Care mai au puţin şi sînt în stare să ceară DNA, DIICOT, SRI, FBI şi CIA să vină să ancheteze numirea făcută la şefia spitalului. De parcă ar fi vreo “incompatibilitate”, din punct de vedere legal, între orice meserie şi funcţia de manager de spital. Cît priveşte competenţa… aici e de aşteptat şi de văzut.

Dacă “Cioclul” bate “Caracatiţa” coroana de flori, nelipsită într-un serviciu funerar, devine coroniţa de flori a unui premiant. Dacă nu, rămîne ceea ce a fost tot timpul. Cu tot cu mesajul “Regrete eterne”. Dar meciul abia a început, să nu anticipăm. Aşteptăm pariurile.

P.S. – Pe final, mi-a mai venit un gînd amar: este şi varianta, atît de des întîlnită, ca numita “Caracatiţă” să nu se ducă, pe veci, în loc cu verdeaţă unde nu există nici şpagă, nici peşcheş, ci doar să-şi schimbe culoarea. Politică sau de altă natură. Ceea ce înseamnă că “Cioclul” a fost doar “Dresor”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending