Contactează-ne

Actualitate

Spectacolul TT “Mamă, mi-am pierdut mîna!”, cîştigător la Excelsior TEEN-FEST 2018

Știe publicată cu

în data de

Juriul adolescenţilor a acordat Premiul Festivalului TEEN-FEST 2018 producţiei Teatrului Tineretului „Mamă mi-am pierdut mîna!” de Maria Kontorovici, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, duminică, 7 octombrie. Spectacolul a avut premiera pe 27 şi 28 ianuarie 2018, reprezentaţia din cadrul Teen-Fest fiind cea de-a treisprezecea pentru trupa TT. „Patru dintre reprezentaţii au beneficiat de sesiuni de discuţii cu publicul, dintre care două moderate de psihologi (consilierul psiho-pedagogic Diana Onu şi psihologul Sorina Vasilescu), la care publicul a fost foarte receptiv; la una dintre sesiunile moderate, dezbaterile au fost focusate pe adolescenţi, la cealaltă, dezbaterile au fost focusate pe părinţi (relaţia lor cu adolescenţii). Premiera acestui spectacol a fost un eveniment la care au participat activ regizorul, dramaturga şi traducătoarea, care au răspuns invitaţiei de a veni special la TT pentru întâlnirea cu publicul (din Rusia, respectiv Bucureşti). De asemenea, premiera a fost precedată de o vizionare cu publicul adolescent de la Colegiul Naţional “Gheorghe Asachi” din Piatra Neamţ, la finalul căreia regizorul a răspuns întrebărilor liceenilor şi a urmărit reacţia lor. Feedback-urile din partea părinţilor, profesorilor de toate vîrstele şi din partea adolescenţilor subliniază faptul că acest spectacol a fost un prilej de analiză profundă a manifestării adolescentului contemporan şi a relaţiei acestuia cu societatea, cu familia, cu anturajul, cu profesorii etc. O spectatoare de peste 30 de ani a mărturisit: “Felicitări actorilor! Mi-aş dori să găsesc un spectacol ca acesta şi peste 11 ani, când copilul meu va avea 16 ani, să pot veni cu el. Cu spectacolul ăsta, poate ne dăm seama că nu suntem atenţi cum trebuie la nevoile tinerilor şi ar trebui să îi înţelegem mai bine şi să le arătăm partea frumoasă a vieţii.” Spectacolul “Mamă, mi-am pierdut mâna!” a fost selectat în Festivalul Naţional de Teatru (FNT) şi va fi jucat pe 25 şi 26 octombrie 2018, de la ora 20.00, la Teatrul Odeon Bucureşti” se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii TT.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending