Contactează-ne

Actualitate

Şipoteanu şi Dorobanţu, spectacol pentru femei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ artiştii vor evolua pe 7 martie pe scena Casei Culturii Ion Creangă din Tîrgu Neamţ ■ a fost anunţat şi programul activităţilor pentru întreg anul 2018 ■ Festivalul medieval dedicat Cetăţii Neamţ se va desfăşura în intervalul 29 iunie-1 iulie ■

Femeile din Tîrgu Neamţ vor fi sărbătorite în avans, printr-un spectacol intitulat Pentru tine, dragă doamnă! ce se va organiza miercuri, 7 martie, începînd cu ora 18,30, la Casa Culturii Ion Creangă. Pe scenă vor evolua cunoscuţii artişti Gabriel Dorobanţu şi Ileana Şipoteanu, al căror onorariu va fi achitat din bugetul primăriei, la fel şi florile ce vor fi oferite spectatoarelor la finalul evenimentului. Accesul în sală va fi posibil doar pe bază de invitaţii, ce se vor acorda în limita celor 300 de locuri disponibile. Detaliile evenimentului, plus cheltuielile aferente în sumă de 13.000 lei, au fost aprobate într-o recentă şedinţă a Consiliului Local, aleşii adoptînd în aceeaşi întrunire şi o hotărîre referitoare la calendarul activităţilor Casei Culturii Ion Creangă pentru anul 2018. Astfel, tot luna aceasta ar urma să fie marcată şi Ziua Internaţională a teatrului de păpuşi printr-un atelier ce se va organiza, pe 21 martie, pentru copiii interesaţi să confecţioneze astfel de jucării. În duminicile din postului Paştelui se vor desfăşura conferinţe pe teme religioase, iar tot în intervalul martie-aprilie va fi un concurs pentru elevii tîrgnemţeni (eseu, artă fotografică, desen), dedicat Centenarului Unirii şi al Primului Război Mondial. Pe 2 aprilie se va sărbători Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, urmînd ca pe 10 aprilie să fie organizat tradiţionalul festival Bucuria Luminii, dedicat sărbătorilor pascale, cu atelier şi expoziţii de ouă încondeiate, spectacol şi diferiţi invitaţi. În intervalul 10-17 aprilie, pe scena Casei Culturii vor fi spectacole de teatru în limba franceză susţinute de o trupă din oraşul înfrăţit, St.Just-St.Rambert, iar pe 1 mai ar urma să fie organizat spectacolul de muzică folk Volvatir. Alte manifestări vor fi dedicate zilei de 9 Mai şi Înălţării Domnului, urmînd ca pe 20 mai să fie disputată Cupa Cetăţii Neamţ la dans sportiv. Iunie va începe cu un eveniment dedicat copiilor, iar pe parcursul lunii se vor mai organiza Festivalul Best Pop Rock, Festivalul de dans Magia dansului, Sărbătoarea Iei şi Ziua Drapelului României. Festivalul medieval dedicat Cetăţii Neamţ se va desfăşura anul acesta în intervalul 29 iunie-1 iulie. În program mai sînt menţionate Ziua Imnului Naţional (29 iulie), Ziua Limbii Române (august) şi un spectacol folcloric, pentru ca în septembrie să fie organizate activităţile din cadrul Zilelor Oraşului. În octombrie vor fi un spectacol dedicat seniorilor, Colocviile Naţionale de Poezie, un simpozion regional al cadrelor didactice, o excursie tematică la Alba Iulia, activităţi din cadrul Săptămînii Educaţiei şi iarmarocul de toamnă. Vor urma, în noiembrie, Ziua Vînătorilor de Munte şi Ziua patrimoniului naţional, iar în decembrie, manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, o manifestare pentru persoanele cu dizabilităţi, spectacolul de Moş Nicolae, Zilele Ion Creangă, plus activităţi pentru Crăciun şi Revelion.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending