Contactează-ne

Actualitate

Seniorii Bicazului, la balul începutului de an

Știe publicată cu

în data de

■ organizarea unui astfel de eveniment a fost pe placul tuturor participanţilor

Seniorii Bicazului au petrecut sîmbătă, 19 ianuarie, ideea balului, fiindcă despre un aşa eveniment a fost vorba, aparţinînd Asociaţiei Pensionarilor Bicaz, iar locul de întîlnire a fost restaurant pensiunii La Coca, din zona gării. S-au ocupat de tot ce a fost necesar doamnele social-democrate, conduse de Florica Budacă, Paraschiva Manolea şi Aurica Căprioară, care au anunţat în oraş despre eveniment, răspunzînd invitaţiei destui localnici. Peste 100 de bicăjeni aveau să calce pragul localului începînd cu ora 16.00. Deschiderea oficială a balului a fost făcută de către primarul oraşului, Nicolae Sălăgean, care, după urările de bun venit, avea să adreseze participanţilor rugămintea de a se bucura împreună de bună dispoziţie aşa cum au făcut-o şi altădată în condiţii de socializare la o gustare, un pahar cu vin şi pe fondul unor acorduri muzicale numai bune de a fi încins şi un dans. „Ne bucurăm că aţi răspuns chemării organizatorilor şi că aţi dat curs petrecerii seniorilor oraşului. Vă adresăm cele mai sincere urări de sănătate şi fericire alături de cei dragi. Petrecere frumoasă, dragi bicăjeni!“, avea să spună primarul, îndemnînd publicul să deschidă petrecerea pe muzica versurilor eminesciene, căci de la aniversarea poetului trecuseră cîteva zile. Zis şi făcut! Avea să adreseze cîteva vorbe Constantin Florea, liderul Asociaţiei Pensionarilor Bicaz, care a propus ca astfel de evenimente să aibă loc lunar. Apoi, organizatorii, însoţiţi de primar au trecut pe la mese şi au ciocnit un pahar cu invitaţii. După gustare, mesenii aveau să fie invitaţi la dans, punînd-o de-un vals şi de-un tango, pentru a-şi face încălzirea. Peste toate acestea, voia bună, dar mai cu seamă bucuria reîntîlnirii şi socializării au făcut ca frunţile tuturor să se descreţească pentru cîteva ore. Cît îi priveşte pe solistul Dan Grasu, el a reuşit să dea culoare petrecerii şi să creeze starea unei bucurii depline, başca o frumoasă urătură prezentată şi anunţată, spre surpriza asistenţei, de sunetul buciumului adus anume pentru a da culoare evenimentului. Impresia generală a fost una foarte bună, cu atît mai mult cu cît, în toiul petrecerii, pensionarilor bărbaţi le-au fost prezentate de către primar cîteva versuri, ce aveau să primească aplauze din partea doamnelor. „Cîndva iubeai ca un bezmetic/ focos erai, un armăsar/ dar înţelept şi un bun sfetnic/ abia acum esti, pensionar./ În goană ca acceleratul/ fugeai de parcă mîncai jar/ acum goneşti precum marfarul/ încet, dar sigur, pensionar./ Cînd vezi pe drum o siluietă/ ce-ţi pune inima pe jar/ să nu uiţi taică de reţetă/ că ea te ţine pensionar“. Mai trebuie spus că petrecerea a ţinut pînă tîrziu în noapte.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că şi-a dat foc la casă

Știe publicată cu

în data de

■ în urma grozăviei, patru persoane au suferit atac de panică, iar una a fost spitalizată ■ piromanul ar putea fi arestat ■

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică din cauza unui incendiu pus de o mînă criminală la o locuinţă particulară din Tupilaţi. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 aprilie şi s-a cerut ajutor prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 17.43. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Ajunse la faţa locului, forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta generalizat la acoperişul unei case de locuit, precum şi în interiorul locuinţei. În urma incendiului au ars bunuri din locuinţă şi acoperişul casei şi s-au degradat pereţii pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. „La locul evenimentului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, prezentînd atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor medical calificat de către echipajul SMURD. O femeie a fost transportată la spital de către echipajul SMURD, celelalte victime refuzînd transportul la spital“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de un accident, ci dimpotrivă, focul a plecat de la o mînă criminală, sau tehnic spus „folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“. Autor a fost chiar proprietarul în vîrstă de 49 de ani, care anterior se certase cu familia şi ameninţase că va incendia locuinţa. El fusese reclamat de fiica de 28 de ani, fiind prins în flagrant de poliţişti. În urma audierilor acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi ameninţare. Bărbatul urma a fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Rămîne de văzut dacă suspectul va fi privat de libertate sau dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blîndă. Poate control judiciar, pentru că arestul la domiciliu ar fi cam impropriu, deoarece casa nu prea mai este „capabilă“ să asigure condiţii de locuire din cauza incendiului. Un at incendiu provocat de o mînă criminală a avut loc sîmbătă, 20 aprilie, în jurul orei 22, la un stog de fîn din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului. Au intervenit militarii de la Detaşamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi serviciul voluntar al comunei Oniceni cu autospeciala din dotare. Au ars circa şapte tone de fîn din cauza „folosirii intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Mort în casă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni au fost solicitaţi marţi, 23 aprilie, în jurul orei 14.48, să intre în casa unui romaşcan care nu răspundea la uşă. S- au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospeciala de intervenţie şi lucru la înălţimi, precum şi o ambulanţă SMUDR. Echipajele au pătruns în apartament pe o fereastră şi din păcate proprietarul a fost găsit decedat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Buget sărac, speranţa în fondurile europene

Știe publicată cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 24 aprilie, că bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă şi de creditele din perioada 2005-2007, dar şi-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluţii pentru ca aceste aspecte să nu îi afecteze pe pietreni. Una dintre soluţii, fondurile europene, în acest sens reamintind că pînă la 31 martie au fost depuse proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro. “Săptămîna aceasta, luni, 22 aprilie, a fost aprobat bugetul Municipiului Piatra Neamţ pentru anul 2019. Şi în acest an bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă localităţilor din întreaga ţară, prin alocarea unor sume insuficiente ţinînd cont că s-au transferat şi cheltuieli suplimentare către autorităţile locale. Bugetul municipiului Piatra Neamţ este totodată afectat şi de creditele mari contractate de municipalitatea pietreană în perioada 2005-2007. Rolul meu ca primar este să găsesc soluţii pentru ca pietrenii să nu simtă constrîngerile bugetare locale. Oraşul, chiar şi în aceste condiţii trebuie să funcţioneze şi să se dezvolte, trebuie întreţinut corespunzător, calitatea serviciilor publice trebuie să crească iar problemele comunităţii trebuie rezolvate. Una dintre soluţiile pentru dezvoltarea localităţii este atragerea de fonduri, în principal europene. În acest sens au fost realizate şi depuse pentru finanţare europeană pînă la 31 martie proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro, care vor moderniza şi dezvolta într-un ritm accelerat oraşul Piatra Neamţ în următorii trei ani. Voi prezenta în fiecare lună situaţia proiectelor depuse şi stadiul proiectelor finanţate din bani europeni de care va beneficia municipiul Piatra Neamţ în următoarea perioadă”, a declarat Dragoş Chitic. Acesta a folosit prilejul conferinţei de presă şi pentru a transmite pietrenilor un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale: “Bucuria Învierii Domnului să vă pătrundă în suflet, să vă lumineze calea în viaţă şi să vă umple inimile de bucurie! Vă doresc un Paşte Fericit alături de cei dragi!”.

Citește știrea

Trending