Contactează-ne

Actualitate

Seniorii Bicazului la Balul toamnei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ peste 100 de persoane au petrecut la un local din oraş cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice ■ deschiderea oficială a balului a fost făcută de către liderul seniorilor bicăjeni, Constantin Florea ■

Seniorii Bicazului au petrecut duminică, 30 septembrie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice. Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Pensionarilor Bicaz, iar locul de întîlnire a fost la Restaurantului La Coca din vecinătatea gării din urbea de sub baraj. Preparativele au fost făcute de către doamnele social- democrate, conduse de Florica Budacă, Adina Stîngaciu şi Aurica Căprioară, care, cu o săptămînă înainte, au dat sfoară-n oraş chemînd grabnic la dreptul ospăţ pe doamnele şi domnii vîrstnici ai locului, care, spre bucuria organizatorilor, au răspuns pozitiv într-un număr relativ mare invitaţiei. Peste 100 de bicăjeni aveau să calce pragul localului începînd cu ora 14, căutîndu-şi cu eleganţă loc la mese. Deschiderea oficială a balului a fost făcută de către liderul seniorilor, Constantin Florea, care după urările de bun venit avea să adreseze participanţilor rugămintea de a se bucura împreună de bună dispoziţie aşa cum au făcut-o şi altădată în condiţii de socializare la o gustare, un pahar cu vin şi pe fondul unor acorduri muzicale numai bune de a fi încins şi un dans. „Ne bucurăm că aţi răspuns pozitiv chemării noastre şi că aţi dat curs petrecerii seniorilor oraşului Bicaz. Permiteţi-ne să vă adresăm cele mai sincere urări de sănătate şi fericire alături de cei dragi dumneavoastră. Petrecere frumoasă, dragi bicăjeni!“, avea să spună Constantin Florea. Surpriza balului a însemnat prezenţa preotului paroh Gheorghe Mihalache, îndemnat de dorinţa de a binecuvînta masa, dar şi de a prezenta publicului necesitatea stringentă de a participa la apropiatul Referendum, privind modificarea Constituţiei. Mai apoi, organizatorii au trecut pe la mese şi, conform tradiţiei, fiecare mesean a ciocnit împreună cu oficialii evenimentului un pahar cu ţuică sau cu vin, după preferinţa fiecăruia, întru izbînzile de peste an ale urbei. Înainte de a se trece la gustare, mesenii au mai pus-o de-un vals şi de-un tango pentru a-şi face încălzirea, mai apoi să încingă o horă şi o sîrbă pînă i-au năpădit transpiraţia. Peste toate acestea, voia bună şi bucatele alese, dar mai cu seamă bucuria reîntîlnirii şi socializării, care au făcut ca frunţile bicăjenilor de vîrsta a treia şi nu numai, să fie descreţite pentru cîteva ceasuri bune. Cît îl priveşte pe cel DJ de-o după-amiază, acesta a reuşit să dea culoare petrecerii şi să creeze starea unei bucurii depline. Impresia generală a fost una foarte bună. La plecare, spre adîncul amurgului, gospodarii urbei de sub baraj, veseli nevoie mare, şi-au promis o altă întîlnire, „că nu de alta, dar rîndurile noastre se tot subţiază, şi-ar fi păcat să ne închidem în casă şi să nu mai stăm la o braşoavă“, au declarat unii dintre ei.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending