Contactează-ne

Actualitate

Spitalul Bicaz e în plin proces de modernizare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proiectul de eficientizare energetică a clădirilor instituţiei are o valoare de 125 de miliarde de lei vechi ■ alte investiţii vizează iluminatul public, reabilitarea clădirilor Liceului Carol I, devierea traficului greu pe strada Energiei, canalizarea pîrîului Başa etc ■

La Spitalul Orăşenesc Sfîntul Ierarh Nicolae din Bicaz, săptămîna trecută, a fost bătut în cuie proiectul de eficientizare energetică a clădirilor instituţiei. Evenimentul s-a derulat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a primarului de Bicaz Nicolae Sălăgean şi a conducerii unităţii sanitare din urbea de sub baraj. Acţiunea în sine a constat în semnarea contractului de finanţare, valoarea totală a proiectului însemnînd 12,5 milioane lei. „Proiectul va presupune realizarea anvelopării a două corpuri de clădire, realizarea unui sistem de ventilare cu recuperare de caldură, modernizarea energetică a instalaţiilor interioare, instalarea de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din energia electrică necesară funcţionării spitalului, dar şi instalarea de pompe de caldură ce vor asigura o parte din energia necesară pentru încălzire şi pentru prepararea apei calde de consum“, a afirmat Nicolae Sălăgean într-un dialog cu bicăjenii, ce a avut loc la Biblioteca Bicaz înainte de a face deplasarea la spital pentru a semna contractul de finanţare. La rîndu-i, Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ a declarat imediat după parafarea contractului că felicită conducerile spitalului şi a oraşului pentru interesul manifesta şi convertit în proiectul de reabilitarea a unităţii de sănătate. „Este vorba despe un proiect important, de 12,5 milioane de lei, pentru care ţin să-l felicit pe primarul Nicolae Sălăgean, un edil cu adevărat dedicat comunităţii şi conducerea spitalului, o echipă performantă care îşi respectă meseria. Cei peste 11.000 de pacienţi pe an care beneficiază de servicii medicale la Spitalul Sfîntul Nicolae din Bicaz şi cele aproximativ 120 de cadre medicale care îşi desfăşoară activitatea aici vor beneficia de condiţii mai bune odată cu implementarea proiectului de eficientizare energetică a clădirilor pentru care s-a semnat contractul de finanţare“, a spus printre altele edilul judeţului Neamţ. De remarcat interesul administraţiei locale bicăjene pe tema realizării şi implementării de proiecte privind dezvoltarea oraşului Bicaz cu finalţare europeană şi nu numai. Lista destul de cuprinzătoare de proiecte cuprinde iluminatul public, reabilitarea clădirilor de la Liceul Carol I, devierea traficului greu pe strada Energiei, canalizarea pîrîului Başa şi altele, care sînt considerate adevărate priorităţi.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending