Contactează-ne

Actualitate

Sînt 887 posturi vacante în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a mai crescut cererea de personal la firmele din judeţ ■ cele mai multe recrutări ar putea avea loc tot în Piatra Neamţ ■

Mediul de afaceri din judeţul Neamţ are în continuare o acută nevoie de personal, iar la acest moment sînt libere 887 de slujbe în cele mai diverse ocupaţii. S-ar putea face mai multe recrutări de braţe de muncă decît la începutul săptămînii trecute, iar şomerii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe au la dispoziţie 463 de job-uri. Conform AJOFM Neamţ la Roman sînt 353 de posturi libere, iar cele mai puţine recrutări s-ar putea face la Tîrgu Neamţ, numai 71. Defalcat, în reşedinţa de judeţ sînt mai multe oportunităţi pentru personalul cu studii superioare şi sînt pe piaţă două posturi pentru ingneri specializaţi în construcţii civile şi industriale, alte două posturi sînt pentru inginer mecanic, se mai caută doi economişti, dar şi doi translatori. Mai este nevoie de un inginer chimist, un inginer specializat în industria alimentară, sau un inginer silvic / horticol / agronom / arhitect peisagist, precum şi trei economişti. Pentru cei cu studii medii sînt pe piaţă 12 locuri de muncă pentru cei care pot presta ca brutar, se mai cer 15 manipulanţi mărfuri, dar şi 76 de muncitori necalificaţi, 10 operatori mase plastice, cîte 11 tîmplari universali şi dulgheri, 10 lăcătuş construcţii metalice, 16 sudori, la care se mai adaugă 32 de locuri pentru agenţi de securitate, 11 asistenţi medicali, 12 bucătari, 15 lucrători comerciali, precum şi 11 ospătari. La Roman licenţiaţii nu prea au căutare şi ar fi nevoie doar de doi ingineri mecanici şi un inginer chimist. La nivel de zonă cel mai mult este de lucru în industrie unde se recrutează 89 de confecţioneri – asamblori articole textile, mai este nevoie de 85 de necalificaţi şi 10 operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei. În alte domenii se recrutează alţi 15 muncitori necalificaţi, sau 10 turnători produse ceramice, la care se mai adaugă 14 locuri de muncă pentru casieri. La nivel de zonă mai este de muncă pentru cei calificaţi în ocupaţii precum: lăcătuş mecanic, preparator marfă, recepţioner ştrand, iar de săptămîni la rînd nu se acoperă cele trei posturi de salvator ştrand. Se mai caută spălători covoare, şoferi autoturisme, strungari universali, sau îngrijitori clădiri. La Tîrgu Neamţ nu este nici o cerere pentru personal de înaltă calificare dar se caută ambalatori marfă, frezor, lăcătuş mecanic, operatori maşini de surfilat, precum şi tehnician mecanic, stungari sau sudori. Lista completă poate fi studiată la sediul ALOFM Tîrgu Neamţ din strada Ştefan cel Mare, nr.66.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending