Contactează-ne

Actualitate

Sînt 848 de posturi libere în tot judeţul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cele mai multe recrutări de personal vin de la angajatorii din zona reşedinţei de judeţ ■ aici sînt libere 444 locuri de muncă ■ restul sînt împărţite între Roman şi Tîrgu Neamţ ■

Mediul de afaceri din judeţ are nevoie de personal şcolit în cele mai diverse ocupaţii, iar la jumătatea lui Brumărel în Neamţ sînt vacante un număr de 848 locuri de muncă. Conform Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă, cele mai multe angajări ar putea avea loc la Piatra Neamţ şi în comunele limitrofe unde sînt libere 444 de posturi. Diferenţa este împărţită între Roman şi Tîrgu Neamţ unde este nevoie de 262, respectiv 142 de noi salariaţi în cele mai diverse ocupaţii. La Piatra Neamţ sînt şi cele mai multe strigări pentru personal de înaltă calificare şi în această săptămînă se poate angaja un consilier juridic, un economist şi mai mulţi ingineri între care trei mecanici, plus cîte unul specializat în autovehicule rutiere, un inginer căi ferate, drumuri şi poduri şi 7 ingineri specializaţi în construcţii civile şi industriale. Se mai caută un manager mijloace fixe şi un medic veterinar. Pentru ceilalţi sînt libere 10 posturi de vînzător, 11 posturi sînt pentru spălători vase, mai este nevoie de 12 manipulanţi mărfuri, 13 lucrători comerciali, precum şi 10 bucătari. Ar mai fi de lucru pentru 12 agenţi comerciali, 14 electricieni în construcţii, 15 tapiţeri, 23 de tîmplari universali, 48 de necalificaţi sau 12 croitori. În multe alte ocupaţii sînt posturi vacante, iar lista completă poate fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. La Roman nu prea este nevoie de personal cu studii superioare şi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie. Acolo sînt vacante 91 de locuri pentru muncitori necalificaţi, se mai caută 10 confecţioneri articole textile şi 70 de operator – confecţioner industrie îmbrăcăminte. În alte domenii este nevoie de 8 dulgheri, 10 fierari betonişti, 23 de necalificaţi, sau 6 sudori. Mai puţine cereri sînt pentru cei care pot presta ca strungar, spălător covoare, operator calculator, şofer, precum şi lăcătuş mecanic, tractorist sau sudor. La Tîrgu Neamţ sînt libere de mai mult timp şi nu pot fi acoperite două posturi pentru personal cu studii superioare în ocupaţiile de inginer zootehnist şi medic veterinar. Altfel este de muncă pentru 10 confecţioneri textile, 10 necalificaţi, 9 vulcanizatori, cîte 7 dulgheri, fierari betonişti şi preparatori conserve din lapte sau 11 muncitori în construcţii. În zonă se mai caută tîmplari universali, zidari, bucătari, cameriste, muncitori salubrizare sau asistenţi veterinari şi femei de serviciu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Poiana poveştilor e în faţa primăriei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Primăria Roman este interesată de organizarea unor activităţi prin care să dezvolte apetitul pentru lectură al copiilor. În acest sens, a fost iniţiat proiectul Poiana poveştilor, care se desfăşoară în parcul din faţa sediului primăriei, unde măcar o dată pe săptămînă vor avea loc lecturi colective. Inaugurarea a avut loc marţi, 16 iulie, în prezenţa viceprimarului Roxana Iorga, cadru didactic de profesie, care a realizat şi prima lectură a unei poveşti pentru cei mici. „Ideea a venit din partea unei romaşcance prezentă la o audienţă, care şi-a dorit să se implice pentru a oferi bucurie şi educaţie copiilor. Programul va fi comunicat din timp şi va fi stabilit şi în funcţie de numărul voluntarilor şi disponibilitatea acestora de a participa la proiect“, a declarat Claudia Matei, purtătorul de cuvînt al Primăriei Roman. La prima lectură colectivă au participat în jur de 20 de copii, unii însoţiţi de părinţi sau bunici. Claudia Matei a mai precizat menţionat că înscrierea voluntarilor se poate face prin intermediul paginii de facebook a primăriei, sau pe e-mail la adresa consilier1@ primaria roman.ro. Un proiect similar este cel desfăşurat în cadrul Clubului de vacanţă de la bibliotecă, cînd vor exista şi secţiuni de lectură pentru cei mici, dar şi la picnicul care va fi organizat în parcul municipal, pe 21 iulie.

Citește știrea

Actualitate

Tarife majorate la gunoi, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ utilizatorii casnici vor plăti 13,55 lei/persoană/lună ■ clienţii non- casnici vor fi taxaţi cu 805,18 lei/tonă pentru deşeurile reciclabile şi 442,28 lei/tonă, pentru gunoiul rezidual ■

Locuitorii urbei de sub Cetate vor plăti tarife mai mari la ridicarea gunoiului, începînd cu luna în curs. Consilierii locali au aprobat majorarea preţurilor, ţinînd cont de solicitarea venită din partea operatorului de salubritate Rossal Roman. Astfel, tariful pentru persoane fizice este de 13,55 lei/persoană/lună (tva inclus), dar suma poate ajunge la 20,33 lei, în cazul nerespectării colectării selective, cînd s-ar aplica o penalizare de 50%. Pentru utilizatorii non-casnici, tariful se calculează în funcţie de costul pe tonă, respectiv 805,18 lei (tva inclus) pentru gunoiul reciclabil şi 442,28 lei (tva inclus) pentru cel rezidual, dar sînt prevăzute şi valori mai mari, dacă se amestecă tipurile de gunoi. În documentaţia aferentă hotărîrii se specifică faptul că tarifele „penalizatoare“ se vor aplica în situaţii de excepţie, atunci cînd se constată nerespectarea regulilor de colectare în sensul contaminării deşeurilor din recipienţii destinaţi colectării unui anume tip de gunoi cu alte tipuri de deşeuri. Argumentînd necesitatea majorării tarifelor, Rossal Roman a dat vina pe modificările legislative, cum ar fi introducerea contribuţiei de 30 lei pe tonă deşeuri eliminate prin depozitare şi creşterea salariului minim pe economie la 2.080 lei începînd cu 1 ianuarie 2019. În cazul persoanelor care nu au încheiat contract cu Rossal pentru ridicarea gunoiului, autorităţile locale percep o taxă de salubrizare. Valorile au fost actualizate în februarie, în baza unui regulament în care beneficiarii sînt împărţiţi în două categorii, utilizatori casnici şi non-casnici. Primii au de achitat 30 lei/persoană/lună, iar ceilalţi, 900 lei/tonă/lună. Taxa de salubrizare a fost instituită în 2017, fiind invocate prevederi legale potrivit cărora autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate în cazul utilizatorilor fără contract. Aceste taxe se achită la casieria primăriei, spre deosebire de tarifele aferente contractelor, ce se plătesc la sediul Rossal. Aplicarea taxei încetează dacă se prezintă funcţionarilor primăriei contractul încheiat cu operatorul. Există şi categorii de persoane scutite de la plata taxei: veterani şi văduve de război, cetăţenii încadraţi cu handicap grav sau accentuat, ori în gradul I de invaliditate, precum şi reprezentanţii legali ai minorilor cu astfel de deficienţe, beneficiarii legilor privind drepturile deţinuţilor politici şi ale eroilor revoluţiei din decembrie 1989.

Citește știrea

Trending